Mhp Vekili Kaşlı: Aksaray Üniversitesi'ne Aksaraylı Bir Rektörün Atanmasını Çok İsteriz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mhp Vekili Kaşlı: Aksaray Üniversitesi'ne Aksaraylı Bir Rektörün Atanmasını Çok İsteriz
Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü için çok sayıda isim YÖK'e müracaat ederken, MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, "Aksaray Üniversitesi'ne Aksaraylı bir rektör atanması bizi mutlu eder" dedi.

14 Mayıs seçim sonuçlarını değerlendirmek için Aksaray'da görev yapan ulusal ve yerel gazete temsilcileri ile bir araya gelen MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, programda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Gazeteci Harun Atalay, 24 Mayıs'ta Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü süresinin dolduğunu hatırlatarak, "Cumhur İttifakı olarak 24 Mayıs'ta boşalacak Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü için Aksaraylı bir ismin Aksaray Üniversitesi Rektörü olması konusunda herhangi bir görüşme yaptınız mı ya da böyle bir girişimde bulunabilir misiniz?" sorusunu sordu. 

 

Gönül Aksaraylı Bir İsmin Aksaray Üniversitesi Rektörlüğüne Atanmasından Yanadır

Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü için 40'ın üzerinde rektör adayının müracaat ettiğini, bu konuyu takip ettiklerini belirten Kaşlı, yanıt olarak, "Rektör adaylarının içerisinde birbirinden kıymetli, Aksaray'ın yetiştirdiği profesörlerimiz de bulunmakta. Tabi ki gönül Aksaraylı bir ismin Aksaray Üniversitesi rektörlüğüne atanmasından yanadır" ifadelerini kullandı. 

 

Aksaray Üniversitesi'ne Aksaraylı Bir Rektör Atanması Bizi Mutlu Eder

Cumhur İttifakı olarak Aksaray rektörlüğüne atanacak isimle ilgili herhangi bir görüşme yapmadıklarını belirten Kaşlı, "Ama bu yapmayacağınız anlamına gelmez. Neticede önümüzde 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi var ve biz bu seçimden sonra Aksaray Üniversitesi'nin yeni rektörünün isminin belli olacağını ve atanacağını tahmin ediyoruz. Bu konu ile ilgili bir girişimimiz olmadı ama malumunuz Türkiye'deki üniversitelerin rektörlerini cumhurbaşkanımız atıyor. Tabi bu süreçten önce müracaat edenler YÖK tarafından gerekli incelemeler yapıldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı makamına sunuluyor. Nihai kararı Sayın Cumhurbaşkanımız veriyor. 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinin ardından tabi bizim üzerimize düşen ne varsa gerekeni bu konuda yapmaya hazırız. Aksaray Üniversitesi'ne Aksaraylı bir rektör atanması bizi mutlu eder" açıklamasında bulundu. Haber : Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Millet İttifakı Aksaray Milletvekili Turan Yaldır Mazbatasını AldıÖnceki Haber

Millet İttifakı Aksaray Milletvekili Tur...

Fotoğrafçı Caner Yiğit, Love Garden ile Binlerce Çiftin Özel Anlarını ÖlümsüzleştiriyorSonraki Haber

Fotoğrafçı Caner Yiğit, Love Garden ile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar