Milli takım için Aksaray’da uçtular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hasandağı’nda yamaç paraşütü heyecanı Aksaray Valiliği öncülüğünde THSF ve Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından organize edilen ve 5 gün sürecek olan Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonasının ilk yamaç uçuşu ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen spor kulüplerindeki 120 sporcunun katılımıyla Hasandağı Yamaç Paraşütü Uçuş Alanında gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde 120 sporcu ve antrenörünün hazırlık çalışmasıyla başlayan şampiyonada 120 farklı renkte paraşüt uçuşa hazır hale getirildi. Hasandağı Yamaç Paraşütü Uçuş Alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla yapılan törende sporcular ve kulüpleri selamlandı. Yüzlerce sporcu THSF Yamaç Paraşütü Branş Başkanı Abdullah Kahraman’ın Vali Hamza Aydoğdu’ya uçuş güzergâhı ve uçuş bilgileri hakkında bilgi vermesinin ardından bin 870 metre yükseklikteki Take-Off alanında paraşütleri uçuşa hazır hale getirdi. Antrenörlerin “Pencere açık” talimatını duyan sporcular rüzgâr açısına göre sırayla bin 870 metre yükseklikten uçuşlarını gerçekleştirdi. THSF Sporcu Seçme Başkanlığında görevli antrenörler ise ilk uçuş anından inişe kadar mesafeleri hesaplayarak milli takım seçmelerini de gerçekleştirdi. 5 gün sürecek olan şampiyonada Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek sporcular milli takım için seçilmeye devam edecek.

“Kış Sporlarının Merkezi Olacak”

“Bugün Türkiye Mesafe Yamaç Paraşütü Şampiyonası için hepimiz buradayız” diyen Vali Hamza Aydoğdu, “Bugün Türkiye’nin değişik illerinden gelen toplam 120 sporcumuzla inşallah gökyüzü şenlenecek. Şu anda bulunduğumuz Hasandağı aynı zamanda her yıl yamaç paraşütünün yapıldığı bir merkez haline geldi. Eşsiz güzellikleriyle dolu tarihi ve turistik bir güzergâha sahibiz. Yaptığımız ve yapacağımız yatırımlar ve tesislerle Hasandağı ve Ihlara Vadisi Türkiye’nin gençlik kampları, doğa ve hava sporları ve inşallah kış sporları merkezi olacak” dedi.

Milli Takım İçin Ter Döktüler

Aksaray’ın bir şampiyona merkezi haline geldiğini vurgulayan THSF Yamaç Paraşütü Branş Başkanı Abdullah Kahraman, “Dünyayı Aksaray’da uçuruyoruz” diyerek, “Bugün burada Türkiye Mesafe Yamaç Paraşütü Şampiyonasını yapıyoruz. 120 sporcu katılımımız var ve tamamı Türk kadrodur. Burada Türkiye Yamaç Paraşütünün milli takımını seçiyoruz. Türkiye’deki en üst düzey Yamaç Paraşütü Şampiyonasını yapıyoruz. 2013 yılında başladık Aksaray’da, 2013 de festivalle başladık. 2015 yılında Türkiye Şampiyonası yaptık. 2016 yılında Dünya Kupası Ön Elemesi, 2018 yılında Dünya Kupası, 2019 yılın Rusya Açık Şampiyonası Süper Final Test Yarışması ve bu senede yine her iki şampiyonaya ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası yapacağız. Bu şu demek, Türkiye’deki en üst düzey şampiyona Aksaray’da ve dolayısıyla Dünya Kupası, Dünya Şampiyonası da 4-11 Eylül’de yine Aksaray’da olacak. Dünyayı Aksaray’da uçuruyoruz. Dünyadan 35 ülkeden sporcular katılacak” diye konuştu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tıbbi Sarf Malzeme Satın AlınacaktırÖnceki Haber

Tıbbi Sarf Malzeme Satın Alınacaktır

“Şansımıza faciadan döndük!”Sonraki Haber

“Şansımıza faciadan döndük!”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar