Kentlerden köylere göç

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kentlerden köylere göç
Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs Türkiye'de insanların yaşam tercihlerini değiştirirken bahçeli ve geniş balkonlu evlere ilgi arttı.

Yeni ev satın alırken ya da kiralarken vatandaşın tercihleri arasında önemli hale gelen balkonlu ve bahçeli ev arayışında artış meydana geldi. Geniş balkonlu ve bahçeli konut projelerine ilginin arttığını söyleyen Emlakçı İsmail Okur konut satın almak isteyenlerin önceliklerindeki değişimleri ifade ederek yaşam alanlarını yükseltebilmek, farklı etkinlikler oluşturabilmek ve temiz hava alabilmek için yaşam alanına sahip projeler yönelindiğini söyledi. Koronavirüs nedeniyle konut sektöründe yaşanan değişimi değerlendiren Emlakçı İsmail Okur vatandaşların pandemi öncesinde köyden kente göç ettiklerini, lüks ve yüksek binalara taşındığını fakat pandemi sürecinde bu isteklerin tekrar tersine döndüğünü ifade etti.

 

Türkiye’de olduğu gibi son bir yıldır Aksaray’da da insanların müstakil ve bahçeli evler olarak konut tercih etmeye başladığını belirten Emlakçı İsmail Okur, “Bir zamanlar apartman yaşamı daha çok tercih edilirken bugün bahçeli evde yaşam herkesin ulaşmak istediği öncelikleri arasında yer almaya başladı. Ancak bu ilgi hobi bahçelerinde yüksek fiyata sebep odluğu gibi fırsatçılığa da neden oldu. Bu da pek çok şehirde denetimden uzak, dayanıksız yapılaşmaya neden oldu. Müstakil evde yaşam sürmek isteyenlerin alacakları yapının mühendislik hizmeti almış olduğuna mutlaka dikkat etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Sıcak Havalar da Etkiledi

Özellikle havaların ısınmasıyla müstakil ve bahçeli evlerin daha çok tercih edildiğini söyleyen Okur, “Şehirden uzaklaşmak isteyenler merkezlerden uzak arsalar alarak kendi evlerini yaptırmaya başladılar. Ne yazık ki verimli tarım arazilerde gelecekteki tarımsal üretimin uğrayacağı sıkıntılar göz önünde tutulmaksızın gelişi güzel yapılaşma başladı. İnsanlarımızın köy yaşamını tercih etmesi elbette güzel ama tarım alanlarını da korumak gerekiyor. Özellikle pandemi süreciyle birlikte tarım önümüzdeki yıllarda çok daha fazla önem taşıyacak. Ve küresel gücün en önemli etkeni olacaktır. Bu nedenle ülke genelindeki, yapılaşma için geniş kapsamlı master planlara ihtiyaç duyulmaktadır” diyerek Türkiye’nin çok geç olmadan tüm illerde bu planlamayı bir an önce yapması gerektiğini dile getirdi. Haber: Muhammet Küçüker


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“OSB’DE genişleme sürecek”Önceki Haber

“OSB’DE genişleme sürecek”

Sahte plaka ile kaçan sürücü polis otosuna çarptı 1'i polis 4 kişi yaralandıSonraki Haber

Sahte plaka ile kaçan sürücü polis otosu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar