Hırsızların Yeni Gözdesi Apartman Depoları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hırsızların Yeni Gözdesi Apartman Depoları
Yazın gelmesiyle birlikte basit hırsızlık olaylarında artış başladı. Her şeyi fırsata çeviren hırsızlar, son zamanlarda apartman depolarına dadandı.

Basit suçlar arasında ilk sırada yer alan hırsızlık olaylarında gündüz gözü yapılan hırsızlıkların önüne geçilemiyor. Apartmanlara dadanan hırsızlar bisiklet, ayakkabı çalmanın yanı sıra insanların fazla eşyalarını depoladığı bodrum katlarda ne bulurlarsa çalıp götürüyor. 

Birçok apartmanın bodrum katının depo alanı olarak kullanılmasını fırsat bilen hırsızlar,  apartmanlarda daire zillerini çalarak rahatlıkla içeri giriyorlar. Daire zillerini çaldıkları birçok kişinin sorgusuz bir şekilde otomata basarak kapıyı açması apartman hırsızlarının işini kolaylaştırıyor. Gündüz gözü ellerini kollayarak sallayarak apartmanlara giren hırsızlar, direk bodrum katlara yöneliyorlar. 

 

Kurulan Kamera Sistemleri De Hırsızlar İçin Caydırıcı Olmuyor 

Apartman ve sitelerde meydana gelen ve son zamanlarda artış gösteren hırsızlık olaylarına karşı güvenlik kamerası kullanılması yaygın hale gelse de yaşanan hırsızlık olaylarının önüne geçilemiyor. Hırsızlık vakalarında bisiklet ve ayakkabıların çalınması başı çekiyor. Bodrum katta depolanan eşyalara da dadanan hırsızlar, daire kapılarına asılan süs eşyalarına kadar işe yarayan yaramayan ne bulurlarsa çalıp götürüyor.

 

Çalan Daire Zillerine Karşı Dikkatli Olun!  

Gündüz gözüyle yaşanan pek çok hırsızlık olayında insanların çalan kapı zillerini  "kim o" demeden veya görüntülü zil kamera sistemine bakmadan kapıyı açmaları hırsızlık olaylarına davetiye çıkarıyor. Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları özellikle bu konuda uyarıyor.   Semt pazarlarının kurulduğu günlerde, pazar civarında bulunan evlerde o gün için daha fazla hırsızlık olayı yaşandığına dikkat çeken Emniyet Müdürlüğü ekipleri, apartman sakinlerinin, yöneticilerinin ve varsa kapıcıların yabancılara karşı duyarlı olmaları gerektiğinin altını çiziyor. Hırsızlık olaylarına karşı alınacak önlemlerin en başında zile basan kişilere kim olduğu sorulmadan kapıların açılmaması gerektiğini özellikle vurgulayan ekipler, vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı uyarıyor. Dilek Eyüboğlu’nun Özel Haberi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç Kızlar Softbol Türkiye Şampiyonu Belli OlduÖnceki Haber

Genç Kızlar Softbol Türkiye Şampiyonu Be...

2023 Yaz Kur’an Kursları Öğreticileri İçin Seminer DüzenlendiSonraki Haber

2023 Yaz Kur’an Kursları Öğreticileri İç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar