Hayvancılıkta bakıcı ve çoban krizine kökten çözüm

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayvancılıkta bakıcı ve çoban krizine kökten çözüm
Aksaray DSYB Başkanı Bekir Kayan, hayvancılık sektöründeki bakıcı sorununu çözmek için yurt dışından çalışma vizeli personellerin getirileceğini duyurdu.

Hayvancılık sektöründe uzun süredir yaşanan bakıcı ve çoban temini sorununa çözüm olacak yeni bir uygulama hayata geçiriliyor.

Vizeli bakıcı ve çoban istihdamı uygulaması başlıyor

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin girişimleriyle, yurt dışından çalışma vizesiyle bakıcı ve çoban istihdamının önü açıldı.

“Bakıcı talepleri yetkilendirilmiş anlaşmalı firmayla karşılanacak”

Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kayan, “Tüm izinleri alınarak yasal yollardan çalışma vizesiyle ülkemize gelecek bakıcılar, Afganistan başta olmak üzere farklı ülkelerden talep edilebilecektir. İl Birliklerimizden gelen bakıcı talepleri; Merkez Birliğimizin koordinasyonunda, İş Kurumu ve diğer kamu birimlerinden yetkilendirilmiş anlaşmalı firma ile karşılanacak ve üyelerimizin işletmeleri hariç başka bir yerde çalışamayacaktır. Hemşehrimiz İsmet Gürlek’in şirketi olan Taygo Özel İstihdam Ofisi ile anlaşma yapılmıştır. Ülkemiz hayvancılığına ve tüm üyelerimize hayırlı olsun” dedi.

Haber Merkezi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ceza infaz kurumlarının eğitim faaliyetleri konuşulduÖnceki Haber

Ceza infaz kurumlarının eğitim faaliyetl...

Bakan Memişoğlu, Aksaray’a geliyorSonraki Haber

Bakan Memişoğlu, Aksaray’a geliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar