"Meclisimiz, Milli İradenin Tecelli Ettiği Şeref Ve Onur Mekânıdır"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Meclisimiz, Milli İradenin Tecelli Ettiği Şeref Ve Onur Mekânıdır"
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin 104. Kuruluş yılı münasebetiyle açıklama yapan MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, "Meclisimiz kahraman, Gazi ve aynı zamanda milli iradenin tecelli ettiği şeref ve onur mekânıdır" dedi.

 Milletvekili Kaşlı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününün önemine vurgu yapan bir kutlama mesajı yayınladı.

"Meclisimiz Kahraman, Gazi ve Aynı Zamanda Milli İradenin Tecelli Ettiği Şeref ve Onur Mekânıdır"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Türk milletinin altın teri olduğunu ifade eden Kaşlı, "Türk milletinin alın teri, göz nuru, cepheden cepheye verdiği kurtuluş mücadelesinin ilelebet yaşayacak iradesinin mümtaz bir yansımasıdır. Meclisimiz kahraman, Gazi ve aynı zamanda milli iradenin tecelli ettiği şeref ve onur mekânıdır" dedi.

"Unutmayalım ki, TBMM Hem Gazi Hem de Kahramandır"

Açıklamalarında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Kaşlı, "Türkiye’mizin aşılamayacak ve aşındırılamayacak müessir gücü milli birlik ve kardeşliğidir. TBMM’nin 23 Nisan 1920’de açılması yakın tarihimizdeki en büyük stratejik ve milli atılımlardan birisidir. Bu tarihten sonra söz ve karar bizzat ve bilfiil Türk milletine geçmiştir. Milli Mücadele’nin şaşmaz yol haritası Gazi Meclis’in sarsılmaz kararlılığıyla çizilmiştir. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu gerçeği İlk Meclis’in manevi ruhunda tecelli ve temerküz etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesi Meclisi’mizin kutlu çatısı altında yeşermiş ve yükselmiştir.

Unutmayalım ki, TBMM hem Gazi hem de kahramandır. Hiç kuşku yoktur ki, TBMM Türk milletinin ta kendisi, demokrasinin, milli birliğimizin, istiklal haklarımızın, istikbal haysiyetimizin ebedi güvencesidir. TBMM’nin 104’üncü açılış yıl dönümüyle birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı yürekten kutluyorum. TBMM’in ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, İlk Meclis’in saygın mebuslarına, ebediyete irtihal etmiş bütün milletvekillerine, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, şu an hayatta olan eski veya yeni tüm milletvekillerimize uzun bir ömür diliyorum" diye konuştu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"23 Nisan, Ulusal Egemenlik Ve Bağımsızlığın Önemli Bir Simgesidir"Önceki Haber

"23 Nisan, Ulusal Egemenlik Ve Bağımsızl...

İş Arayanlar Dikkat! 300 Kişi AlınacakSonraki Haber

İş Arayanlar Dikkat! 300 Kişi Alınacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar