Öğrenciler Mine İçin Meydanda: Arkadaşımızı Kaza Değil İhmal Öldürdü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dün elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Aksaray Üniversitesi Tarih Bölümü 2. sınıf öğrencisi Mine Nur Uysal için, Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'na gelen kalabalık bir öğrenci topluluğu eylem gerçekleştirdi.

Öğrencilerin meydandaki protesto eylemine CHP İl Başkanı Bilal Özdemir, CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri, İYİ Parti üyesi Resul Karaüzüm ve birçok STK başkanı da destek verdi.

 

"Öğrenci Arkadaşlarımız Bilsinler ki Asla Yalnız Yürümeyecekler"

CHP İl Başkanı Bilal Özdemir, öğrencilerin her zaman yanında olduklarını ifade ederek, talep edildiği sürece tüm öğrencilere avukat konusunda hukuki destek verebileceklerini söyledi.

İYİ Parti Üyesi Resul Karaüzüm de, "Bu organizasyonu öğrenci arkadaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda düzenledik. Bize bugün burada yardımcı olan, destek olan herkese teşekkür ediyorum. Öğrenci arkadaşlarımız bilsinler ki asla yalnız yürümeyecekler" ifadelerine yer verdi.

Öğrenciler, kazanın yaşandığı anda Mine Nur Uysal'ın babasıyla konuştuğunu söylerken, aşırı sürat yapan sürücü Gencay K.'nin doğum günü olduğunu ve alkollü olduğunu öğrendiklerini ifade etti.

 

"Yetkililer Sözde Sorunlarımızı Dinliyorlarmış Gibi Davranıyorlar"

Trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden Uysal'ın kazadan değil ihmalden kaynaklı olarak hayatını yitirdiğini ifade eden öğrenciler, "Yetkililer yurtlarımıza gelip sembolik olarak bizimle oturuyorlar. Belirlenmiş yurtlarda yemek yiyorlar, sözde sorunlarımızı dinliyorlarmış gibi davranıyorlar. Sonra hiçbir talep ve ihtiyaçlarımıza cevap vermiyorlar" açıklamalarında bulundu.

 

"Arkadaşımızı Trafik Kazası Değil İhmal Öldürdü"

Aratol Mahallesi 50. Caddede bulunan KYK kız yurdunun bulunduğu alandan yola kadar hiçbir ışıklandırmanın bulunmadığını, trafik levhasının olmadığını yetkililere defalarca söylediklerini ama bir çözüm üretilmediğini söyleyen öğrenciler, "Arkadaşımızı trafik kazası değil ihmal öldürdü" açıklamasında bulundu.

 

"Bizim Yaşam Hakkımızı Kimse Elimizden Alamaz"

Meydanda toplanan öğrenciler, Yurt Sorumlusu Harun Koç'un lakayt bir şekilde akşam saat 8 olmasına rağmen trafik kazasında ölen Mine Nur Uysal için, "O saatte markette ne işi vardı? Sizlerin yüzünden buralarda araçlar sürat yapıyorlar" dediğini iddia ederek, "Bizim yaşam hakkımızı kimse elimizden alamaz. Saat 23.00'e kadar yurda girmeye hakkımız var. Hafta sonları biz de nefes almak için dışarıya çıkıyoruz. Ama maalesef burada yaşadığımız bütün sıkıntıları, tacizleri yetkililere defalarca anlatmamıza rağmen bizim sorunumuza çözüm bulmadıkları gibi bir de bizleri suçluyorlar" dedi.

Öğrenciler, arkadaşları Mine Nur Uysal'ın ölümünün üstünün kapatılmasını istemediklerini, yurt müdürünün istifa etmesi gerektiğini belirterek, başka canların yitip gitmemesi için yetkilileri göreve davet etti.

Meydanda yapılan eylemde öğrenciler, sıkça "Harun Koç İstifa!" sloganları atarken, açıklamaların tamamlanmasıyla birlikte kalabalık sessiz şekilde dağıldı. Haber: Dilek Eyüboğlu

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Yılmaz: İyi Projeler, Ehliyet, Liyakat Sahibi Yöneticiler İle GeliyoruzÖnceki Haber

Başkan Yılmaz: İyi Projeler, Ehliyet, Li...

CHP’li Başkan Gökkuş: “Laik, Demokratik Ve Özgür Yarınlar Biz Kadınların Ellerinde Yükselecek”Sonraki Haber

CHP’li Başkan Gökkuş: “Laik, Demokratik...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar