Hasat Sezonun İlk Mahsulü Ticaret Borsasında Satıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hasat Sezonun İlk Mahsulü Ticaret Borsasında Satıldı
Hasat sezonuna girilirken, sezonun ilk mahsulü de Ticaret Borsasında satıldı. 2024 yılı hasat sezonuna giriş yapılırken, Yenikent kasabasında Osman Kaya isimli üreticiye ait ilk mahsul arpa, Ticaret Borsasında açık artırmayla satıldı.

 Vali Kumbuzoğlu, “TMO’dan Randevu Alamıyorum Diyen Üretici Olmayacaktır”

Satışa katılım gösteren Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, üreticileri ilgilendiren önemli açıklamalarda bulunarak, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) randevu sisteminin değiştirildiğini ve artık üreticilerin çok daha rahat bir şekilde ürünlerini satabileceğini belirtti.

“2024 Yılı Çiftçilerimiz İçin İnşallah Bereketli Bir Yıl Olur”

Eylül ayına kadar 14 lisanslı depo, 3 geçici alım merkezi ve 17 noktada hububat alımı yapılacağını ifade eden Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “2024 yılı çiftçilerimiz için inşallah bereketli bir yıl olur. Hasat sezonu tüm üreticilerimiz için hayırlı olur. Osman kardeşimizin getirdiği arpayı alan Erdal Yıldız kardeşimizde tebrik ediyorum” dedi.

“Randevu Alamıyorum Diyen Üretici Olmayacak”

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, üreticilerin elinde son ürün alınana kadar alım faaliyetlerinin devam edileceğini ifade ederek, “Aksaray tam bir tarım şehridir. Birçok ürünün üretiminde Türkiye’de ilk on içindedir. Türkiye’nin her sofrasında, her lokmasında Aksaraylı çiftçilerin alın teri vardır. 2024 yılı için de hububat alım hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Aksaray’da 14 Lisanslı Depo ve 3 Geçici Alım Merkezi ile Toplam 17 noktada alım faaliyeti yapılacak.

TMO’nun randevu sistemi yenilendi.  Sistem, Eylül ayına kadar açık olacak ve ‘Randevu alamıyorum’ diyen üretici olmayacaktır. Üreticimizin son ürünü alınana kadar alım faaliyetlerine devam edecektir. ÇKS’ye kayıtlı üreticilerin, alım standartlarına uyan tüm hububatı alınacak şekilde planlama yapılmıştır. Ürünlerimizin bereketli olmasını temenni ediyor, tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Gerçekleşen etkinliğe Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Tarım ve Orman Müdürü Necdet Demir, TMO Müdürü Abdulmüttalip Özdemir ve STK temsilcileri katıldı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yazılım Öğrencileri Web Tabanlı Projelerini SergilediÖnceki Haber

Yazılım Öğrencileri Web Tabanlı Projeler...

Genç Yeteneklerden Muhteşem SergiSonraki Haber

Genç Yeteneklerden Muhteşem Sergi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar