Güney Kore Büyükelçisi Lee, "Türk Gazilerine Minnettarız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güney Kore Büyükelçisi Lee, "Türk Gazilerine Minnettarız”
Güney Kore Büyükelçisi Won Ik Lee ve Savunma Ateşesi MerHo Sung Hwang, Aksaray’ın yaşayan tek Güney Kore Gazisi Mehmet Acar’ı, Muharip Gaziler Derneği İl Şubesi’nde ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere şehre gelen Büyükelçi Lee, Güney Kore’nin bağımsızlık mücadelesine Türk askerlerinin çok büyük katkılar verdiğini söyledi ve her iki ülkenin bu manada ciddi bir dostluğunun olduğunu iletti. Aksaray ziyaretinde bir Kore Gazisi ile buluşmaktan ve onu ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Lee, “Onlara minnettarız. Güney Kore olarak, emekleri için kendilerine bir kere daha çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Aksaray çok güzel bir şehir ve inşaları da çok nazik. Bizi çok güzel ağırladılar” dedi. Aksaray’dan askerlik görevi için 1951 yılında İzmir Seferihisar’a giden ve oradan da 1952 yılında 3. Grup Asker sevkiyle Kore Savaşı’nda görev alan Gazi Mehmet Acar, 12 ay boyunca Güney Kore’de kaldığını belirtti. Savaş boyunca kendilerine verilen görevleri yerine getirdiklerini kaydeden Acar, “Savaş bitti, biz oradan geri döndük. Bu kolay olmadı, savaş iyi bir şey değildi. Hem burayı gördük hem oradaki hayatı gördük hem de halkın durumunu gördük. Büyükelçinin ziyareti beni çok memnun etti. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Acar, savaşın ardından Güney Kore’nin son durumunu merak ettiğini belitti ve Büyükelçi Lee de kendisini ülkesine davet ederek, bir kaşkol hediye etti. Ziyarette Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Gazi Mustafa da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren bir konuşma yaptı ve tüm Kore Gazilerini hayırla yâd ettiklerini belirtti.

Ziyaret sonunda Gazi Mehmet Acar’ın koluna giren Büyükelçi Lee, Toplum Destekli Polis Memuru ile birlikte merdivenlerden indi ve gazilerle birlikte Aksaray gezisi yaptı. 

Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Komandolar Eli Tetikte Yol DenetimindeÖnceki Haber

Komandolar Eli Tetikte Yol Denetiminde

Vali Aydoğdu Çocuklarla Birlikte Sürücüleri Teftiş EttiSonraki Haber

Vali Aydoğdu Çocuklarla Birlikte Sürücül...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar