MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU: “BİZİM İKİ BÜYÜK SORUNUMUZ VAR İŞSİZLİK VE GELİR DAĞILIMINDAKİ ADALETSİZLİK”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU: “BİZİM İKİ BÜYÜK SORUNUMUZ VAR İŞSİZLİK VE GELİR DAĞILIMINDAKİ ADALETSİZLİK”
“Vatandaşın Tepkisi Normal, Sırtını Dönüp Giderse Asıl Sorun O”

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu Aksaray ile ilgili sorunlara yönelik soruları yanıtladığı bir TV programında ilginç açıklamalarda bulundu. 1984 yılında kaymakamlığa başladığını, öncesinde de bir köylü çocuğu olduğunu belirten Milletvekili Aydoğdu sorunların yıllardır aynı olduğuna dikkat çekerek “1984'te kaymakamlığa başladığım yıllarda da tarımsal alanda mazot ve girdiler olmak üzere birçok konuda sıkıntılar vardı. Şimdi de var; ama şu an bir de elektrik faturaları sıkıntı. Biz yapmış olduğumuz gezilerde görüyoruz ki vatandaşın yüzü AK Parti'ye dönük. Vatandaş hiç tepki vermeden sırtını dönüp giderse işte o çok tehlikeli” dedi.

 

“2013’e Kadar Çıktık, Şimdi Düşüşteyiz”

 

Türkiye’yi 20 yıldır idare neden bir parti olduklarını belirten Milletvekili Aydoğdu “Çok iyi de idare etseniz vatandaşın seçiminin bir kısmı artık bir değişir. Bu da gayet normaldir” dedi. 2002'den 2013 yılına kadar AK Parti iktidarının Türkiye'deki her alanda başarılı bir iktidar örneği gösterdiğini belirten Aydoğdu “20 yıldır iktidarda olan dünyada nadir ülkeler vardır. Türkiye demokrasi tarihinde de örneği yoktur. 2002 yılından 2013 yılına kadar yükselen parti çıtamız 2013 yılından itibaren düşüşe geçmiştir. 15 Temmuz sürecinin etkileri de hala devam etmektedir. Anadolu'daki her eve ateş düşen bu süreci atlatmak kolay olmadı. Olmuyor da. Demokratik bir süreçle 15 Temmuz’un etkilerinden kurtulmaya çalışan bir iktidar var. Bir sistem değişikliği de eklenip, işin içine bir de pandemi girince ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıların olması gayet doğaldır” ifadelerini kullandı.

 

“İşsizliğe Çözümü Özel Sektör Bulmalı”

 

Ülkede bir fiyat anarşisinin olduğunu da söyleyen Milletvekili Aydoğdu “Cumhurbaşkanı ve bakanlarımız bu konu ile mücadele etmek için uğraşıyorlar. Özellikle 4 kesimin işçi, memur, çiftçi ve esnafın mutlaka desteklenmesi gerekli. Milli ekonominin imkânları çerçevesinde bunlar da yapılacaktır” diyerek iki büyük sorun ve sınavları olduğunu ifade etti. Aydoğdu “İstihdam ve işsizlik sorunumuz, özellikle üniversiteli gençlerin işsiz olmasına mutlaka bir çare bulmalıyız. Burada özel sektöre büyük iş düşmektedir. Özel sektör ülkemizde çok gelişti. İşsizlik sorununa özel sektörün ciddi bir istihdam anlamında yaklaşması lazım. Gelir dağılımındaki adaletsizliğin önüne geçilmesi çok önemli. Biz bir yükseliş trendi yakaladık. Şimdi biraz düştük sonra tekrar çıkacağız” açıklamasında bulundu. Ülkede yaşanan şu anki mevcut sorunların çözümünün AK Parti iktidar olduğunu belirten Aydoğdu “Bunu daha öncesinde de başardık şimdi de başaracağız. Gezilerimiz de vatandaş bizi görünce seviniyor ama bir taraftan da öfkelerini de bize anlatabiliyorlar. Vatandaş karşısında bir muhattap bulduğu için aslında mutlu. Vatandaşımızın bize net verdiği mesaj ‘sorunlarımızı çözün bizi başka kapıya göndermeyin.’ Böylesi bir sınavdayız” şeklinde konuştu.

 

“Belediyenin Çalışmalarını Beğeniyorum”

 

Aksaray Belediyesi'nin yaptığı çalışmalara da değinen Aydoğdu “Siyasetin iki lehçesi var. Biri hizmet, biri de halkla ilişkiler. Yaptığınız hizmeti halka satmak, halka hizmet yapıyormuş gibi göstermek, kendini pazarlama şeklinde de devam eder ve Türkiye'de çok zaman ikincisi iş görür. Vatandaşın gözünü boyama sanatıdır bu. Halkla ilişkilerdir” diyerek “Sahada yaptığınız işlerin halka yansımasının gerçeği, önce iş yapacaksınız, sonra o işi vatandaşa anlatacaksınız. Yani bir bina yapacaksınız ve o binanın gölgesinde halka bunu nasıl yaptığınızı anlatacaksınız. Dolayısıyla belediye çalışmalarında birincisini yaptı. Önce zor olanı, hakikaten Aksaray'ın temel problemlerine girdi. İçme suyu, altyapı, asbest boruların değişimi çalışmalarını gerçekleştirdi. Her belediye başkanı cesaret edemez” ifadelerini kullandı. Belediyenin yapmış olduğu çalışmaları her yerde takdirle anlattığını söyleyen Aydoğdu “Siyasi kayıplarla uğraşmayan sadece ihtiyaçlara cevap veren çalışmaları görmekteyiz” dedi.

 

“Artık Kayseri Ve Konya’yı Emsal Alıyoruz”

 

Aksaray'ın kendi çemberini kırdığını belirten Aydoğdu “Bizim emsalimiz artık Konya, Kayseri. Aksaray ve biz kendi ölçeğimizden çıktık, büyümeye doğru devam ediyoruz. Hasretle beklediğimiz demiryolu ihalesi bitmek üzere. Yurtdışından bir firma ihaleyi aldı. Şimdi ihaleyi alan firma kredisini bulacak, işlemlerin başlayacak. 2022 bahar aylarında demiryolunun şantiyesini kurmayı ümit ediyoruz” diye konuştu.

 

“O Yol O Kadar Da Kötü Değil”

 

Ortaköy yolunun söylendiği kadar kötü bir yol olmadığını iddia eden Aydoğdu “2018 yılında bu yol ihale yapılmıştı. Yolu o dönem alan müteahhit iyi yolun yüzde 30’luk bir kısmını yaptı. İhaleyi alan firma sonra iflas ederek tasfiye kararı aldı. Gitti otoban inşaatında taşeron firma olarak çalıştı. Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı mahkemesi devam eden bu yolu tekrar ihaleye açamayacaklarını söyledi. Biz yine de yeniden bir ihale yaptırdık. İkinci ihaleyi alan firma tam işe başlayacaktı, bu sefer işi bırakan iflas eden firmalar yargıya gitti.  Uzun bir hukuki sürecin ardından Yargıtay kararını verdi. İkinci ihaleyi alan firma yolun yapımına başlayacak. Ancak kış ayları geldi önümüzdeki sene şantiyenin kurulmasını bekliyoruz. İnşallah tekrar yargıya gidilmez” temennisinde bulundu.

 

“Vali’m Geziyorsa Ben Geziyorumdur”

 

“Aksaray'da bizlere oy veren herkesin, hakkı olduğunu düşünüyorum” diyen Aydoğdu “Vekile ulaşamıyoruz diye konuşanlar var. Evet, biliyorum vekile herkes ulaşıyor. Ama ulaşanların büyük bir kısmının işi olmuyor. Bir kısmının olmayacak talipleri oluyor ve onlar da benden zaten dönüyor. Ulaşamadığını söyleyenlerin bir kısmı siyasi idealler peşinde konuşanlar. Bir de milletvekili ile kanka olmaya çalışanlar var ki onların talepleri daha bir tatlı oluyor Siyasette hem ilkeli olmak hem sevilmek zor zanaat. Salı pazarına gidip bir teyze ile oturup resim çekilip instagrama attırmak kolay ama ben bunu yapmıyorum. Sonra diyorlar ki yaptığın hizmeti görmüyorlar, bilmiyorlar. Bu dönemde yapılan işleri zaten biz yapıyoruz. Neticede AK Parti iktidarda. Vali’m geziyorsa ben geziyorum. DSİ çalışıyorsa ben yapıyorumdur. Ülkeyi biz yönetiyoruz nihayetinde. Ayrıca bunun pazarlamasını düşünmek ayrı bir şey. Siyasetçi doğru olan neyse onu yapmadığı sürece vatandaşın çoğunluğunun ya da sosyal medyanın çoğunluğunun ne dediğinin bir önemi yok. Sosyal medya öyle bir mecra ki doğru olanı beğenmiyor. Bakıyor ki çok kişi beğenmiş, bunu doğru zannediyor. Bu konuda da siyasetçinin üzerine büyük görevler düşüyor. Siyasetçi sosyal medyanın hoşuna gideni değil, kendi doğru bildiğini sosyal medyaya kabul ettirmelidir” şeklinde konuştu.

Aydoğdu seçimin 2023 Haziran ayında olacağını belirterek “Biz seçim olsa da olmasa da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz seçilmek için değil, seçildiğimiz için çalışıyoruz. Çalışmak vatandaşa borcumuz” ifadelerini kullandı. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
643 Konut SatıldıÖnceki Haber

643 Konut Satıldı

Salomon Cappadocia Ultra-Traıl® 2021, 2.500’ün Üzerinde Atletin Katılımıyla Yarın BaşlıyorSonraki Haber

Salomon Cappadocia Ultra-Traıl® 2021, 2....

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar