İnternet Üzerinden Alışverişe İlgi Arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnternet Üzerinden Alışverişe İlgi Arttı
<p>İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla d&uuml;nyada ve T&uuml;rkiye&#39;de olduk&ccedil;a pop&uuml;ler hale gelen sanal alışverişe ilgi g&uuml;nden g&uuml;ne artıyor.</p>

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre, 2019 yılında Türkiye’de internet kullanımı yüzde 75,3'e ulaştı ve her 4 kişiden 3’ü internet kullanıcısı oldu. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte sanal alışveriş de günden güne büyüyen bir pazar haline geldi. Sanal alışveriş, sunduğu kolaylıklar, ürün çeşitliliği, büyük çapta gerçekleşen kampanyalarla çok sayıda müşteri çekiyor. İstenilen ürünlerin kolay ve hızlı şekilde internet üzerinden bulunabilmesi müşterilerin sanal alışverişi tercih etmesine neden oluyor. Ancak sanal alışverişin ayrıcalıkları, küçük esnafa olan ilgiyi düşürüyor.

İnternetten yapılan alışverişin ister istemez işlerini etkilediği Aksaray Esnafı, "Müşteriler bilgisayar başında istediklerini anında elde ediyor. Ürünler geldiğinde beğenmiyorlar, daha küçük kalıplı oluyor ama bizlere gelseler daha kapsamlı inceleyebiliyorlar.

Üzerlerine deneyerek bakıyorlar. İnternette böyle bir imkânları yok. Sadece fotoğraf üzerinden, görsellerde anlatılan kadar bilebiliyorlar. Ama kalıpları yine de tutmuyor. Hani bize gelseler, sohbet etsek, istişare yapsak alışverişleri daha olumlu geçiyor.

“Küçük Esnaflık Bitiyor”

Sanal alışverişin esnaftan daha önde gitmeye başladığını ifade eden Aksaray Esnafı, “Küçük esnaf daha çok zorlanmaya başladı. Müşteriler kapımızdan girdikten sonra her türlü imkânı onlara sunuyoruz. Geliyorlar, ürünlere bakarken çaylarını içiyorlar, bizimle konuşuyorlar, istişare ediyoruz. Yalnız bu e-ticaret devam ettiği sürece bizdeki küçük esnaflık bitiyor.

Esnaf olarak kira, vergi, aidat gibi masraflar ödediklerini, internet alışverişinde ise bunun gibi masrafların olmadığını söyledi. Kış aylarında insanların evlerinden çıkmadıklarını ve bu yüzden sanal alışverişi tercih ediyorlar. İnternetten yapılan alışverişin 2-3 gün içinde kargo ile kapılarına kadar teslim edildiğini vurguladılar. Haber: Bayram Aksu

 #alışveriş #internet #teknoloji #giyim #sanalalışveriş #tüik #kolaylık #ürün #müşteri #esnaf #masraf #aksaray


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kasım Ayında Aksaray’da Araç Sayısı 126 Bin 017Önceki Haber

Kasım Ayında Aksaray’da Araç Sayısı 126...

Başkan Dinçer Esnafla BuluştuSonraki Haber

Başkan Dinçer Esnafla Buluştu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar