Milletvekili A. Adayı Ertürk Söz Verdi: “6’lı Masanın Aksaray’daki Neferi Olacağım”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili A. Adayı Ertürk Söz Verdi: “6’lı Masanın Aksaray’daki Neferi Olacağım”
15 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Seçildiğinde AK Partili Ve MHP’li Seçmenler De İyi Ki De Böyle Oldu Diyecek

 

CHP Milletvekili Aday Adayı Ali Abbas Ertürk, geçtiğimiz hafta Altılı Masa'da yaşanan krizi ve ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday ilan edilmesi sürecini anlattı.

CHP'li Vekil Aday Adayı Ertürk, gazetemize yapmış olduğu açıklamada, "Tek bir hedef koyduk, bu ülkeyi bu siyasi iktidardan en hızlı şekilde kurtarmak. Bizler sürekli 'sandığı getirin' diyoruz, buradaki düşüncemiz 'sandığı getirin iktidarı alalım' değil. Bu ülkenin gerilemeye başlayan serüveni yeniden Atatürk'ün dönemindeki gibi ilerleyişe geçsin amacındaydık" dedi.

Meral Akşener'in O Masada Olmaması İçimizi Burkardı

Meral Akşener'in zalimliğe karşı mücadele veren aktörlerden biri olduğunu belirten Ertürk, "Sayısal olarak değil ama Sayın Meral Akşener'in o masada olmaması bizim içimizi burkardı. Bunu bir hesap yaparak düşünmüyorum. Meral Hanım gelir 5 puan gelir, gider 3 puan gider diye düşünerek değil, tamamen insani duygularımla söylemek istiyorum ki Meral Hanım, Milliyetçi Hareket Partisi dönemindeki siyasi mücadelesi ile başlayan sürecinde bu zalim iktidara karşı mücadele veren aktörlerden bir tanesidir. Meral Hanım'ın emekleri çok büyüktür ve zor koşullarda siyasi bir mücadele vermiştir. Tekrar masaya dönmese hepimizi çok umutlandırmış ve şevklendirmiştir" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli, Meral Hanım'dan Daha Sert Bir Açıklama Yapmıştır

Yaşanan 4 günlük süreci "kâbus" olarak niteleyen Ertürk, süreç hakkında şöyle konuştu: "Kâbustan uyanınca normal hayata dönersiniz ya o günü yok sayarak yolumuza devam edeceğiz. Yaşanan bu 4 günlük süreci eleştirenler bize diyor ki 'bunlar yarın iktidara gelirse kavga ederler, vay memleketin haline.' Halbuki 'vatan millet uğruna bir aradayız. Kırmızı çizgimiz vatandır' diyenler birkaç yerin belediye başkanlığında anlaşamadıklarından dolayı dağılma noktasına gelmiş. Bahçeli grup toplantısında herkes hatırlar 'Cumhur ittifakı bitmiştir herkes kendi yoluna devam edecek' diyerek Meral Hanım'ın açıklamalarından daha sert bir açıklama yapmıştır.

Vatan millet diyenler 2 belediye başkanlığında anlaşamadığı için o gün o krizi geçirenler, bugün Millet İttifakı'nın masasındaki bu tartışmayı çok büyütmesi gösteriyor ki 3 ay sonrasının iktidarını görüyorlar. Onun için Millet İttifakı'nın üstüne geliyorlar. Diğer ittifakların masadan kalkması bu kadar yankı bulmazdı. İktidarın ayak izlerini gören taraflı tarafsız tüm kamuoyu ve tüm basının ilgi göstermesinin gerçeğini görmek lazım."

Giderken Otobüs Cenaze Evi Gibiydi Dönerken Düğün Evine Dönmüştü

Ertürk, Ankara'ya giderken Millet İttifakı'nın bölünmesinden duydukları üzüntüyü anlatırken, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin tabanı Millet İttifakı'nın tüm bileşenlerine bir muhabbet taşımaktadır. Beraber mücadele ettiğimiz ortaklarımız ile bizler Ankara'ya yola çıktık. Yola çıktığımız esnada Meral Hanım'ın masaya dönmesi ile ilgili herhangi bir gelişme yoktu. Artık masada aldı 5 parti adayını açıklayacak düşüncesiyle Ankara'ya gitmiştik. Giderken otobüs cenaze evi gibiydi. Hatta arkadaşlarımın yüz ifadelerine bakarak onlara moral vermek için, 'kendinize gelin ne o cenaze evinde miyiz?' diye serzenişte bulunduk.  Ankara'ya gittik 7-8 saat Saadet Partisi'nin önünde aç susuz ayakta soğukta bekledik. Normal şartlarda bünyemizin daha yorgun olması gerekir. Dönüş için otobüse bindiğimizde arkadaşlarımızla düğün evine dönmüştü otobüsümüz" açıklamalarında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun Adaylığının Açıklandığı Anda Saadet Partililerin Coşkusunu Gördüm

Saadet Partisi'nin önünde ortak adayın açıklanacağı süreci de anlatan Ertürk, açıklamalarına şöyle devam etti: "Ankara'da öyle güzel bir tablo vardı ki Saadet Partisi'nin önünde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyenlerle tekbir getirenler vardı. İYİ Parti'nin tabanı aslında bu insanların belki yaşam konusunda madde madde sıralarsak farklılıkları çok. Saadet Partisi Genel Başkanı'nın 'Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu' açıklamasını yaptığı andaki Saadet Partililerin coşkusunu gördüm. Bu şu demektir; oradaki tüm farklılıklar vatana millete olan bağlılıklarını gösteriyor. Biz hiçbir zaman şunu iddia etmedik: 'muhalefet partilerinin içerisinden çıkacak adaylardan en yüksek oyu Kemal Bey alır.' Belki o alır, belki başkası da alabilir. Kemal Bey'in ne kadar oy alacağını bilemem ama seçileceğinden eminim. Kemal Bey'in tecrübesi, devlet deneyimi yıllardır oluşan birikimi, bu ülkeyi yönetecek en doğru Cumhurbaşkanı olduğunu gösteriyor. Adaylık konusuna hiçbir zaman girmedim ama ismi geçen adaylar içerisinde devleti en iyi şekilde yönetebilecek ismin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu her fırsatta söyledim."

Mevcut İktidar Umarız Sandığı Alıp Kaçmaz

Ertürk, iktidarın sandığı halkın önüne getirmesini gerektiğini belirterek, "Öyle günler yaşıyoruz ki, Normal olan şeyleri 'acaba beyefendi farklı şeyler yapar mı' diye düşünüyoruz. Mevcut iktidar umarız sandığı alıp kaçmaz. 14 Mayıs'ı 15 Mayıs'a bağlayan gün Kemal Bey'in Cumhurbaşkanlığı bu ülkenin bulunduğu çıkmazdan kurtulmasını isteyenlerin ortak iktidarı olacak. Bana göre aslında Kemal Bey'in Cumhurbaşkanlığı, AK Parti ve MHP'lilerin en iyi dönemi olacak. Bu ülkenin iyi olmasını düşünen tüm kesimler ve halkımız 'İyi ki de Kemal Kılıçdaroğlu olmuş' diyecek. Belki belli bir kesim üzülecek ama 6-9 ay ya da bir sene geçtikten sonra Kemal Bey'e oy vermeyen MHP'deki namuslu seçmen de 'iyi ki de böyle olmuş' diyecektir. Ben Kemal Bey'in bunu dedirteceğine inanıyorum sayın genel başkanımızı 20 yıldır siyasetin içinde tanıyorum."

Aksaray'da Altılı Masa'nın En Çok Çalışan Neferi Olacağım

Aksaray'da seçim hazırlıklarına da değinen CHP Milletvekili Aday Adayı Ali Abbas Ertürk, "Genel merkezin kararı ne olursa olsun ittifak yaptık. Hatta beni milletvekili adayı bile göstermeyebilirler. Listenin en tepesinde de olabilirim ama hangi koşulda olursa olsun Sayın Ekrem İmamoğlu'nun bir iddiası vardı 'Cumhurbaşkanı adayınız açıklandığı zaman bu masanın en çok çalışanı ben olacağım' demişti. Ben de Aksaray'da Altılı Masa'nın en çok çalışan neferi olacağım. Milletvekili adayı olsam da listede bulunmasam da. Benim milletvekilliğim hayalimin çok ötesinde. Bu ülkenin kurtuluşu için yapmamız gereken çalışmalar var. Tabii ki genel merkezler soracaktır bizlere Her partinin genel merkezi illerdeki durumu yetkililerine soracaktır nasıl bir yol izleyelim diye. Bizim ve genel merkezimizin yapmış olduğu araştırmalar CHP'nin Aksaray'da ikinci parti, Altılı Masa'nın birinci partisi olduğu yönünde. Örgütteki genel hava, seçimlere ayrı girmemiz yönünde.

Genel merkezler nasıl takdir ederse o şekilde olacak. Benim tabii ki düşüncem Sayın Meral Akşener'in 6'lı Masa'ya önerdiği metodu Aksaray'da da uygulamaları. Bir anket yapılsın Aksaray'da sonucuna göre adaylar belli olsun. Bu yönde bir araştırma yapılırsa, Aksaray halkının muhalefet partilerinin hangisinin performansını başarılı bulduğu bu süreçte ortaya çıksın. Ortak listeye yapılacaksa da Meral Hanım'ın önerisinin Aksaray'da da uygulanmasını tavsiye ediyorum. Altılı Masa'daki her partinin başarılı olmasını canı gönülden istiyorum. 'Bir milletvekili çıkartalım o da ben olayım' düşüncesinden ziyade Aksaray'da muhalefet en az iki milletvekili çıkarsın. Önemli olan Millet İttifakı'nın seçimlerden başarıyla çıkması. Hepimiz bu başarı için çalışmak zorundayız. Tabii ki gönlümüz Cumhuriyet Halk Partisi'nin Aksaray'dan da milletvekili çıkartması, çalışmalarımız bu yönde."

İYİ Parti'ye Kemal Kılıçdaroğlu Sitemi

Ortak cumhurbaşkanı adayının belli olmasıyla birlikte sahadaki çalışmaların daha da yoğunlaşacağını söyleyen Ertürk, "Biz şu an Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığını Cumhurbaşkanlığına çevirmek için çalışacağız. Diğer konular teferruat şunu da belirtmek isterim ki Kemal Kılıçdaroğlu artık bu ülkede herkesin cumhurbaşkanı adayıdır. Tam tersi olup da Meral Hanım cumhurbaşkanı adayı olsaydı ben Meral Hanım'ın sosyal medyama bir fotoğrafını koyar 'Sayın Cumhurbaşkanımız Meral Akşener'e çıktığı yolda başarılar diliyorum Meral Hanım'ı Cumhurbaşkanı yapacağız' paylaşımları yapardım. Büyük ortağımızın mevcut milletvekili ya da milletvekili aday adaylarının böyle bir paylaşım yapmasını arzu ederdim. Herkesin aynı anda her şeyi düşünmesi hayatın olan akışına uygun gelmiyor ama neticede Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı ise cumhurbaşkanı yardımcılarının fotoğrafları paylaşılmaz. Ben böyle davranmazdım bunun da bilinmesini isterim" dedi. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İmo'dan Dikkat Çeken AçıklamaÖnceki Haber

İmo'dan Dikkat Çeken Açıklama

Sanayi Esnafı: “Rezil Ettiler Bizi Kepaze Ettiler Hakkım Hepsine Haram Olsun”Sonraki Haber

Sanayi Esnafı: “Rezil Ettiler Bizi Kepaz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar