TYP’de son başvuru 1 Ağustos!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TYP’de son başvuru 1 Ağustos!
Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş İŞKUR tarafından Toplum Yararına Program aracılığı ile 20 kişinin istihdam edileceğini duyurdu. Akkuş “Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı tarihi ören yerlerinde Çevre Temizliği, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması amacına yönelik Aksaray/Merkez, Güzelyurt ve Gülağaç ilçelerinde 20 kişilik Toplum Yararına Program düzenlenecektir” dedi.

İŞKUR adına yapılan duyuruda Akkuş “4 ay süreyle gerçekleştirilecek Toplum Yararına Programa başvurular 28.07.2021- 01.08.2021 tarihleri arasında İŞKUR e-şube ( www.iskur.gov.tr ) veya ALO-170 iletişim hattı üzerinden yapılacaktır. İl Müdürlüğümüzce TYP başvurusu alınmayacak olup başvurular online gerçekleştirilecektir. Katılımcılar ören yerleri ve sit alanlarında çalıştırılmak üzere liste yöntemi ile Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından belirlenecektir” ifadelerine yer verdi.

Genel Şartlar

TYP’ye başvuracak katılımcıların, TYP’ye başvurduğu tarihte İŞKUR’a kayıtlı ve son 1 aydır işsiz olmaları; en az 18 yaşını tamamlamış olmaları; herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); emekli ve malul aylığı almamaları gerekmektedir.

1)Bir kişi aynı gün başvuruları başlayan TYP’lerden yalnızca birisine müracaat edebilecektir.

2)Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre; devam eden TYP’lerden aynı hanede ikamet edenler arasından yalnızca bir kişi yararlanabilir.

3)Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, ancak Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak  ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin bir buçuk katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamayacaktır. Yurtlar ve sığınma evleri vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz.

4)Aynı adreste ikamet eden kişilerin listelerde isimlerinin olması halinde; başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacaktır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılacaktır.

5)TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olanlar ve Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mucize bebek çakılÖnceki Haber

Mucize bebek çakıl

Şampiyonluk kupaları Aksaray’a gelecekSonraki Haber

Şampiyonluk kupaları Aksaray’a gelecek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar