Marmaris'te Orman Yangını: Alevlerle Mücadelede 2. Gün

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Marmaris'te Orman Yangını: Alevlerle Mücadelede 2. Gün
Muğla Marmaris'te farklı noktalarda devam eden yangınla mücadele 2. gününde. Gece boyunca karadan müdahale sürerken sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale yeniden başladı. Güvenlik önlemleri kapsamında 51 hanede 151 kişinin tahliye edildiği açıklandı. Değirmenyanı mevkisindeki yangın koordinasyon merkezi de tedbir amaçlı boşaltıldı.

 Muğla'nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde ormanlık alanda 21 Haziran'da saat 20.00 sıralarında çıkan yangın devam ediyor. Orman işçileri ve itfaiye ekipleri, gece boyunca yangına karadan müdahale etti. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 20 Orman Genel Müdürlüğü (OMG) helikopteri olmak üzere 27 helikopter ve 14 uçak söndürme çalışmalarına yeniden katıldı.

2 Bin 604 Personel Müdahale Ediyor

Alevlere toplam 2 bin 604 personel, 253 arazöz ve 26 su tankeri olmak üzere diğer kamu araçları ile toplam 598 araç, 17 OGM dozeri olmak üzere 53 iş makinesi, emniyet ve jandarmaya ait olmak üzere 20 TOMA ile müdahale ediliyor.

"51 Haneden 151 Kişi Tahliye Edildi"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da çalışmaları takip etmek üzere bölgede. Söndürme çalışmalarıyla ilgili dün akşam saatlerinde bir açıklama yapan Bakan Kirişci, 51 haneden 151 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti.

Yangın Koordinasyon Merkezi De Tahliye Edildi

Bördübet ve Değirmenyanı bölgesinde tahliye edilen ev sayısı 51 oldu. Değirmenyanı mevkisindeki yangın koordinasyon merkezi de tedbir amaçlı tahliye edildi.

Sabotaj İhtimali Araştırılıyor

Bakan Soylu, yangınla ilgili sabotaj ihtimalinin değerlendirildiğini söylemiş ve "Hem ormandaki arkadaşlarımız, hem emniyet ve jandarmamız bir değerlendirme yapıyorlar" demişti.  Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı da yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

"Envantere 10 Helikopter Katılacak"

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci 10 gece görüşlü helikopterin 4 Temmuz'da envantere dahil edileceğini söyledi. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kurbanlık Fiyatlarına Büyük ZamÖnceki Haber

Kurbanlık Fiyatlarına Büyük Zam

İstanbul'da 'Suikast' Operasyonu: Çok Sayıda Gözaltı VarSonraki Haber

İstanbul'da 'Suikast' Operasyonu: Çok Sa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar