"Halkımızın İlgisine Kayıtsız Kalmayacağız, Tesislerimizin Sayısını Yeni Dönemde Artıracağız"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Halkımızın İlgisine Kayıtsız Kalmayacağız, Tesislerimizin Sayısını Yeni Dönemde Artıracağız"
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray'a kazandırdıkları eğitim ve kültür tesislerine ocak ayında 155 bin 326 kişinin ziyarette bulunduğunu ifade ederek, "Halkımızın ilgisine kayıtsız kalmayacağız, tesislerimizin sayısını yeni dönemde artıracağız" dedi.

Aksaray Belediyesi, modern kent kimliğine yakışan kültür tesisleri ile adından söz ettiriyor. Aksaray'a 4 farklı noktada hizmet veren Kadın Aktivite Merkezleri, ocak ayı içerisinde 45 bin 132 kişi tarafından kullanılırken; Çocuk Aktivite Merkezi ise 17 Bin 797 kişiye ev sahipliği yaptı.

Ocak ayı içerisinde en çok kullanılan bir diğer merkez ise şehrin 4 farklı noktasında hizmet veren Kitap Konakları oldu. Gençler tarafından büyük bir ilgiyle kullanılan Bilim Merkezi ise 21 bin 86 gence kapılarını açtı. Binlerce yıllık tarihi geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan Aksaray’ın müzeleri ise 18 bin 196 vatandaş tarafından ziyaret edildi.

 

"Tesislerimizin Sayısını Yeni Dönemde Artıracağız’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, hayata geçirdikleri projelere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek, "Aksaraylı hemşehrilerimiz okumayı araştırmayı, üretmeyi ve boş zamanlarını verimli geçirmeyi seviyor. Bizim tesislerimizde de bu imkanların tamamı mevcut. Vatandaşlarımızın ilgi ve ihtiyaçlarına göre tasarlayarak hayata geçirdiğimiz tesislerimiz bu sebeple sevilerek kullanılıyor. Kadın Aktivite Merkezlerimizde yılın her döneminde kurslar düzenliyoruz.

Buradan eğitim alan kadınlarımız kurslarını tamamladıktan sonra kendi iş yerlerinin sahibi olarak hem sosyal hayata aktif katılım sağlamış oluyorlar hem de üreterek sattıkları ürünlerden elde ettikleri gelir ile aile ekonomisine katkıda bulunabiliyorlar" dedi.

Çocukların gelişimlerine katkı vermek için yıl boyu etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Dinçer, "Geleceğe yön verecek bu şehri ve bu ülkeyi yönetecek bu şehre ve bu ülkeye katma değer sağlayacak gençlerimiz bilim merkezlerimizde gece gündüz demeden çalışıyor. Hayal ettikleri teknik ve teknolojik ürünleri Bilim Merkezimizde hayata geçirme fırsatı buluyorlar. Yine kitap severlerin severek kullandığı kitap konakları da sıcak ve sessiz ortamda vatandaşlarımıza kitap okuma ve araştırma yapma imkânı sunuyoruz. Yeni dönemde de vatandaşlarımızın talepleri ve istekleri doğrultusunda bu tesislerimizin sayısını artıracağız. Şehrimizi Orta Anadolu'nun kültür başkenti olma yolundaki kararlığını yeni dönemde de sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adana DT Oyunu "Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin", Aksaraylılarla BuluştuÖnceki Haber

Adana DT Oyunu "Sen İstanbul'dan Daha Gü...

Çıtak: “Hamidiye'yi Kaderine Terk Etmeyeceğiz”Sonraki Haber

Çıtak: “Hamidiye'yi Kaderine Terk Etmeye...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar