İş Arayanlar Dikkat! 300 Kişi Alınacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İş Arayanlar Dikkat! 300 Kişi Alınacak
Aksaray Valiliği, İl Özel İdaresi ve bağlı kaymakamlık hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla 300 kişilik TYP düzenlenecektir.

 Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Aksaray Valiliği, İl Özel İdaresi ve bağlı Kaymakamlıklar iş birliğinde; 300 kişilik TYP gerçekleştirilecek. İş arayanlar sakın bu fırsatı kaçırmasın. İşte ayrıntılar...

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Aksaray Valiliği, İl Özel İdaresi ve bağlı Kaymakamlıklar iş birliğinde; Aksaray Valiliği, İl Özel İdaresi ve İlçe Kaymakamlıklarının hizmet alanlarında, kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla 8 Mayıs-31 Ekim 2024 tarihleri arasında Toplum Yararına Programlar düzenlenecek ve 300 kişi alınacak.  Asıl katılımcılar ve asıl katılımcı sayısı kadar yedek katılımcı adayı noter kurası ile belirlenecek. Noter kuraları 30 Nisan 2024 tarihinde ilan edilecek ve katılımcı adayları izleyici olarak kuraya katılabilecek.

İşte Kurumlara Ayrılan Kontenjanlar

Aksaray İl Özel İdaresi (Aksaray Valiliği ve İl Özel İdaresi Hizmet Alanları) için 174 kontenjan açılacak ve kura işlemleri 30 Nisan 2024 tarihinde saat 10.00'da Aksaray Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.  Ağaçören Kaymakamlığı için 13 kontenjan açılacak ve kura çekimi 30 Nisan 2024 saat 14.00'te Şehit Menderes Taşkale ÇPL Konferans Salonu'nda yapılacak. Eskil Kaymakamlığı için 18 kontenjan açılacak ve kura çekimleri 30 Nisan 2024 saat 10.30'da Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda yapılacak. Gülağaç Kaymakamlığı için 24 kontenjan açılacak ve 30 Nisan 2024'te saat 10.00'da kura çekimleri Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Güzelyurt Kaymakamlığı için 30 kontenjan açılacak ve 30 Nisan 2024 tarihinde 14.00'te kura çekimleri Belediye Düğün Salonunda gerçekleşecek.  Ortaköy Kaymakamlığı için 28 kişilik kontenjan açılacak ve 30 Nisan 2024'te saat 14.00'te kura çekimleri Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapılacak.  Sarıyahşi Kaymakamlığı için 8 kontenjan yer alacak ve 30 Nisan 2024'te saat 14.00'te kura çekimleri Sarıyahşi Tiyatro Ve Konferans Salonu'nda yapılacak. Sultanhanı Kaymakamlığı için 5 kontenjan açılacak ve çekimler 30 Nisan 2024 14.00'da Kaymakamlık Konferans Salonu'nda yapılacak.

Başvuru Tarihlerini Kaçırmayın

22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında TYP başvurularını gerçekleştirebilirsiniz. Başvurular, İŞKUR

İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezleri, e-Devlet, İŞKUR e-şube ( www.iskur.gov.tr ) veya ALO-170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.

TYP Başvuru Ve Katılım Şartları

TYP’ye başvuracak katılımcı adaylarının; İŞKUR’a kayıtlı olmaları, programa başvuru ve program

başlangıç tarihlerinde işsiz olmaları ve program süresince başka bir iş yerinde sigortalılıklarının

bulunmaması, en az 18 yaşını tamamlamış olmaları, herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç), emekli ve malul aylığı almamaları gerekir. Ayrıca TYP talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı ve yan kuruluşlarının çalışanı olan kişiler programdan yararlanamaz.

Bir kişinin TYP'lerden sadece birine başvurma hakkı bulunurken, en fazla 9 ay süreyle TYP'den yararlanma hakkına sahiptir.  Adrese Kayıt Sistemine göre (AKS) aynı adreste oturan kişilerden yalnızca biri katılım sağlayabilirken, aynı adreste oturan herkes şartları sağlıyorsa başvuruda bulunabilir. AKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması durumunda adreste bulunan kişilerin TYP'ye başvurma hakkı ellerinden gidecektir. Bu kural yurtlar ve sığınma evleri, vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler ve 6284 sayılı Kanun kapsamında kimlik bilgileri gizlenenler için aranmıyor. Aynı adreste ikamet eden kişilerin listelerde isimlerinin olması halinde; başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınırken, kayıt tarihleri aynı ise yaşı büyük olanlar programa katılım sağlayabilecek. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Meclisimiz, Milli İradenin Tecelli Ettiği Şeref Ve Onur Mekânıdır"Önceki Haber

"Meclisimiz, Milli İradenin Tecelli Etti...

Minik Başkanın İlk TalimatıSonraki Haber

Minik Başkanın İlk Talimatı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar