Kademeli Normalleşme Başladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kademeli Normalleşme Başladı!
İçişleri Bakanlığı, 17 Mayıs Sabah 05.00'ten İtibaren Uygulanacak Kademeli Normalleşme Tedbirlerine İlişkin Genelgeyi Açıkladı.

Akşam Saatlerinde Sokağa Çıkma Kısıtlaması 21.00'de Başlayacak. Hafta Sonları İse Sokağa Çıkma Kısıtlaması Uygulanacak. Türkiye'de Ramazan Bayramı'nı Da Kapsayan Tam Kapanma Dönemi de Sona Erdi.

Covid-19 İle Mücadele Tedbirleri Kapsamında 1 Haziran Salı Günü Saat 05.00'e Kadar Sürecek "Kademeli Normalleşme" Dönemi Saat 05.00 İtibarıyla Başladı.

MEB Açıkladı: Uzaktan Eğitim Devam Edecek Mi?

Okul Öncesi, Özel Eğitim Merkezleri İle 8 Ve 12. Sınıfların Destekleme Ve Yetiştirme Kurslarında 17 Mayıs'tan İtibaren Yüz Yüze Eğitime Geçilecek.

Diğer Kademelerdeki Resmî Ve Özel, Örgün Ve Yaygın Tüm Eğitim Ve Öğretim Kurumlarında 1 Haziran Salı Gününe Kadar Uzaktan Eğitime Devam Edilecek.

Sokağa Çıkma Kısıtlaması

Akşamları 21.00'den Sabah 05.00'e Kadar Sokağa Çıkma Kısıtlaması Başlıyor. Genelgeye Göre Hafta sonları Sokağa Çıkma Yasakları İse Devam Edecek. Cuma Akşam 21.00'den Pazartesi Sabah 5.00'e Kadar Sokağa Çıkma Kısıtlaması Uygulanacak.

Çalışma Hayatının Aksamaması İçin Uygulanan Muafiyetler Devam Edecek. Kötüye Kullanımda Adli Ve İdari Yaptırım Uygulanacak.

Ayrıca 18 Yaş Altı Ve 65 Yaş Üstüne Getirilen Yasaklarda Da Değişikliğe Gidildi. 18 Yaş Altına Yasak Tamamen Kalkarken, İki Doz Aşı Olmuş 65 Yaş Üstü Kişilere De Gün İçerisinde Yasak Uygulanmayacak. Akşam 21.00'de Başlayacak Olan Yasak İse Herkes İçin Geçerli Olacak. 

Aşı Olmayan 65 Yaş Üstü Kişiler İse Sadece 10.00 - 14.00 Saatleri Arasında Dışarı Çıkabilecek. Bakanlık Ayrıca, "Sokağa Çıkma Kısıtlamasına Tabi Olup Olmadığına Bakılmaksızın 65 Yaş Ve Üzeri Vatandaşlarımız İle 18 Yaş Altı Gençler Ve Çocuklarımız Kademeli Normalleşme Döneminde Şehir İçi Toplu Ulaşım Araçlarını

(Metro, Metrobüs, Otobüs, Minibüs, Dolmuş Vb.) Kullanamayacaklardır" Kuralını Getirdi.

Turistlere Sağlanan İzin Devam Edecek.

Şehirlerarası Seyahat Kısıtlaması

Şehirlerarası Seyahate İlişkin Alınan Kurallar İse Şöyle;

Sokağa Çıkma Yasağının Uygulandığı Dönemlerde Şehirlerarası Seyahat Yasağı Geçerli Olacak. Otobüs, Uçak Ve Tren Gibi Toplu Taşıma Araçlarıyla Seyahat De İzin Belgesi İstenmeyecek Sadece Rezervasyon Yeterli Olacak.

Ayrıca, Şehir İçi Ve Şehirlerarası Toplu Taşıma Araçları İçin Uygulanmakta Olan % 50 Kapasite Sınırlamasına Devam Edilecek.

 

Kapalı Olacak İşletmeler

- Gazino, Taverna, Birahane, Nargile Salonu/Kafeleri,

- Sinema Salonları,

- Kahvehane, Kıraathane, Kafe, Dernek Lokali, Çay Bahçesi Gibi Yerler,

- İnternet Kafe/Salonu, Elektronik Oyun Yerleri, Bilardo Salonları,

- Halı Saha, Yüzme Havuzu, Spor Salonları,

- Hamam, Sauna Ve Masaj Salonları,

- Lunaparklar Ve Tematik Parklar.

Açılacak İşletmeler

Tam Kapanma Döneminde Faaliyetlerine Ara Verilen Perakende Ve Hizmet Sektöründeki Giyim, Tuhafiye, Züccaciye, Hırdavat Gibi Dükkanlar İle Büro Ve Ofisler Vb. İşyerleri Hafta İçi Günlerde 07.00-20.00 Saatleri Arasında Faaliyet Gösterebileceklerdir.

Alışveriş Merkezleri (Avm) İse; Hafta İçi 10.00-20.00 Saatleri Arasında Faaliyet Gösterebilecek Olup, Hafta Sonları Kapalı Olacaktır.

Marketlerde Zorunlu Temel İhtiyaçlar Kapsamındaki Ürünler Dışındaki Ürünlerin Satışına Tam Gün Sokağa Çıkma Kısıtlaması Uygulanacak Olan Hafta Sonlarında Da İzin Verilmeyecektir.

Pazar yerleri Hafta İçi Günlerde 07.00-19.00 Saatleri Arasında Faaliyet Gösterebilecek Olup, Hafta Sonları İse Pazar yerleri Kurulmayacaktır.

Online Market Ve Yemek Sipariş Firmaları, Hafta İçi Ve Hafta Sonu 07.00-24.00 Saatleri Arasında Evlere/Adrese Servis Şeklinde Çalışabileceklerdir.

Çay Ocaklarının Masa, Sandalye/Taburelerini Kaldırmak Ve Sadece Esnafa Servis Yapmak Kaydıyla Faaliyetlerine Devam Edebilecek.

Yeme İçme Yerleri

Bakanlık Restoran Ve Kafelerin İçeriye Müşteri Kabul Etme Yasağını Devam Ettirdi. İşletmerele, "Hafta İçi Günlerde 07.00-20.00 Saatleri Arasında Gel-Al Ve Paket Servis, 20.00-24.00 Saatleri Arasında İse Sadece Paket Servis, Hafta Sonlarında İse 07.00-24.00 Saatleri Arasında Sadece Paket Servis Yapabilmeleri" İzni Verildi.

Kamu Kurumlarındaki Mesai Uygulamaları

- Kamu Kurum Ve Kuruluşlarındaki Mesai Uygulamasının Başlangıç Ve Bitiş Saatlerinin 10.00-16.00 Olarak Uygulanması,

- Uzaktan/Dönüşümlü Gibi Esnek Çalışma Usullerinin Uygulamasına Devam Edilmesi,

Eğitim/Okullar

- Kreşler Ve Anaokullarının Faaliyetlerine Devam Edebilmeleri,

- Diğer Okul Ve Sınıf Seviyeleri İçin MEB'in Açıklamasına Uygun Hareket Edilmesi,

STK, Sendika, Meslek Kuruluşları Toplu Etkinlikler

- STK, Sendika, Meslek Kuruluşları, Birlikler Ve Kooperatiflerce Yapılacak Genel Kurul Dahil Geniş Katılımlı Etkinliklerine Dair Kısıtlamanın 1 Haziran'a Kadar Uzatılması,

Nikâh Ve Düğünler

- Evlendirme İşlemlerinin Gerçekleştirilmesine Devam Edilmekle Birlikte Halen Uygulanmakta Olan Nikâh Ve Nikâh Merasimi Şeklindeki Düğünler İle Nişan Ve Kına Gibi Etkinliklerin Yapılmaması Uygulamasına, 1 Haziran 2021 Tarihine Kadar Devam Edilmesi,

Sosyal Bakım Yerlerindeki Ziyaretçi Kısıtlaması

- Huzurevi, Yaşlı Bakımevi, Rehabilitasyon Merkezi, Çocuk Evleri Gibi Sosyal Koruma/Bakım Merkezlerinde Uygulanmakta Olan Ziyaretçi Kısıtlamasının 1 Haziran 2021 Tarihine Kadar Uzatılması,

Konaklama Tesisleri

- Şehirlerarası Karayolları Üzerinde Bulunan Dinlenme Tesisleri (Yerleşim Sahası İçerisinde Bulunanlar Hariç) İle Konaklama Tesislerinin İçerisinde Bulunan Yeme-İçme Yerlerinin (Sadece Konaklamalı Müşterilerle Sınırlı Olacak Şekilde) Aynı Masada Aynı Anda En Fazla 2 Kişiye Servis Açılması Kaydıyla Hizmet Verebilmesi,

- Konaklama Tesislerinden Yapılan Ve Ödemesi Gerçekleştirilmiş Rezervasyonu Bulunan Kişilerin Şehirlerarası Seyahat Ve Sokağa Çıkma Kısıtlamalarından Muaf Olabilmeleri,

- Kapalı Alanlarında Bulunan Eğlence Merkezlerinin Kapalı Tutulması,

- Konaklama Tesislerinin Açık Alanlarında Toplu Eğlence Şeklinde Etkinliklere Kesinlikle İzin Verilmemesi, Bu Yerlerde Yoğunlaşmanın Önüne Geçilebilmek Adına Fiziksel Mesafe Kurallarına Azami Özen Gösterilmesi,

Şehir İçi Ve Şehirlerarası Toplu Taşıma Araçlarında Kapasite Sınırlandırılması

- Şehir İçi Ve Şehirlerarası Toplu Taşıma Araçları İçin Uygulanmakta Olan Yüzde 50 Kapasite Sınırlamasına Devam Edilmesi,

- 65 Yaş Ve Üzeri Vatandaşlarımız İle 18 Yaş Altı Gençler/Çocuklarımızın Şehir İçi Toplu Taşıma Araçlarını Kullanmalarına Müsaade Edilmemesi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Barodan Doğu Türkistan’a destek çağrısıÖnceki Haber

Barodan Doğu Türkistan’a destek çağrısı

Sevinçli Köyündeki olayla ilgili Valilikten açıklama geldiSonraki Haber

Sevinçli Köyündeki olayla ilgili Valilik...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar