Güzel Sanatlar Lisesi, 400 Eseriyle Aksaray Meydanını Sanata Boyadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Aksaray meydanında yıl boyunca yaptıkları resimleri, tabloları ve heykelleri sergileyerek, meydanda renkli görüntüler oluşturdu. Vatandaşların gelip geçerken yoğun ilgi gösterdiği sergide, 150 öğrencinin 400 kadar eseri yer alıyor.

Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Aksaray meydanında yaptıkları eserleri sergiledikleri bir etkinlik gerçekleştirdi. Yapılan etkinlikte 400 eser sergilenirken, Güzel Sanatlar konusunda sergi salonu eksikliğine dikkat çekildi. 

 

150 Öğrencimiz Mevcut, 400 Eseri Sergiliyoruz

Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Nuri Girgin, “Güzel Sanatlar Lisesi yıl sonu sergisi etkinliği için valilik önünde sergimizi açtık. Bunun içerisinde yağlıboya, kara kalem, heykel ve ebru çalışmaları gibi 400 eseri sergiliyoruz. Sergimiz iki gün sürecek, halkımıza açık. Sergimizde 9-12 sınıf arası öğrencilerimizin eserleri mevcut. 150 öğrencimiz mevcut, uluslararası derecelerimiz var. Zaman zaman il içerisinde derecelerimiz var, öğrencilerimiz yeteneklerini bu alanlarda da sergiliyorlar" dedi. 

 

Güzel Sanatlar Konusunda Bir Sergi Salonu Çok Daha İyi Olabilirdi

Güzel Sanatlar Lisesinde öğretmen olan Ziya Kavrık, Aksaray'daki sergi salonu eksikliğini dile getirerek, "Görsel sanatlar öğretmeniyim. 9-12 sınıf öğrencilerimizin yaklaşık çeşitli teknik boyutlarda 400 çalışması var. Yıl sonu sergisi olarak nitelendirebiliriz. Güzel Sanatlar Lisesinde talep sıkıntısı yaşamamaktayız ama çok fazla talep bekliyoruz. Çünkü ne kadar çok öğrenci olursa nitelikli olur. Bizim yaşadığımız sıkıntılar, sergi salonumuzun olmaması bizi gerçekten yoruyor. Umarım ilerleyen yıllarda bu zorluğu aşmış oluruz. Meydanın avantajları var Aksaray halen küçük bir şehir olduğu için tek merkezi olduğu için çok fazla insan gelip geçiyor. Halkla daha çok iç içe oluyoruz ama güzel sanatlar konusunda bir sergi salonu çok daha iyi olabilirdi. Küçük şehirler de güzel sanatlara çok ilgili değil umarım ilerleyen yıllarda olur" değerlendirmesinde bulundu.

 

Ne Kadar Özgün Olursa O Kadar Güzel Eserler Çıkar

Güzel Sanatlar Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Aybike Oğuz ise sergiye dair yaptığı yorumda, "Benim eserlerim de var burada. Resim yapmayı seviyorum, onun için Güzel Sanatlar Lisesinde okuyorum. Resim yapmak insanlara çok fazla değer kazandırıyor. Heyecanlı hissediyorum, özgün çalışmak için referanslara bakmam gerekir ve gitgide kendi karakteristik özelliğimi yansıtıyorum çizimlere" ifadelerini kullandı. 

Güzel Sanatlar Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Emine Ulu da sergiye dair duygu ve düşüncelerine yer vererek, “Sergiye katıldığım resimlerim var. Çoğunlukla güzel resimler var, çünkü tüm öğrenciler katıldı bu sergiye. Özgün resimler de var, referans alıp çalışılan resimlerimiz de var. Genel olarak özgün resimler yapmaya çalışıyoruz. Ne kadar özgün olursa o kadar güzel eserler çıkar. Sanat tarihine çok ilgiliyim, ileride müzede çalışmak isteyebilirim. Sanata da hobi olarak devam ederim" dedi. Haber : Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Torbacıların Evine Narkotik Baskını: 4 GözaltıÖnceki Haber

Torbacıların Evine Narkotik Baskını: 4 G...

Herkes Konuştu O Şampiyon Başkan OlduSonraki Haber

Herkes Konuştu O Şampiyon Başkan Oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar