“Şansımıza faciadan döndük!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Şansımıza faciadan döndük!”
 Hafta sonu Yeni Sanayi Sitesi Mimar Sinan Sokak’ta henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın yapı malzemeleri deposuna sıçramış, depo yanarak kullanılamaz hale gelmiş, 14 kişi de dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılmıştı.

Facianın eşiğinden dönülen Yeni Sanayi Sitesi'nde incelemelerde bulunan İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş yangından etkilenen işyeri sahipleri ve sanayi esnafı ile görüştü.

Yangının etkili olduğu Yeni Sanayi Mahallesi Mimar Sinan sokaktaki işyerlerini ziyaret eden Özhan Türemiş işyeri sahiplerine geçmiş olsun dileklerini ileterek yangın hakkında geniş bilgi aldı.

İşyeri sahipleri İYİ Parti İl Başkanı Özhan Türemiş’in geçmiş olsun ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek “Henüz belirlenemeyen bir nedenle yan iş yerimizin çatısının alev alması sonucu birden ortalık cehennem yerine döndü” diyen zarar gören işyeri sahipleri Aksaray İtfaiyesinin yangına zamanında müdahalede bulunmadığını öne sürdü.

 “Yangın vanası yok”

Sanayine itfaiye bulunmadığını ve yangın musluklarının da yeterli olmadığını dile getiren işyeri sahipleri “Hadi buradan taşınıyoruz. İnşallah yeni yerde sanayi içerisinde bir itfaiye kuruluşu olur. Türkiye'nin herhangi bir ilinde sanayide bir itfaiye ekibinin olmadığı bir il var mı?” Sorusunu yöneltti. “Burası Sanayi burada yanıcı maddelerin çokluğunu herkes bilir” diyen işyeri sahipleri “Organize sanayide bir itfaiye bölgesi var. Ama her nedense yıllardır Aksaray'daki sanayimiz de böyle bir itfaiye noktası yok. Kaldı ki bu tür riski çok olan yerlerde her 3 dükkanda bir de su vanası bulunması  gerektiği halde burada bu da mevcut değil. Allah'a emanet tesadüfen bugünlere kadar geldik. Allah korudu. Bu yangın büyüseydi nasıl bir müdahale olurdu merak ediyoruz. Komşularımıza ve esnaf arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. İşyeri sahipleri ayrıca “Başkanımızın yapmış olduğu ziyaret bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. İlgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Esnaf Yeni oluşturulacak sanayide bu serzenişlere yetkililerin kulak vermelerini isteyerek yeni sanayide itfaiye noktasının mutlaka olması gerektiğini dile getirdi. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milli takım için Aksaray’da uçtularÖnceki Haber

Milli takım için Aksaray’da uçtular

Firari FETÖ/PDY şüphelisi yakalandıSonraki Haber

Firari FETÖ/PDY şüphelisi yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar