İYİ Parti’den Coşkulu Kongre: Yeni İl Başkanı Cumali Asal Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti 3'üncü Olağan İl Kongresi büyük coşku ile gerçekleşti. Veteriner Hekim Cumali Asal, tek liste girdiği İl Olağan Kongresi’nde gerçekleşen seçimle İYİ Parti Aksaray İl Başkanlığına seçildi.

 Aksaray Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye, partililer ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, kongre öncesinde İYİ Parti Aksaray teşkilatına katılan yeni üyelere rozet takma töreni gerçekleşti.

Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleşen kongreye, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, İYİ Parti Aksaray Merkez İlçe Başkanı Osman Yılmaz, CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş, Merkez İlçe Başkanı Ayfer Zengin, Saadet Partisi İl Başkanı Levent Serdar Şahin, DEVA Partisi İl Başkanı Necati Coşkuner, Gelecek Partisi İl Başkanı Gafur Yıldız ve Demokrat Parti Aksaray İl Başkanı Servet Ceylan ile çeşitli dernek, sivil toplum başkanları ve partililer katılım gösterdi.

Bugün İktidara Yürüyen Bir Parti Konumundayız

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Şevki Koçak, “İYİ Parti’yi, kurulduğu 2017 tarihinden itibaren partimizin her kademesinde büyük bir heyecan ve özveriyle yol yürüdüğümüz arkadaşlarımın hakları ve emekleriyle her geçen gün yukarılara taşıdık. Gece gündüz, soğuk sıcak demeden Aksaraylı hemşehrilerimize partimizi anlattık. Bugün geldiğimiz noktada iktidara yürüyen bir parti var. Bu bir bayrak yarışıdır. Partimizin bir neferi olarak, her zaman partimizin ve yeni yönetimimizin yanında olacağım. Bayrağı devralacak genç kardeşim Cumali Asal’a ve yönetimine caını gönülden başarılar diliyorum” dedi.

Vatandaşlarımızı Uğradığı Her Türlü Haksızlığı Dile Getireceğiz

Kongrede söz alan İYİ Parti Aksaray Merkez İlçe Başkanı Osman Yılmaz, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Genç, dinamik il yönetimi oluşmaktadır. Bugün genel merkezimizin almış olduğu 3. Olağan Kongre kararı ile Aksaray il başkanlık seçimi için bir aradayız. Şahsım ve yönetimim bu yola ‘Siyaset gençleşecek Türkiye İYİleşecek’ mottosuyla çıkmıştır. Bundan dolayı da mutluluğumu dile getirmek isterim. Tek liste adayı olan il başkan adayımız Cumali Asal ve yönetimine başarılar dilerim. Oluşacak il yönetimimiz ile birlik ve beraberlik içinde Genel Başkanımız Meral Akşener’i başbakan yapacağız. Vatandaşlarımızın uğradığı her türlü haksızlık ve hukuksuzluğu çekinmeden dile getireceğiz. Salonun coşkulu ruhu Aksaray'da başarılı olacağımızın göstergesidir. Bizler çocuklarımız için, ülkemizin geleceği için dinlememek üzere yola çıkanlarız. Rabbim Çıkmış olduğumuz Bu yolda yar ve yardımcımız olsun.”

Aksaray Ak Partili Milletvekillerini Meclis’te Gören Var Mı?

İYİ Parti Aksaray İl Başkan Adayı Cumali Asal şu sözlere yer verdi:

“Bundan yaklaşık 6 yıl önce, ülkemiz siyasetine bir güneş gibi doğan cesur Asenamız Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in, “Sine-i millete gidiyoruz. Milletimizin bize ihtiyacı var” dediği günden bugüne, bu kutlu davaya inanan cesur yürekli dava ve yol arkadaşlarım!

Sizler var ya sizler!Hiç kimsenin, ülkemizin kötü gidişatına ‘dur’ deme cesaretini gösteremediği karanlık dönemlerde, İYİ’ler hareketine şans tanımayan, bizleri her fırsatta hor gören, olmadık iftiraları üzerimize atan, bizleri ekmeği, aşı, geleceği ile tehdit edenlere inat, önce şahsım, önce koltuğum diyenlere inat, memleketimizi bir kabile devletine dönüştürmeye çalışanlara dur diyerek, önce Millet önce Memleket diyen Genel Başkanımızın liderliğinde, İYİ ve Cesurlar Hareketini bugün milletimizin umudu, yarınlarımızın teminatının koruyucusu, cesur bir siyasi harekete dönüştürdünüz.

Aziz milletimiz, bu Cennet vatanımız,

Genel Başkanımız Meral Akşener liderliğinde, 2017’de İYİ’ler hareketinin başlaması ile kaybolan umudunu yeniden kazanmıştır. Ülkemiz tek sesli siyasete dur demiş, 85 milyon yeniden nefes almaya başlamıştır.

Kıymetli dava ve yol arkadaşlarım,

2023 yılı ve önümüzdeki genel seçimler, milletimiz ve ülkemiz için hayati önem taşımaktadır.

2018 Genel seçimlerinde partimizi, ülkemiz genelinde ve Aksaray’da onlarca engellemelere rağmen, sizlerin yoğun gayretleriniz ve milletimizin desteğiyle nasıl Türk siyasi tarihinin kısa sürede en önemli partisi yaptıysak, yine aynı heyecan ve bitip tükenmek bilmeyen enerjimizle, hep birlikte omuz omuza 2023 Genel seçimlerinde iktidar yapacağız.

20 yıldır ülkemizi yöneten iktidar mensupları, milletini unutmuş, adalet kavramını yok etmiş, haksızlığın hüküm sürdüğü, torpilin, rüşvetin hücrelerine kadar işlediği, yoksulun daha yoksullaştığı, yandaş zenginlerin daha da zengileştiği, gençlerin yarınlarının, umutlarının çalındığı bir ülke yaratmıştır.

Ya Salihler, İYİ insanların şehri Aksaray

Yine bu iktidara her seçimde sandık sandık oy veren Aksaray’ım!

Artık verilen oyların karşılığını alma zamanı gelmedi mi? 20 yıldır söz verilen ama bir türlü gelmeyen tren yolu nerede? Tarımsal sulama için verilen vaatler nerede?

Ya Allah Aşkına evlerimizdeki musluklardan su içirtmedi bu iktidar bize.

Nerede iktidar milletvekillerini gören? Varsa söylesin.

Aksaray’ın bekleyen sorunlarını buradan sıralamaya başlasak, zamanımız yetmez. Soruyorum size Aksaray’ın mecliste kaç milletvekili var?

İnanın sadece İYİ’lerin, Aksaray’ın, Milletin tek gerçek vekili Ayhan Erel dışında var mı diğer vekilleri gören? Bunu biz söylemiyoruz Aksaray halkı anketlerde, sokak röportajlarında söylüyor. Ayhan vekilimiz olmasa Aksaray’ın milletvekili var mı yok mu bilen yok. Kıymetli dava arkadaşlarım, bu kötü gidişe artık bir dur diyecek miyiz? Haksızlığa, hukuksuzluğa, yolsuzluğa, yoksulluğa artık bir dur diyecek miyiz?

Allahım sizleri var etsin.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açmış olduğu yolda yürüyerek, Cumhuriyetimizin tüm değerlerine sahip çıkarak, 29 Ekim 2023’te Cumhuriyetimizin 100. yılında, İYİ ve cesur insanlarıniktidarıyla, yeni yüzyılda hepimiz için doğan güneşin etrafında, ülkemiz ve Aksaray’ımız için güzel günlere az kaldı. O sene bu sene. Kıymetli misafirlerimiz değerli dava ve yol arkadaşlarım. Bu duygu ve düşünceler ile 3. Olağan İl Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, kutlu otağımızda bu güzel günü bayram gününe çeviren siz değerli misafirlerimize ve dava arkadaşlarıma, şahsıma gösterdiğiniz destek ve teveccüh için çok teşekkür ediyorum. Hepinize en derin saygı sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

Bizim Sevdamız Aksaray’ın Demiryolu Gibi Olsun

Kongrede konuşan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel de şu açıklamayı yaptı:

“Yetti Gayri söz milletin. Bugün geldiğimiz noktada milli gelire 25 milyon dolar dediler 8 Milyon dolar, işsizliği tek rakamlara indireceğiz dediler, her 4 üniversiteliden 3’ü işsiz. Gençlerin %75'ine fırsat verilse ülkeden gitmek istiyor. AKP iktidarı gençlerimizin teminatını ellerinden aldı. Gençler de diyor ki; Yetti Gayri söz milletin. ‘Aksaray için vaat edilen demiryolu konusunda bakanla görüştük, çok verimli geçti’ diyen iktidar partisi Aksaray Milletvekiline soruyoruz, sonuç? Hiçbir şey yok. Aksaraylı gençler diyor ki ‘bizim sevdamız Aksaray'ın demiryolu gibi olsun, hiç bitmesin.’

Aksaray'da çeşmelerde akan sular için din adamları ‘bu sudan abdest almak caiz değildir’ demesine rağmen, Aksaray'da iktidar mensupları hiçbir şey yapmamakta. İçilebilir su sorunu çözülemiyor.

Aksaray havaalanı konusunda soru önergesi verdiğimde iktidar mensupları tarafından 'Yolcu kapasitesi olmadığı için yatırım planından çıkardık' cevabı verildi. Aksaray-Nevşehir arası 80 km denmekte. Peki Samsun-Sinop arasında sizin kilometre teraziniz çalışmıyor mu? Oralarda havaalanı var. Aksaraylı hemşehrilerim, içilebilir su getirilemiyorsa, demiryolu sorunu çözülmüyorsa, havaalanı unutuluyorsa, 30 kilometrelik Ortaköy yolu yapamayanlara artık yeter deyin.”

2023 Seçimleri Çok Önemli

Edirne İYİ Parti Milletvekili Orhan Çakırlar da kongrede söz alan isimler arasında oldu. Çakırlar, “20 yıldır süregelen iktidarı, tek adam rejimini, sandıkta gömerek bunları tarih sahnesinden sileceğiz. Bilmemiz gerekiyor ki; sayın genel başkanımız sokakta köy köy, kasaba kasaba geziyor. Ben bir milletvekili olarak acaba bunu ne kadar yapabiliyorum? Hepimize düşen görev, sayın genel başkanımızın yükünü hafifleterek, sokak sokak, köy köy, kasaba kasaba, ev ev gezerek hiçbir insan ayrımı yapmadan, onları oy vermeye davet etmektir. Bu sebeple hepimiz için 2023 seçimleri çok önemli. Bu tarihi seçimde her zamankinden daha fazla birlik beraberlik yaparak çalışmaya ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.

Yapılan seçimin ardından tek liste seçime giren Veteriner Hekim Cumali Asal, İYİ Parti’nin yeni Aksaray İl Başkanı oldu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çetinkaya: "İktidar Bir Avuç Müteahhitti Düşünüyor"Önceki Haber

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ç...

Aksaray’da 10 Yavru Köpek İşkence Edilerek ÖldürüldüSonraki Haber

Aksaray’da 10 Yavru Köpek İşkence Ediler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar