İYİ Parti’den İlk Milletvekili A. Adayı Açıklaması Orhan Aydın’dan 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti İstişare Kurulu Üyesi ve uzman akademisyen siyasetçi Orhan Aydın canlı yayında İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. 

Yeni nesil Yayıncılık alanında Aksaray'da bir ilke imza atan “Söz konusu Aksaray” programı önemli konu ve konukları ile Aksaray gündeminin nabzını tutmaya devam ediyor. Gazeteci Dilek Eyüpoğlu'nun moderatörlüğündeki programa Aksaray'ın usta gazetecileri Recep Turan Nazmi Çalışkan ve Harun Atalay'ın sosyal medya üzerinden yayınlanan ve ilgi ile izlenen canlı yayına konuk olan İYİ Parti İstişare Kurulu Üyesi ve uzman akademisyen, siyasetçi Orhan Aydın programda önemli açıklamalarda bulundu. Yıllarca çeşitli üniversitelerde akademik çalışmalar yapan Orhan Aydın, 1999 yılında Anavatan Partisi’nden milletvekili adayı olduktan sonra seçimlerde az bir farkla kaybetmesinin üzerine yine Anavatan Aksaray İl Başkanlığı görevini 18 ay sürdürdükten sonra 2002 genel seçimlerinde yeniden milletvekili adayı olarak seçime girdi. Seçimi kazanamayan Aydın

akademik kariyerine üniversitelerde devam etti.  

“Aksaray'da Günler Süren Bir Kamuoyu Araştırması Yaptım”

Yayınlanmış 3 kitabı olmakla birlikte, siyasi ve sosyal projeler başta olmak üzere çok sayıda dernek kuruculuğu görevinde de bulunduğunu belirten Aydın özellikle Z kuşağı ile ilgili yazdığı kitaplarıyla akademik çevreler tarafından ilgi gören ve YÖK tarafından yayınlanan bir kitabının olduğunu söyledi. Türkiye'de siyasetin 20 yıldır yerlerde ve tozlanmış bir yapıya dönüştüğünü ve Aksaray’ın önde gelen isimlerinin kendisini siyasete yeniden dönmesi için teşvik ettiğini dile getiren Aydın, “Bu konu üzerinde çok sayıda telefon ve görüşmeler yaptım. Siyasete dönüp dönmeyeceğim konusunu sahada ciddi anlamda iyice araştırdık. Ya da ben siyasete dönsem siyasette faydalı olup olmayacağımı kendilerine sordum. Arkadaşlarımın tamamı siyasi bir boşluk olduğunu ve Aksaray siyasetine yararlı olabileceğim yönünde görüş ifade ettiler. Demek istediğim Aksaray'dan ciddi bir davet aldım. Siyaseti bilen ve istişare ettiğim ilimizin akil insanları mutlaka gelmelisin ve siyasette olmalısın dediler. Buna rağmen kendim çıktım ve Aksaray'da günler süren bir kamuoyu araştırması yaptım. Gördüm ki Aksaray siyasetine ve Aksaray halkına daha yapılacak çok iş ve hizmet olduğunu fark ettim. ‘Neden İYİ Parti?’ konusuna gelince partimiz merkez sağda demokrat bir partidir. Katılımcı, özgürlükçü bir parti. Değişime açık merkez bir parti. Ben Anavatan Partisi’ni tercih ettiğimde de sebep buydu. İdeolojik bir yapıdan gelen bir insan olmakla beraber, hizmet odaklı bir yapıya sahibim. İYİ Parti'nin ilk seçimde iktidara gelebileceğini ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in Başbakan olacağına inanan bir insanım. Kamuoyu da bu mesajı bize açık ve net veriyor” dedi. 

“Partimizin Yapılacak İlk Seçimde İktidar Olacağına İnancımız Var” 

Aksaray'ın ihmal edilmiş bir şehir olduğunu belirten Aydın, “İYİ Parti iktidarında dünyada ve Türkiye'de nerede güzel hizmet varsa İYİ Parti vasıtasıyla Aksaray'a getireceğimizi, gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. İYİ Parti içerisindeki kadroların devlet tecrübesinin son derece güzel olduğunu biliyorum. Şu an İYİ Parti içerisindeki bütün gidişattan haberdarım. Sadece 4000 civarında tek nokta hazırlığı bulunmakta. Bu şu demek; iktidara geldiğimizde sabahında iktidarda ne yapacaklarını bilen bir partinin bir mensubu olmak düşüncesiyle İYİ Parti oldu” dedi. İYİ Parti'nin kurulduğu günden beri zoru seven, meşakkatli bir yolculuğu ve ardından başarıyı hedefleyen bir parti olmasının önemine değinen Aydın, “İYİ Parti'nin kurulduğu andan itibaren genel başkanımız, kurucu üyeleri, parti içerisindeki birçok siyasetçiyi yakından tanıyorum. Türkiye genelinde 120 civarında parti var. Merkezde bir siyasi partinin konuşlanması çok zordur. Ama İYİ Parti kurulduğu günden itibaren oyunu hızla artıran bir parti konumunda. Duruşumuz, demokrat ve paylaşımcı çizgimiz, özgürlükçü duruşumuz var. Daralmış, sıkılmış, siyasetten bir nefes alma alanı yaratma ortamı sağladı ve partimizin yapılacak ilk seçimde iktidar olacağına inancımız var. Bunların toplamında milletvekilliği adaylığım gerçekleşirse Aksaray'a şimdiden planlanmış çok farklı çok güzel çalışmalar yapacağımızı ve İYİ Parti ile sonuç alacağımızı düşündüğümüz için Aksaray'dan milletvekili aday adayı oldum” ifadelerini kullandı. 

“Kimsenin Şüphesi Olmasın”

AK Parti iktidarı ile birlikte siyasetle bürokrasinin il başkanları ve AK Partili yöneticilerin birbirine girdiğini söyleyen Aydın, “Önceden bir devlet geleneği, hiyerarşi vardı. Siyasetçi bürokrasinin tıkandığı yerde bürokratın elini rahatlatır, iline iktidarın proje kapsamında olan yatırımları gelmesinde zaman kazandırır ayrıca iline faydalı olabilmek için farklı yatırımlar ve projeler kazandırır ama günümüz siyaseti asli görevinden uzaklaşıp her farklı iş takipçiliklerine girdi. Dolayısıyla bizim ölçeğimizin Aksaray ölçeğindeki Rize başta olmak üzere birçok Aksaray'a yakın nüfusu ve yüzölçümü olan küçük iller ve Aksaray'dan daha çok hizmet aldı. Mevcut iktidara 20 yıldır destek olan Aksaray kendisinden küçük olan il hatta ilçelerin aldığı hizmetin yarısını bile alamamıştır” dedi. Ülke genelinin çok politize olduğunu, siyasi bir kirlilik ve tozun ülkenin üzerine kabus gibi çöktüğünü belirten Aydın, “İktidar olduğumuz andan itibaren bu millete her alanda zulmetmiş, zarar vermiş ve milletin hafızasında bulunan herkes kanunlar çerçevesinde hesap verecektir. Kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı. 

İyi Parti'de Milletvekili Aday Adayı Patlaması Olacak 

Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “İyi Parti Genel Merkezi’nin bütün illerde milletvekili adaylarını belirlemek için önemli kriterleri var. İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olmayı düşünen arkadaşlarımız var ve cesaret edemiyorlarsa ben kollarına girip onlara aday adayı olmaları konusunda teşvik ederim. Genel merkez milletvekili aday adaylarında sahadaki performansa bakıyor, teşkilat ilişkilerine bakıyor, kamuoyundaki karşılığına bakıyor ve bütün bunları birleştirdikten sonra aday adayları içerisinde bir ön seçim ve bir teşkilat yoklaması ve bunların tüm ortalamasını alıp milletvekili adayı tespitlerini yapıyor.

İYİ Parti'de milletvekili aday adayı sayısı çok olacak. AK Parti ve diğer siyasi partilerde çok fazla milletvekili aday adayı olacağını tahmin etmiyorum.”

 

“İktidar Devrini, Dönemini Tamamlamıştır”

 

Siyasetin dürüstlük işi olduğunu belirten Aydın, “20 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı kalkmış millete ‘sabredin’ diyor. Hz. Ali'nin bir sözü var yapamayacağın işe söz verme, söz verdiysen de ölsen de yapmalısın. Mevcut iktidar vatandaşa ilmi siyaset uyguluyor. Vatandaşı kandırmak için mevcut iktidarın konuşmalarını çıkartalım. Vatandaşa, ‘yapacağız’, ‘edeceğiz’den başka hiçbir cümle kurmuyorlar, verdikleri sözleri tutamıyorlar. Çünkü ekonomik güçleri kalmadı, itibarları kalmadı ve iktidara karşı bir güven olmadığının kendileri de farkında. İktidar devrini, dönemini tamamlamıştır. Şu an yaptıkları tek şey ayak sürmek ve kendilerine de zarar veriyorlar. Bunu inanın bizler söylemiyoruz iktidar mensupları da dile getiriyor” dedi. 

“İyi Parti Ülkemize Bir Güneş Gibi Doğmakta”

“Bugün ülkede ve Aksaray'ımızda bir mülteci sorunu” var diyen Orhan Aydın sözlerini şöyle tamamladı: “Düşünebiliyor musunuz? Koskoca bir ülkenin Göç İdaresi ve göç ile ilgili bir programı yok ve Aksaray'da yaşanan başta uyuşturucu problemi olmak üzere tüm ülke genelinde genç yaştaki çocuklarımız zehirleniyor. Aksaray'da bir AMATEM binası yok, eğitimden sağlığa, ekonomiden dar gelirliye herkes çok büyük problemler yaşamakta ama mevcut iktidar ve milletvekilleri yozlaşmışlığın ve yorgunluğun ve artık ellerinden bir şey gelmemesinin çaresizliği ile sadece olup bitenleri geçiştirmeye çalışıyorlar. Her fırtınalı kara günün ardından bir güneş doğar ve İYİ Parti ülkemize bir güneş gibi doğmakta. Aksaray'da yapılacak çok iş var. Siyasi ve akademik tecrübem çevremiz ve vatandaşlarımızın teveccühüyle İnşallah Aksaray'ın yarım kalan bütün sevdasını yerine getireceğiz. Ben diyorum ki iyilerin içindeki en iyiler kazansın.” 

Sosyal medya üzerinden yayınlanan ve yoğun ilgi gören “Söz konusu Aksaray” programına izleyiciler de sorularıyla katıldılar. İzleyicilerden gelen soruları da samimiyetle cevaplayan Orhan Aydın, “Söz konusu Aksaray” programında Aksaray'da profesyonel anlamda bir yayın gerçekleştirildiği belirterek, tüm ekibe ve izleyicilere program sonunda teşekkür etti. Haber: Harun Atalay  


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 Aksaray Boşanmanın En Çok Görüldüğü İkinci İl OlduÖnceki Haber

 Aksaray Boşanmanın En Çok Görüldüğü İki...

Yasa Dışı Kenevir Ekimi Yapan Kişiye OperasyonSonraki Haber

Yasa Dışı Kenevir Ekimi Yapan Kişiye Ope...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar