Maske Takmayana 900 Lira Ceza 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Maske Takmayana 900 Lira Ceza 
<p>D&uuml;nyayı etkisi altına alan ve mart ayından bu g&uuml;ne &ccedil;eşitli tedbirlerle yayılması durdurulmaya &ccedil;alışılan koronavir&uuml;ste bayram sonrası vaka sayılarında yaşanan artış kaygılandırdı. Cumhurbaşkanlığı talimatı ile arttırılan tedbirler i&ccedil;in İl Hıfzısıhha Kurulu&nbsp;&nbsp;olağan&uuml;st&uuml; toplanarak Aksaray i&ccedil;in getirilecek yeni tedbirleri kararlaştırdı.&nbsp;&nbsp;</p>

Virüs Ne Ev Ne Açık Alan Dinlemedi 

Aksaray Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Tanışır başkanlığında olağanüstü toplanan İl Hıfzısıhha Kurulu sosyal mesafe, hijyen ve sosyal izolasyonu içeren yeni kararlar yayınladı.  

Acil yapılan toplantıda Aksaray sınırları içinde bulvar, cadde, sokak, araç ve yaya trafiğine açık alanlarda ağzı ve burnu tamamen kapatacak şekilde tıbbi/bez maske kullanımı zorunlu  getirildi. Kurul karara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereği 900 (Dokuzyüz) TL idari para cezası verilmesine karar verdi.  

ANONS EDİLECEK 

İl Hıfzısıhha Kurulu kentte cenaze sonrası toplu taziye geleneği bulunması nedeniyle virüsün yayılmasına engel olmak için taziye geleneğini bir süreliğine yasakladı. Genelgede “Taziye evlerinde, evlerde, açık alanlarda taziye yapılmamasına, ayrıca bu hususa ilişkin  ‘Kıymetli hemşehrilerimiz, Salgın tehlikesi devam etmelidir. Yapılan tespitlerde salgınının taziyelerden daha fazla yayıldığı anlaşılmıştır. Taziyelerimizin salgın döneminde toplu şekilde hiçbir ortamda yapılmaması kararı alınmıştır. Cenab-ı Allah tüm geçmişlerimize rahmet eylesin’ metninin cami ve belediye hoparlörleri ile kolluk araçlarından günde en az bir kez anons edilmesine karar verilmiştir” denildi.

“KURUMLARA MASKESİZ KİMSE ALINMAYACAK” 

İl Hıfzısıhha Kurulu kararları ile ilgili yapılan açıklamada “Kurumlar ve kurum çalışanlarının pandemi sürecinden etkilenmemeleri amacıyla, kurum girişlerine güvenlik görevlileri koyup, maskesiz kişilerin hiçbir surette kurumlara alınmamasına, kurumlara alınması için HES kodu sorgulaması yapılmasına, asker uğurlama törenlerinin yasaklanmasına karar verildi” denildi. Kararda ayrıca düğün, nişan, sünnet vb. organizasyonlar alınması gereken tedbirlere dikkat çekilerek ihlal halinde verilecek cezalara da değinildi.  Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
18 Milyon 615 Bine YükseldiÖnceki Haber

18 Milyon 615 Bine Yükseldi

Kavçak Aksaray’a Veda EttiSonraki Haber

Kavçak Aksaray’a Veda Etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar