Hükümetin Zam Teklifi Açıklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hükümetin Zam Teklifi Açıklandı
Memur ve emekli zammı için belirleyici olacak toplu sözleşme sürecinde hükümetin ilk teklifi bugün belli oldu.

Yaklaşık 3,7 milyon memur ve 2,7 milyon emeklinin 2024-2025 yılları için sosyal ve mali hakları toplu sözleşme görüşmeleri ile netleşecek. Sayıları 2,4 milyonu bulan sosyal yardımlardan faydalanan 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşları alan vatandaşın da gözü kulağı toplu sözleşme görüşmeleri ve sonrasında gelecek açıklamalarda oldu. Bakan Işıkhan canlı yayında zam teklifini açıkladı.

6 milyonu aşkın emekli, memur ile yaklaşık 2,5 milyon 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı alan vatandaşın gözü kulağı toplu sözleşme görüşmeleri için gelecek açıklamalarda. Memur ve emekli zammı için hükümetin ilk teklifi de bugün geldi. Bakan Işıkhan açıkladı.

 

Memurun Zam Pazarlığında 2. Toplantı

2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7'nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri ikinci toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında başladı. Bakan Işıkhan memur zammı için belirleyici olacak toplu sözleşme için zam teklifini duyurdu.

 

"Teklifimiz 2024 İçin %14+9, 2025 İçin %6+5 Zam Oldu"

Bakan Işıkhan'ın açıklamaları şu şekilde gerçekleşti:

Kamu çalışanlarının merkezi yönetim bütçesinden aldığı pay arttı. Kamu çalışanlarının yaşam standardı büyüyen ve gelişen Türkiye ile yükseldi. En düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya çıkardık.

Kamu görevlilerini enflasyona ezdirmemek önceliğimiz.

Görüşmelerin 14. gününde artık belli bir noktaya ulaşmış durumdayız. Sağlıklı, ulaşılabilir bir komisyon oluştu.

Kamu işveren heyeti olarak teklifimiz; 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 14, ikinci 6 ayında yüzde 9. 2025 içinse ilk 6 ayda yüzde 6, ikinci 6 ayda yüzde 5'tir.

Böylece, enflasyon tahminlerini de dikkate aldığımızda kamu personelimize yüzde 42'yi bulan bir artış öngörülmüştür. 2024'ün ikinci 6 aylık dönem zammı ile birlikte kümülatif artış yüzde 54'ün üzerinde olacaktır.

 

Bakan Işıkhan'dan Toplu Sözleşme Açıklaması

Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi. Bakan Işıkhan, "Müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum. Bizler bugüne kadar milletimizden gelen talep ve istekleri hiçbir zaman geri çevirmedik" dedi.

Toplu Sözleşme Görüşmeleri çalışma takvimi doğrultusunda 11 hizmet koluna ait tekliflerin tasnifi ve kamu görevlilerinin geneline ilişkin tekliflerin ön müzakeresiyle ilerleyen süreçte, müzakere aşamasına geçildi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma ve Emniyet'le Vedalaşan Vali Aydoğdu'ya Onuruna Veda ProgramıÖnceki Haber

Jandarma ve Emniyet'le Vedalaşan Vali Ay...

2. Etap Organize Besicilik Tapuları Hak Sahiplerine Teslim EdiliyorSonraki Haber

2. Etap Organize Besicilik Tapuları Hak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar