Mucize bebek çakıl

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mucize bebek çakıl
Mikrosefali hastası olan minik Çakıl’ın annesi Neşe B. evinde yaptığı kasnak panolarla Çakıl’ın bakımını karşılamaya çalışıyor.

Günde 6 defa makinaya bağlanan ve özel ilgi ile bakılması gereken minik Çakıl annesinin sevgisi ve özel ilgisiyle yaşama tutunuyor. Üniversitesi mezunu Annesi Neşe B. Çakıl’ın özel tedavisiyle ilgilenirken evde yaptığı kasnaktan panolarla geçimini sağlıyor.

Bir Parça Kumaş Ve Bir İki Renkli İp

Çakıl’ın başında nöbet tutarken eline aldığı kumaş ve iple bu işe başladığını belirten Anne Neşe B.  “Aslında üniversitesi mezunu gıda okumuş ve 6 sene boyunca gıda mutfaklarında çalışmış bir anneyim. Bundan 3 sene öncesine kadar elime iğne dahi almamıştım diyebilirim ki Çakıl sayesinde hem onun tedavilerine destek sağlamak hem de evimi geçindirmek adına bir işe girmiş oldum ki o da dekoratif kasnaktan duvar süsleri yapmak oldu. Hastane odasında Çakıl’ın başında nöbet tutarken uyumamak için annemden oyalanmak adına bir şeyler istedim. Eline geçen bir kasnak bir parça kumaş ve bir kaç renk ip getirdi” dedi.

Hediyeyle Başlayan Serüven

Arkadaşına hediye ettiği kansağın gelir kapısı olduğunu ifade eden Anne Neşe B. “Yakın bir arkadaşımın kızının ismini işledim ve ona gönderdim. Kasnak panoyu gönderince arkadaşım beğenip kendi iş arkadaşlarına da göstermiş. Durumumuzu anlatınca benim haberim olmadan benim adıma siparişler almış bir an da uyumamak adına elime aldığım kasnak ekmek kapımız olmakla birlikte çakılın tedavi masraflarını karşılayabileceğimi düşünmek sevindirdi beni. Belirli bir net kazancımız yok ne yazık ki. Çakıl’ın klinik durumu gereği bazen öyle kötü durumda oluyor ki hiç sipariş alamıyor ve işleme yapamıyorum haliyle. İş yapabilmem tamamen kızımın sağlık durumu el verdiğince. Sonra instagram sayfaları açarak kendimizi sevenlerimize duyurduk. Şu an Türkiye’nin dört bir yanında kasnaklarımız evlerin duvarlarını süslüyor” şeklinde konuştu.

“Günde 5 Dakika Görebildim”

Özel bebek Çakıl’ın hikâyesini anlatan Anne Neşe B. “Hikâyemizin ana karakteri 1 Nisan 2018 de dünyaya gelen Çakıl. Ve yardımcı oyuncu olarak ben Annesi Neşe B. 32 yaşındayım. Doğar doğmaz bir tanı konulamasa da hasta olduğu apaçık belliydi. Cılız bir ses tonuyla ağlayarak dünyaya geldi ve yeni doğan bir bebek reflekslerine sahip değildi. Hemen yoğun bakıma alındı bir kuvöz içerisine.  Bu süreçte Çakıl’ı sadece gün içerisinde 5 dakika görebiliyordum. Bu anne olarak ne acı bir durum yaşamadan bilemezsiniz. Ağzından bir damla dahi süt içemeyen çakıl, değil süt içmeyi, ağzının içerisindeki tükürüğünü dahi yutamıyordu. Yani yeni doğan refleksi olan emme-yutma da Çakıl’da yoktu ne yazık ki. Bu sebeple beslenemiyor 3 kg olarak dünyaya gelen çakıl günden güne zayıflıyordu. Doktorlar her gün bir dünya test yapıyor başta SMA taramaları olmakla birlikte hastalığının ne olduğunu, tanısı ne bulamıyorlardı. Bir kaç hafta sonra fark edildi ki Çakıl Mikrosefali kliniğe sahip beyin hasarı olarak dünyaya gelmişti. Mikrosefalinin, baş çevresinin yaş ve cinsiyete göre ortalamanın altındaki iki standart sapmadan daha küçük olduğu nöro gelişimsel bir bozukluk olduğu söylendi. İlk defa duyduğumuz bir terim, neyle mücadele ettiğini hala anlayamayan bir anne olarak çaresizliğim çok başka” dedi.

Doktorların Yaşamaz Dediği Minik Çakıl Şu An 3 Yaşında

9 defa yaşamaz demelerine rağmen hayata tutunan minik Çakıl’ın Annesi Neşe B. yaşadığı zorlukların her geçen gün arttığını vurgulayarak şunları kaydetti; “Bununla birlikte aynı zamanda solunum sıkıntısı ve geçirdiği epilepsi nöbetleri sebebiyle kuvözden çıkarmak bir riskti. Aradan günler geçtikten sonra evladıma dokunamamanın verdiği stresle bir sinir krizi geçirdim ve tam 80. günde yavrumu ilk defa kucağıma aldım. 90. gün olmuştu ve Çakıl’a mide tüpü takılmasına karar verildi. 2400gr 3 aylık çakıl ameliyata girdi ve midesinden dışarı ulaşan beslenmesine yardımcı olacak bir hortum takıldı. Tam 108 gün sonunda Çakıl’ın durumunun biraz daha sabit olduğu evde takibi sağlanıp taburcu olacağımız söylenebilmişti. Acil müdahalelerin ardından hemen çocuk servisine yatışımız yapıldı. Ve bununla birlikte toplamda 16 ay olmakla birlikte bu hastanede yatışımız oldu. Toparlamak gerekirse Çakıl bu hastanede 9 kere doktorların bir daha çıkmaz söylemleriyle yoğun bakıma girdi. Bu hastane de 2 ameliyat geçirdi. Doktorların ümitsiz konuşmaları, koydukları bin bir çeşit tanıyla 6.ayını göremez, 1 yaşına ulaşamaz, 2 yaşı imkânsız demeleriyle Çakıl; içindeki güç, benim çabam, Allah’ın takdiriyle şuan 3 yaşını geçti” ifadelerini kullandı. Haber: Celil Acar

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ceviz, “şehrin özlemine son vererek 2.lige çıkmak istiyoruz”Önceki Haber

Ceviz, “şehrin özlemine son vererek 2.li...

TYP’de son başvuru 1 Ağustos!Sonraki Haber

TYP’de son başvuru 1 Ağustos!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar