Kaşlı’dan "Helal" Çıkışı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaşlı’dan "Helal" Çıkışı
MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı TBMM Genel Kurulunda "2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi kapsamında Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu ve Helal Akreditasyon Kurumu" bütçeleri üzerine söz alarak konuşma yaptı.

 Ülkenin genel durumuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Kaşlı Helal Akreditasyon Kurumu konusunda bilgiler aktardı. Kaşlı konuşmasında “Jeopolitik konumu gereği stratejik bir öneme ve diğer İslam ülkeleriyle derin tarihsel bağlara sahip olan ülkemiz, Müslüman dünyasının ortak hassasiyetlerini uluslararası düzeyde gündeme getirebilecek lider konumdaki ülkeler arasında öne çıkmaktadır. Bu itibarla, devletimizin çağın gelişmelerini yakalamada gösterdiği gayretin bir neticesi olarak; helal belgeli ürün ve hizmetlere yönelik tüketici güvenini sağlamak ve Türkiye’nin dış ticarette helal pazardan aldığı payı artırmak üzere Helal Akreditasyon Kurumunun (HAK) kurulmuş olmasının ne kadar isabetli bir karar olduğunu da açıkça görmekteyiz” dedi.

“Desteklenmesi Önem Arz Etmektedir”

“Helal belgelerine itibar kazandırmak ve İslam ülkeleri arasında ticareti kolaylaştırmak üzere 2019 yılında başvuruları kabul etmeye başlayan kurum, aynı yıl içerisinde ülkemizin de taraf olduğu İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) helal yaklaşımı çerçevesinde ilk akreditasyon kararını verdi” diyerek devam eden Kaşlı “Akabinde geçen 2 yıl gibi kısa bir süre zarfında 21 ülkeden 53 başvuru alan ve bu başvuruların tamamını son derece dikkatli bir incelemeye tabi tutan kurum, yalnızca gerçekten güvenilir bulunan kuruluşları akredite ederek 640’tan fazla helal belgesini “güvence” altına almış oldu. Helal Akreditasyon Kurumu’nun uluslararası arenada yürüttüğü çalışmaların en somut neticesi, helal belgelerinin karşılıklı tanınması ve böylelikle helal belgeli ürünlerin uluslararası ticaretinin kolaylaştırılması şeklinde olacaktır. Ürün ve hizmetlerin, güvenirliği sağlanmış helal belgeleri vasıtasıyla İslam ülkeleri arasında başka hiçbir işleme gerek kalmadan dolaşabilmesi için atılacak adımlar, ihracatçılarımızın piyasalara girişte karşılaştıkları zorlukları bertaraf edecek ve uluslararası ticarette ülkemizi avantajlı bir konuma getirecektir.

Küresel ölçekte kabul görmüş bir helal belgelendirme sisteminin inşasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye ve ülkemizin çıkarlarını en iyi şekilde savunmaya çalışan HAK’ın faaliyetlerini bu anlamda desteklenmesi büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarmadan Zehir Tacirlerine Operasyon! 5 GözaltıÖnceki Haber

Jandarmadan Zehir Tacirlerine Operasyon!...

Ortaköy Balcı Yolunda Meydana Gelen Kazada 1 Kişi YaralandıSonraki Haber

Ortaköy Balcı Yolunda Meydana Gelen Kaza...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar