Hastanede Silahlı Saldırıya Uğrayan Doktor Ve Saldırgan Öldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hastanede Silahlı Saldırıya Uğrayan Doktor Ve Saldırgan Öldü
Konya Şehir Hastanesi'nde bir kişi, Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya'yı tabancayla başına ateş ederek öldürüp intihar etti. Saldırganın, başka bir hastanede güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

 Olay, Konya Şehir Hastanesi'nin kardiyoloji bölümünde meydana geldi. Hacı Mehmet Akçay'ın annesi, 7 Haziran'da Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya'nın hastasıydı. Hasta, ertesi gün hayatını kaybetti. Olaydan bir ay sonra Hacı Mehmet Akçay, doktorun yanına gidip tartışmaya başladı. Saldırgan, Karakaya'nın başına tabancayla ateş etti daha sonra aynı silahla kendini vurdu.

Yaralanan doktor ve saldırgan ameliyata alındı. Ekrem Karakaya, meslektaşlarının çabasına rağmen kurtarılamadı. Durumu ağır olan zanlı da hayatını kaybetti. Saldırganın, Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

Sağlık Bakanı Koca: Milletimizin Başı Sağ Olsun

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıya ilişkin adli makamların araştırmalarını sürdürdüğünü açıkladı. Bakan Koca, ''Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Milletimizin başı sağ olsun'' dedi.

Türk Tabipleri Birliği'nden Tepki

Türk Tabipleri Birliği de saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan meslektaşımız Dr. Ekrem Karakaya'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Tüm uyarılarımıza rağmen şiddet ortamına dur diyecek, şiddeti engelleyecek önlemleri almayan sorumluları da affetmeyeceğiz.''

Ak Parti Sözcüsü Çelik: Doktorun Alçakça Katledilmesini Lanetliyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, saldırıya tepki gösterdi. Twitter'dan açıklama yapan Çelik ''Konya Şehir Hastanesi'nde doktor Ekrem Karakaya'nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesini, vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele veren hekim kardeşimizin alçakça katledilmesini lanetliyoruz'' ifadelerini kullandı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üzerine Sıçrayan Kızgın Yağın Alev Alması Sonucu Hayatını KaybettiÖnceki Haber

Üzerine Sıçrayan Kızgın Yağın Alev Almas...

Sahtecilik Yapan Kişiler Evraklarıyla Birlikte Suçüstü YakalandıSonraki Haber

Sahtecilik Yapan Kişiler Evraklarıyla Bi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar