İktidar Oylar Düşünce Adliyede Süründürmeyi Seçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İktidar Oylar Düşünce Adliyede Süründürmeyi Seçti
CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen siyasi yasak kararı hakkında parti örgütü ile birlikte basın açıklaması yaptı.

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk 81 ile aynı anda yapılan basın açıklamasında 20 yıldır ülkeyi yöneten siyasi iktidarın son günlerde tüm anket sonuçlarında oy oranlarının düşmesi ve iktidarı kaybettiğini görmesinin ardından sandıkta ve sokakta karşılığını bulamayınca maalesef Cumhuriyet Halk Partilileri adliye koridorlarında meşgul ederek, süründürerek siyasi bir süreç yürüttüğünü söyledi. 

“Her Türlü Muhalefete Tahammülsüzlük Var”

Süreçte izlenen politikanın muhalefete tahammülsüzlük politikası olduğunu dile getiren Ertürk “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun devam eden bir soruşturması var. CHP'li il başkanlarına açılan soruşturmalar var. Son olarak da İstanbul CHP İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'nun Yargıtay'da olan cezası onandı ve siyaset yapması engelleniyor. Bu ceza sadece Canan Hanım'a verilmiş bir ceza değildir. Tüm muhalif seslere, siyasetçiye, gazeteciye, sivil toplum kuruluşu yöneticisine, hiç önemli değil, her türlü muhalefete tahammül edilemeyen bir döneme girmiş bulunmaktayız” dedi.

“Korkmuyor, Yılmıyor; Motive Oluyoruz”

“İktidarın yapmış olduğu bu tür korkutma politikalarından asla korkmuyor, yılmıyoruz. Bu tür hukuksuz davaların üzerine gideceğimizi ve yıldırma politikasının bizi daha çok motive ettiğini herkesin bilmesini istiyorum” diyen Ertürk kendisinin de yolsuzluk dosyaları ile ilgili defalarca açıklama yaptığını belirterek “Elimizdeki belgeli yolsuzluk dosyalarını açıkladığımız zaman bu yolsuzluklarla ilgili yapmış olduğumuz basın açıklamasında devletin hiçbir kurumu beni çağırıp da ‘Kardeşim şu belgeyi getir de bir inceleyelim. Doğru mudur yanlış mıdır?’ demedi. Ne zaman biz ifadeye çağırdılar? Aksaray eski cezaevinde çıkan yangınla ilgili yapmış olduğum açıklamadan sonra ‘Buradan pis kokular geliyor, burada rant var’ dediğim zaman. Savcılık benden güya bilgi sahibi olarak ifade verme mi talep etti. Yazılı bir talep gelmediği sürece savcılığa gitmeyeceğimi söyledim” diye konuştu.

“Algı Yaratmaya Çalıştılar”

Henüz ifadeye gitmediğini söyleyen İl Başkanı Ertürk “Neden gitmedim, bu hukuki bir davet değil. Arkadaşlar hukuki bir davet olsa bize ‘Organize sanayideki 184 dönümlük arazideki yolsuzluğun belgesi ne bir bakalım?’ derlerdi. Ama cezaevinde çıkan yangınla ilgili önce PKK yaktı haberi yaptırıldı. Sonra partimize yönelik bir suçlama, kamuoyunda bir hukuk nezdinde bir algı yaptırmaya çalışıldı. Bunu yapanlar kim olursa olsun, arkasında hangi güç olursa olsun, herkes şunu bilsin bu tür algılara ve baskılara boyun eğmeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm kadroları ile hukuksuzluğun, adaletsizliğin, haksızlığın, yolsuzluğun üzerine gitmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

“Şaşırmadık! Kaynak Hukuk Değil, Ucube Saray Rejimi””

CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinin 81 ilde eş zamanlı düzenlediği basın bildirisini de aktardı. Bildiride İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 2019 yılında verilen cezaya şaşırmadıklarına dikkat çeken Ertürk “nedenle yasaların, bilimin, sanatın, insan haklarının rafa kaldırıldığı bu karanlık ortamda, 2019 yılındaki Ağır Ceza Mahkemesi kararına nasıl şaşırmadıysak, Yargıtay kararına da şaşırmadık. Çünkü biliyoruz ki, kamuoyu vicdanını yaralayan ve adalete olan güveni bir kez daha sorgulatan bu kararın kaynağı hukuk değil ucube Saray rejimidir. Ülkemizde hukuk vesayet altındadır. Adalet yok edilmiş, anayasa rafa kaldırılmıştır. İstanbul İl Başkanımız, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen karar da hukuk ve adalete göre değil, Sarayın vesayetçi rejiminin diliyle yazılmıştır. Bu karar, hukuksuz bir karardır. Millet adına verilmeyen bu karar, vicdan sahibi tüm kalplerde hükümsüz olacaktır. Bu hukuksuzluğun muhatabı sadece Canan Kaftancıoğlu değil, tüm Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.

“Biz Mağdur Edebiyatına Sığınmayacağız”

Hükümetin mağdur edebiyatına sığındığının hatırlatıldığı bildiride “Biz onlar gibi mağdur edebiyatı yapmayacağız, mağrur duruşumuzu, onurlu duruşumuzu sonuna kadar sürdüreceğiz. Her türlü hukuksuzluğun karşısında durduğumuz gibi, bunun karşısında da dimdik duracağız.

Bizler, Canan Kaftancıoğlu’nun yol arkadaşları olarak hukuksuz tüm kararları tanımadığımız gibi bu kararı da tanımayacağız. Yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’nun uğradığı hukuksuzluk ortadan kalkıncaya kadar, adalet yeniden tesis edilene kadar durmayacağız, susmayacağız. Zulmün, zorbalığın hesabı soruluncaya kadar tüm demokratik direncimiz ve gücümüzle bu haksızlığın karşısında dimdik duracağız. Haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe 21 Mayıs’ta İstanbul’dan Maltepe’den, Sayın Genel Başkanımızın 25 günlük tarihi hak, hukuk, adalet yürüyüşünü noktaladığı o meydandan hep birlikte tek yürek tek ses olarak dur diyeceğiz. İstanbul’dan yükselen güçlü sesimizle ucube Saray rejiminin ülkemizi uçuruma sürükleyen yönetim anlayışına dur diyeceğiz” ifadelerine yer verildi. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaraylı Çiftçi Oflaz “AK Parti'ye Sesleniyorum 2 Dönem Oy Verdim Oylarımı Geri Gönderin”Önceki Haber

Aksaraylı Çiftçi Oflaz “AK Parti'ye Sesl...

MEDAŞ’ta Gençlik BuluşmasıSonraki Haber

MEDAŞ’ta Gençlik Buluşması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar