Vali Kumbuzoğlu: Tüm Çabamız Asel Bebeği Bulmak İçin, Allah’tan Ümit Kesilmez

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, selde kaybolan Asel bebeğin arandığı noktada basın mensuplarına açıklama yaparak, “Selde bebeğimiz canlı bir şekilde nasıl annesinin kucağından kaybolduysa tekrar onun kucağına teslim etmek en büyük arzumuzdur. Allah’tan ümit kesilmez” dedi.

Hafta sonu Aksaray Sevinçli Köyü ve Kireçlik mevkii tarafında etkili olan yağış ve sel afetinin ardından sele kapılan Asel bebeğin arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Asel bebeğin arandığı noktada basın mensuplarına bilgi verdi.

 

“Tüm Donanımlarımızı Kullanarak Bebeğimize Ulaşmaya Çalışıyoruz”

Vali Kumbuzoğlu burada yaptığı açıklamada, Asel bebeğin sel felaketi nedeniyle sulara kapıldığını, 200 kişilik bir ekiple pazar akşamından bu yana vardiyalı şekilde arama çalışmaları yaptıklarını ifade ederek, “Asel bebeğin bulunması için tüm arama kurtarma ekiplerimizin yanı sıra AKUT, İHH ekipleri, bu bölgenin yöre halkı ve Asel bebeğin ailesi başta olmak üzere bütün imkanlarımızı seferber ettik. Büyük bir mücadele vererek 7/24 esaslı çalışmamız ile Melendiz çayında 10 kilometrelik mesafede tüm teknik donanımlarımızı kullanarak her taşın, çalının altına bakarak bebeğimize ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Çalışmaların titizlikle sürdüğünü söyleyen Vali Kumbuzoğlu,  “Asel bebeğe de zarar vermeyecek şekilde daha çok insan emeğine dayalı bir çalışma yapıyoruz. Makinaları ve cihazları ikinci devrede kullanıyoruz” ifadelerini kullandı. Arama kurtarma çalışmalarının Melendiz çayı üzerinde yoğunlaştığını belirten Vali Kumbuzoğlu, “Asel bebeğin Melendiz çayında balçıklara saplandığını düşünerek 10 kilometrelik alanı manuel bir şekilde tarıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

“Bebeğimizi Annesinin Kucağına Teslim Etmek En Büyük Arzumuz”

408 kişilik bir ekiple arama kurtarma çalışmalarına sürdürdüklerini, çevre illerden de arama kurtarma destek ekiplerinin geldiğini söyleyen Vali Kumbuzoğlu, “Vardiya usulü çalışan ekiplerimizi dinlendirerek yerine yenilerini ve takviyelerini getirerek arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyoruz. Kayıp bebek Asel'in babası, dedesi ve annesi Hayriye hanımdan bu bölgede detaylı bir bilgi aldık. Çalışmalarımızı onların söylediği noktalarda yoğunlaştırdık. Ümidimizi hiçbir zaman kaybetmedik. Selde bebeğimiz canlı bir şekilde nasıl annesinin kucağından kaybolduysa tekrar onun kucağına teslim etmek en büyük arzumuzdur” dedi.

 

“Üreticilerimizin Zararlarını Gidermeye Çalışacağız”

Selden etkilenen birçok bölgenin de olduğunu ifade eden Vali Kumbuzoğlu, “Hafta sonu yaşanan sel felaketi sadece bu bölgede değil Yenikent, Çimeli ve farklı noktalarda da arazi ve çiftçilerimizin kayıplarına neden olmuştur. Yine bu bölgede heyelandan meydana gelen toprak kaymasından dolayı çöken yolların tadilatına hızlı bir şekilde başladık. Bir taraftan temizlik çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Selden etkilenen tarım işçilerinin yardımına Valilik olarak koştuklarını ifade eden Kumbuzoğlu, tarım işçilerine de gerekli yiyecek ve battaniye yardımı yaptıklarını da belirterek, “Hasat zararı olan vatandaşlarımızın hasar tespiti Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapıldı. Gerekli bürokratik yazışmalar ve işlemlerin ardından kardeşlerimizin de zararlarını gidermeye çalışacağız” dedi.

Aksaray'ın 30 yılda gördüğü en büyük sel felaketinin bu olduğunu söyleyen Kumbuzoğlu, “Bütün ekiplerimizle hayatı normalleştirmeye dönüştürmek için çalışıyoruz. Cenabı Hak bir daha böyle felaketi ülkemize ve elimize yaşatmasın. Başta AFAD olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımıza, tüm müdürlerimize ve çalışanlarımıza bu vesileyle gösterdikleri üstün gayretten dolayı teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

“Tüm Basın Mensuplarımızdan Allah Razı Olsun”

Basın mensuplarının da olayı büyük bir ciddiyet ve titizlikle gündeme taşıdığına değinen Kumbuzoğlu, “Tüm basın mensuplarımız bizimle birlikte gece gündüz yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu desteğiniz bu objektif yaklaşımınız, bu sıcak tutumunuzdan dolayı Aksaray Valisi olarak Aksaray halkı adına sizlere teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız iyi ki yanımızdasınız. Sizlerin varlığı bizim için büyük bir zenginliktir. Allah sizlerden razı olsun” sözlerini kullandı. Haber : Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırtasiye Alışverişi 1000 Liradan BaşlıyorÖnceki Haber

Kırtasiye Alışverişi 1000 Liradan Başlıy...

Başkan Çelik: “Bir Müjde de Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Bekliyor”Sonraki Haber

Başkan Çelik: “Bir Müjde de Küçükbaş Hay...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar