HAVELSAN 2021-2022 Döneminde AR-GE Rekoru Kırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HAVELSAN 2021-2022 Döneminde AR-GE Rekoru Kırdı
Hava Elektronik Sanayi (HAVELSAN), 2018-2022 döneminde 50 farklı öz kaynaklı projeyi başarıyla tamamladı ve 2021-2022 yılları arasında tarihinin en yüksek Ar-Ge harcamasına erişti.

 Vizyonumuz, Yeni Nesil Teknolojilerde Söz Sahibi Olmak

HAVELSAN Ar-Ge Mühendisi Saltuk Buğrahan Koşal, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) öğrencileriyle bir araya geldi. “HAVELSAN’da Ar-Ge ve İnovasyon” isimli konferansta şirketin geneli ve özellikle yazılım çalışmaları hakkında bilgiler veren Koşal, simülasyon, otonom, platform teknolojileri, komuta kontrol, savunma teknolojileri ve bilgi iletişim teknolojileri alanında yazılım faaliyetleri yaptıklarını kaydetti. Bu faaliyetleri Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) başta olmak üzere, kamu ve uluslararası muhatapların yararına sunduklarından söz eden Koşal, “Bizim temel vizyonumuz yeni nesil teknolojilerde söz sahibi olmak; hedeflerimiz ise nitelikli Ar-Ge personellerinin istihdamı ve gelişimi, Ar-Ge ve verimlilik, yenilikçi ürünler geliştirme, ithalatın azalması ve ihracatın arttırılmasıdır” dedi.

Dört Yılda 50 Adet Öz Kaynaklı Proje Başarıyla Tamamlandı

Ar-Ge Mühendisi Koşal, HAVELSAN’ın 2021-2022 yıllarında tarihinin en yüksek Ar-Ge harcamalarını elde ettiğini söyledi. Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) düzenlediği İnovaLİG programında üst üste ikinci kez birincilikle ödüllendirildiklerinden de bahseden Saltuk Buğrahan Koşal, “Ayrıca 2018-2022 yılları arasında 50 öz kaynaklı projeyi başarıyla tamamladık ve bu projelerden 38’i ürüne dönüştü.

Güncel teknolojilerde kapasiteyi arttırmak için yoğun şekilde çalışmalarımız sürüyor. Yapay zekâ, robotik birlikler, arttırılmış insan, asker ve otonom sistemleri alanında da önemli ilerlemeler kaydediyoruz” dedi. Konferans, firma programları, iş birlikleri, ortak çalışmalar, ilan ve başvurular alanında bilgilerin aktarılması ve belge takdiminin ardından tamamlandı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’da 626 Konut SatıldıÖnceki Haber

Aksaray’da 626 Konut Satıldı

Resmi Gazete’de Yayımlandı! Aksaray'daki Bir YEKA İptal EdildiSonraki Haber

Resmi Gazete’de Yayımlandı! Aksaray'daki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar