Türk Metal Sen’den Rekor Zam Oranı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Metal Sen’den Rekor Zam Oranı
Türk Metal Sendikası Aksaray Şube Başkanı Muhterem Taşdemir Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sen arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sona erdiğini ve saatlik ücretlerine ortalama yüzde 65,67 oranında zam alındığını söyledi.

Taşdemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada “12 Ekim 2021 tarihinde yapılan ilk oturumla başlayan 2021-2023 Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 11 Ocak 2022 Salı günü saat 19.30’dan 12 Ocak 2022 günü sabaha karşı saat 02.30’a kadar süren müzakereler sonucunda anlaşmayla tamamlandı.

Daha önce sosyal medyadan bilgisini verdiğimiz gibi dün, yani 11 Ocak 2022 günü akşam saat 19:30’da, MESS yönetimiyle yeniden bir araya geldik ve müzakerelere kaldığımız yerden devam ettik. Yaklaşık 7 saat süren bu müzakere sonucunda, bugün, yani 12 Ocak 2022 günü sabaha karşı saat 02:30 itibariyle MESS grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, anlaşmayla sonuçlandı” dedi.

9 Oturumda Anlaştılar

Dokuz oturumda sona eren toplu iş sözleşmelerinin içeriği ile ilgili bilgi veren Taşdemir “Yürüttüğümüz bu müzakerelere yönetim kurulumuz ve başkanlar kurulu üyelerimiz de katıldı. Hep birlikte zor ve yorucu bir süreç yaşadık. Taslağımızı, MESS’e teslim ettiğimiz günden bu yana, bir yandan ekonomik sıkıntılarla, diğer yandan da Çip krizinin neden olduğu çok önemli sorunlarla boğuştuk. İşyerlerimizde uzun süreli duruşlar yaşandı. Yaşanmaya da devam ediyor. Sözleşme sürecimiz işte bu koşullarda başladı. İlk oturumu 12 Ekim 2021 günü yaptık. O tarihten bu yana, 8 oturum gerçekleştirdik. Ancak bu oturumlarda, herhangi bir sonuç alamadık. Ve dediğimiz gibi, ancak yaptığımız 9. Oturum sonucunda, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte muhatabımız MESS ile anlaşmaya vardık. Bugün bunu başarmanın, onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hepimize, ülkemize, işçi sınıfına ve metal işçilerine hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2021’de Yatırım Ödeneği 433 Milyon HarcandıÖnceki Haber

2021’de Yatırım Ödeneği 433 Milyon Harca...

Kadına Yönelik Şiddet ÖnlenebilirSonraki Haber

Kadına Yönelik Şiddet Önlenebilir

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar