Koçak: “Tarımın Devamı İçin Acil Su Lazım”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Çiftçimiz bu sene verimli bir sezon geçirdi. Aksaray’da tarımın devamı için tarımsal sulama sorunun artık bir an evvel çözülmesi gerekmektedir. Tarım Platformu olarak bizler Aksaraylı üreticilerimizin tüm sorunlarını en yetkili makamlara iletiyoruz. Sorunların çözüm mercii, siyasi iktidardır. Bizler rica makamıyız” açıklamasında bulundu.

 Yeni nesil yayıncılık olan sosyal medya üzerinden canlı yayınlanan “Söz Konusu Aksaray” programının canlı yayın konuğu Aksaray Ziraat odası Başkanı Emin Koçak’tı. Koçak, canlı yayında Gazeteciler Dilek Eyüboğlu, Recep Turan, Nazmi Çalışkan ve Harun Atalay’ın sorularını cevapladı. Yaklaşık 2 saat süren canlı yayında izleyicilerden gelen soruları da açık yüreklilikle cevaplayan Koçak, gündemin önemli başlıklarını değerlendirdi.

“Tarımsal Sulama Bitme Noktasına Geldi, Acil Su Lazım”

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Söz Konusu Aksaray” programında 2022 tarım sezonunun Aksaraylı üretici için gayet bereketli geçtiğini söyleyerek “Bu sezon çiftçimiz para kazandı.  Aksaray’daki bölgelere ve sulama alanlarına göre arpa, buğday, yağlık ayçiçeği ve diğer ürünlerde rekoltenin düşük ya da yüksek olduğu yerler var ama genel olarak çiftçimiz bu sene bereketli bir sezon geçirdi” açıklamasında bulundu. Aksaraylı üreticinin en önemli sorununun tarımsal sulama olduğuna dikkat çeken Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “İlimizde bin (1000) üzerinde kayıt dışı su kuyusu bulunmakta.  Yeraltı su kaynaklarımız tükenmekte.

Aksaray’a bir an evvel su havzalarından su getirilmesi hayati önem taşımakta. Kaçak kuyularla ilgili yapılan mücadelenin farkındayız fakat çiftçi zor durumda. Kapatılan bu kuyular yüzünden çiftçi köyünü terk etmek zorunda kalıyor.  Üretici için bir kuyu affı ve acilen tarımsal sulama ile ilgili sorunun çözülmesi hayatı önem taşımaktadır” dedi.

“Stokçular Yüzünden Gıda Fiyatları Artıyor”

Gıda ürünlerindeki fahiş fiyat artışının en önemli nedeninin stokçular olduğuna değinen Başkan Koçak,  “Toplumun her ferdi ihtiyacı kadar ürün almalı. Odamız bünyesinde indirimli ay çiçek yağı satışı yaptık. Koskoca bir TIR kısa bir sürede bitti. Vatandaşlarımız uygun fiyata satılan ay çiçek yağını  3’er  5’er aldılar. Oysaki herkes ihtiyacı kadar alışveriş yapsa, arz ve talep dengesini korusak, gıda sektöründe fahiş fiyat artışlarına engel oluruz.

Başta gıda stokçuları dâhil toplumun her ferdi üzerine düşen görevi yerine getirse ülkemizde gıda ile ilgili eksiğimiz olmaz. Fiyatlar bu kadar yükselmez. Devletimizin denetleme mekanizması bu konuda daha etkin çalışmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Mahmut Başkan’ın Adaylığını Destekliyorum”

Aksaray DKKYB Başkanı Mahmut Aktürk’ün  “Söz Konusu Aksaray Programı”nda Ak Parti’den Milletvekili Adaylığı açıklaması hakkındaki düşüncelerini de paylaşan Başkan Emin Koçak, “Tarım platformundan bir milletvekili adayının çıkması bizleri mutlu eder. Mahmut Başkan’ı Aksaray tanır bilir sever. Medeni cesaretinden dolayı takdir ediyorum. Aksaray Ziraat Odası olarak kendisini destekliyoruz”  açıklamasında bulundu. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Aksaray’a Yakışır Stadyum Ne Zaman Yapılacak?”Önceki Haber

“Aksaray’a Yakışır Stadyum Ne Zaman Yapı...

Zehir Tacirlerinin Korkulu Rüyası Jandarma JasatSonraki Haber

Zehir Tacirlerinin Korkulu Rüyası Jandar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar