Kadına Yönelik Şiddet Önlenebilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadına Yönelik Şiddet Önlenebilir
Aksaray Barosu Kadın Hakları Komisyonu kadın cinayetleriyle sarsılan ülke gündemini değerlendiren bir basın açıklaması yayınladı.

Baro’dan yapılan açıklamada “Dün maalesef ülkece art arda kadın cinayetleri haberleri ile sarsıldık. İstanbul'da Av. Deniz Yıldız ve Mersin'de avukat kâtibi Raziye Oskay eski nişanlıları tarafından öldürüldü. Ailelerine sabır diliyoruz. Çok üzgünüz, çok öfkeliyiz ama çok kararlıyız. Defalarca söylediğimiz gibi kadın cinayetleri yalnızca bir kişiye yönelik eylemler olmaktan uzun zaman önce çıkmıştır. Bu eylemler cinsiyetçi bir tutum ve davranış kalıplarının sonucu olarak topyekûn kadın cinsine yöneliktir. Ama değişmeye mahkûmdur ve öyle olacak. Kadınların en temel insan haklarının çiğnenmesine müsaade etmeyeceğiz. Önlenebilecek tehlikelerin çözümlerinin görmezden gelinmesine izin vermeyeceğiz” denildi.

 

“Sözleşmeden Çekilinmemelidir”

Kadına yönelik şiddetin önlenebileceğinin ifade edildiği açıklamada  “Aksaray Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak gerek kurumsal çalışmalarla gerekse kurumlar arası iş birliği çalışmalarıyla kadınların insan hakları ve toplumsal cinsiyete yönelik farkındalık çalışmalarını yürüttük yürütüyoruz. Bunlardan öte kadına yönelik ısrarlı takip, taciz, tehdit ve hakaret suçlarında adli makamlarca yürütülen işlemlerdeki aksaklık ve eksiklikleri görüyor, mümkün olan her zeminde dile getiriyoruz. Ancak geldiğimiz noktada açıkça görülüyor ki tüm bunlar yeterli değil. Yetkili makamlarca radikal çözümler üretilmiyor. Çözüm üretmeyi geçtik İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek gibi bir iradeyle tüm çabalarımız yok sayılıyor, ‘toplumsal yapı' argümanı kullanılarak ve kadına toplumsal hayatta var olma hakkı tanımayan tek bir aile yaşamı şekli tüm topluma dayatılmaya çalışılarak kadına yönelik şiddet eylemlerini körükleyecek söylemler geliştiriliyor. Şunu eklemek gerekir ki İstanbul Sözleşmesi'nin kastedilen toplumsal yapıya da ters düşen hiçbir tarafı yoktur. Sözleşmeden çekilme iradesinden dönülmelidir” ifadeleri kullanıldı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk Metal Sen’den Rekor Zam OranıÖnceki Haber

Türk Metal Sen’den Rekor Zam Oranı

Sıfır Araç Alımında Uygulanacak Matrah Limitleri DeğiştirildiSonraki Haber

Sıfır Araç Alımında Uygulanacak Matrah L...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar