Kredi Kartı Kullanıcıları Dikkat! "Sonradan Taksit" Dönemi Bitiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kredi Kartı Kullanıcıları Dikkat! "Sonradan Taksit" Dönemi Bitiyor
Aksaray’daki kredi kartı kullanıcıları yakından ilgilendiren kararla sonradan taksitlendirme uygulaması artık son buluyor.

 Aksaraylı kredi kartı kullanıcıları ve tüm Türkiye'deki kredi kartı kullanan vatandaşları yakından ilgilendiren karar açıklandı. Sağlık, eğitim, vergi ve sigorta ödemeleri dışında sonradan taksitlendirme kaldırılıyor. Enflasyonun kontrol altına alınabilmesi için kredi harcamalarına yönelik düzenlemeler yapılacağına ilişkin iddialar tazeliğini korurken, edinilen bilgilere göre nakit avans limitlerine yüzde 25 sınırı konulmasının ardından, Ziraat Bankası ve Vakıfbank sonradan taksitlendirme uygulamasına kısıtlama getirdi.

Sonradan Taksit Dönemi Bitiyor

Sonradan taksitlendirme uygulaması bireysel kredi kartları için sağlık, eğitim, vergi ve sigorta ödemelerinde kullanılabilecek. Giyim, market, elektronik ve benzeri alışverişlerde ise sonradan taksitlendirme kullanılamayacak.

Giyim, Market, Elektroniğe “Sonradan” Taksit Yok

Alınan bilgiye göre, Ziraat Bankası, 1.000-100 bin TL arası sağlık ve eğitim, 1.000-25 bin TL arası vergi ve sigorta ödemeleri, Nisan ayından itibaren faizsiz 4 aya kadar taksitlendirilebilecek. Yine bu sektörlerde, kampanya kapsamında olmayan, 500 bin TL’ye kadar yapılacak harcamalar da yasal vadelerle taksitlendirilecek. Buna karşılık, bu sektörler dışında kalan giyim, market, elektronik ve benzeri alışverişlerde banka, kredine kartları için “sonradan taksit” uygulamasına gitmeyecek.

Özel Bankalarda Uygulama Devam Ediyor

Kamu bankalarında kısıtlamaya gidilirken, özel bankalarda ise sonradan taksitlendirme uygulaması devam ediyor.

Nakit Avans Limitlerine Yüzde 25 Sınır Getirilmişti

Merkez Bankası’nın mart başında kredi büyümelerinde aylık sınırları düşürmesi ve sınırı aşan bankalara zorunlu karşılık getirmesi üzerine bankalardan adım gelmiş ve nakit avans limitlerine yüzde 25 sınır konulmuş ve taksitli nakit avansta taksit sayısı 3'e indirilmişti. Taksitli nakit avans kullanımında faiz şu anda aylık bazda yüzde 4,42 seviyesinde seyrediyor. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kalp Ve Damar Cerrahisi Uzmanından Ameliyatlar Hakkında BilgilerÖnceki Haber

Kalp Ve Damar Cerrahisi Uzmanından Ameli...

Firarilerin Korkulu Rüyası!Sonraki Haber

Firarilerin Korkulu Rüyası!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar