Kırtasiye Alışverişi 1000 Liradan Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
40 yıldır Aksaray'da kırtasiyecilik yapan Resul Aslan, bu yıl kırtasiye masraflarının yüksek olduğunu ifade ederek, "Bir kişilik bir öğrencinin getirdiği bir liste ortalama 1340 TL.

İçinde bir adet çanta ve geri kalanı kuru boya ve sulu boya gibi okul içerisinde kullanmak için istenilen ihtiyaçlar var" ifadelerini kullandı. 

Aksaray'da 11 Eylül Pazartesi günü ilk ders zili çalacak. Okullar başlamadan önce öğrenci velileri de çocukları ile birlikte kırtasiye alışverişine çıktı. Ancak fiyatları gören anne ve babalar, masrafların altından nasıl kalkacağını kara kara düşünüyor. 

Aksaray'da 40 yıldır kırtasiye işiyle uğraştığını ifade eden Resul Aslan, hükümetin kırtasiye konusuna bir el atması gerektiğini ifade ederek, kırtasiye ürünlerini yalnızca kırtasiyecilerin satmasını talep etti. Hükümetin bu konuda düzenlemeye gitmesiyle fiyatların daha uygun olabileceğini söyleyen Aslan, "Normalde çok fazla bir zam gelmedi ama fiyatlar biraz abartıldı" dedi.

 

"Kırtasiye İşini Kırtasiyeciler Yapsa Fiyatlar Daha Uygun Bir Hal Alacak"

Normal şartlarda bir boya kaleminin 35-40 lira aralığında olduğunu söyleyen Kırtasiyeci Aslan, büyük firmaların bu ürünleri 119 lira civarında sattığını ifade ederek, "Aslında kırtasiye işini sadece kırtasiyeciler yapsa fiyatlar daha uygun bir hal alacak. Hükümetimiz bu duruma bir el atmalı, çözüm bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

 

Bir Kişilik Öğrencinin Temel Okul Masrafı 1340 TL

Bir kişilik öğrencinin okula başlaması için gerekli olan temel ihtiyaçlarının tutarını da açıklayan Aslan, "Bir kişilik öğrencinin getirdiği bir liste ortalama 1340 TL. İçinde bir adet çanta ve geri kalanı kuru boya ve sulu boya gibi okul içerisinde kullanmak için istenilen ihtiyaçlar var. Fiyatlarımız bu sene bayağı yüksek. Çanta fiyatlarımız kaliteli olanlar 800 TL'ye kadar çıkıyor. Tabii 200 TL fiyatında da çantamız var ama kullanılabilir bir çanta değil. Geçen sene 200 TL bandında olan çanta bu yıl 600 TL. Suluk 40 liradan başlıyor 200 liraya kadar gidiyor. Veliler bir suluk bir çanta alsa toplamda 1000 lira yapıyor" dedi.

 

"Vatandaşlarımızın Alım Gücü Ciddi Ölçüde Düştü"

Vatandaşın alım gücünün ciddi ölçüde düştüğünü söyleyen Aslan, "Fiyatı söylüyoruz artık yadırgamıyorlar. Vatandaşlarımız zamma alıştı. Her sene yüzde 100 iş yapıyorduk, bu sene azalmış durumda. Bizler de idare etmeye çalışıyoruz. Önceden depo sistemi vardı, şimdi biz de ihtiyacımız kadar alıyoruz depo sistemi artık kalmadı. Aile işletmesi olmasa yeme, içme ve giderler bizi çok zor durumda bırakacaktı" ifadelerini kullandı. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ASÜ’nün Birikimini Kurumlarla Paylaşmak İstiyoruzÖnceki Haber

ASÜ’nün Birikimini Kurumlarla Paylaşmak...

Vali Kumbuzoğlu: Tüm Çabamız Asel Bebeği Bulmak İçin, Allah’tan Ümit KesilmezSonraki Haber

Vali Kumbuzoğlu: Tüm Çabamız Asel Bebeği...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar