Kar Erken Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kar Erken Geldi
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Türkiye'den ilk kar yağışı haberleri gelmeye başladı. Yüksek kesimlerde bulunan Erciyes, Uludağ, Kartalkaya kayak merkezlerinin yanı sıra yurdun birçok bölgesinde kar yağışı görüldü.

Erciyes Beyaza Büründü

Kayseri'de hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte 3 bin 917 rakımlı Erciyes Dağı’nın 2 bin 650 rakımına kadar kar yağdı.

Saat 16.00 sıralarında başlayan kar, bir süre sonra şiddetli rüzgarla birlikte etkisini artırdı.

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Erciyes'te pistler beyaz örtüyle kaplanırken, bölgede ayrıca sis de etkili oldu.

Erciyes Hacılar Kapı'da bulunan bir işletme, sezonun ilk kardan adamını da yaptı. Kardan adama bere, gözlük, maske ve eldiven takıldı.

Kartalkaya'ya Sezonun İlk Karı Düştü

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya Kayak Merkezi'ne mevsimin ilk karı yağdı. Kartalkaya'da yeşil alanlar ve çatılar karla kaplandı.

Türkiye'nin En İyi Kayak Merkezleri

Bolu kent merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Köroğlu Dağı'nın 1850-2200 metre rakımındaki Kartalkaya Kayak Merkezi'nde gün boyunca etkili olan sağanak, öğleden sonra yerini kar yağışına bıraktı.

Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 1, en yüksek 5 derece ölçüldüğü Kartalkaya'da, kar yağışı zaman zaman tipi şeklinde etkisini gösteriyor.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Uludağ'da Da Başladı

Uludağ zirvelerinde kar yağışı bu sezon erken görüldü. En düşük hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altında 7 derece olarak ölçüldüğü zirvede, hava sıcaklığı sıfır derece olarak ölçüldü.

Uludağ'ın alçak kesimlerinde de karla karışık yağmur görülürken, kar yağışı oteller bölgesinde etkili oldu. Erken kar yağışı ise kış sezonu öncesinde oteller bölgesindeki işletmecileri sevindirdi.

Kayakseverler tarafından, 'beyaz cennet' olarak bilinen Uludağ'da, 6 bin 500 yatak kapasiteli 17 otel bulunuyor. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fındığı Kurutmak İçin, Güneş Göçü BaşladıÖnceki Haber

Fındığı Kurutmak İçin, Güneş Göçü Başlad...

Şampiyon Atların Taylar Servet DeğerindeSonraki Haber

Şampiyon Atların Taylar Servet Değerinde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar