Kaşlı, Aksaray’a Askeri Birlik Kurulması Talebinde Bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaşlı, Aksaray’a Askeri Birlik Kurulması Talebinde Bulundu
MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı ve bağlı kurumların 2023 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmasında, Aksaray için kapsamlı bir askeri birlik talebinde bulundu.

 Pek Çok Askeri Atış Testi Tuz Gölü Civarında Yapılıyor

Aksaray’ın coğrafi olarak askeri eğitimler açısından son derece elverişli ve stratejik bir noktada yer aldığını kaydeden Milletvekili Kaşlı, kurulacak askeri birliğin hem çevre illerdeki yoğunluğu azaltma hem de Aksaray’ı sosyo-ekonomik olarak geliştirme bakımından önemli olduğunu vurguladı. Aksaray’ın Ankara’ya sınır komşusu olduğunu ve Türkiye’yi birbirine bağlayan bir kavşak konumunda yer aldığını dile getiren Ramazan Kaşlı, “Aksaray’ın aynı zamanda Tuz Gölü’ne kıyı sahası bulunmaktadır. Tuz Gölü havzasında Şereflikoçhisar Kara Kuvvetleri Tatbikat Merkezi Komutanlığı sürekli olarak top atışı denemelerini icra etmektedir. Bunun yanı sıra Yıldırım Füze Sisteminden, Cirit Lazer Güdümlü Füzeye, Karadan Karaya Füze Sistemi Bora’dan SOM Füzesine, MAM L, MAM T gibi birçok yerli ve milli mühimmatı Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine kazandıran ROKETSAN, birçok atış testini tuz gözü havzasında icra etmektedir. TEKNOFEST Roket yarışları da her yıl tuz gölünde gerçekleştirilmektedir” dedi.

Aksaray Coğrafi Bakımından Oldukça Stratejik Bir Noktada

Aksaray’ın rakım ve coğrafi özellikler yönünden askeri eğitimlere oldukça elverişli olduğunu ve yamaç paraşütü yapılabilen ender noktalardan birisi olan Hasan Dağı gibi stratejik avantajlar içerdiğini dile getiren Ramazan Kaşlı,  FETÖ tarafından 15 Temmuz’da yapılan hain darbe kalkışmasına dikkat çekti. Darbe girişimi sonrası askeri birliklerin kent merkezlerinden kaldırıldığını ileten Kaşlı, “Askeri birliklerin böyle avantajlı bölgelere yöneltilmesi ülkemizin milli güvenliği için de oldukça elzemdir. Tüm bu hususular göz önünde bulundurularak, Aksaray’ımızda Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu veya Kayseri Komando Tugayı benzeri kapsamlı bir askeri birliğin kurulmasını talep etmekteyiz. Aksaray’ımızın kapsamlı bir askeri birliğe ev sahipliği yapması hem çevre illerimizdeki yoğunluğu azaltacak hem de Aksaray’ımıza ekonomik ve sosyal anlamda can suyu olacaktır” dedi.

Kaşlı, açıklamasında, Pençe-Kılıç harekâtını tüm güçleriyle desteklediklerini belirterek Gaziantep'in Karkamış ilçesine hain terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı sonucu şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileklerini iletti. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İş Kuracak Engellilere 90 Bin Liraya Kadar Destek VerilecekÖnceki Haber

İş Kuracak Engellilere 90 Bin Liraya Kad...

Şüpheli Şahsın Evinde Farklı Türde Uyuşturucu Madde BulunduSonraki Haber

Şüpheli Şahsın Evinde Farklı Türde Uyuşt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar