Öğretmenler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğretmenler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
24 Kasım Öğretmenler Günü Aksaray’da da bir dizi etkinlikle kutlandı. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’ndaki kutlama etkinliklerinin açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu.

 Çelenk Sunumunun Ardından Salon Programına Geçildi

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programlar, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve beraberindeki heyetin Atatürk Anıtına çenek sunması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Halk oyunları gösterisinin hemen ardından öğretmenler ve öğrenciler bir araya gelerek günün anısına fotoğraf çektirdi. Kutlamaların ikinci bölümü ise Aksaray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan salon etkinliğinde kürsüye çıkan protokol, günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptı. Sinevizyon gösterisinin akabinde, şeref belgesi takdimi ve ödül töreni gerçekleştirildi.

“Her Öğrenci Ayrı Bir Dünya, Ayrı Bir Cevherdir”

Törende konuşan Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, öğretmenin en büyük Tutkusunun sevgisi olduğunu belirtti. Bu makamın önce çocuk sevgisi ile filizlendiğini ileten Kartal, “Öğretmenlerimiz, her öğrencinin ayrı bir dünya, topluma kazandırılması gereken ayrı bir cevher olduğu bilinciyle öğrenciye yaklaşmalı, onların kalplerini kazanma ve onlara bir şeyler öğretme adına her fırsatı değerlendirmedir” dedi. 24 Kasım’ın Başöğretmen Atatürk’ün millet mekteplerinin açılışını yaptığı gün olduğunu da anımsatan Kartal, “İlim öğrenme ve öğretme yolunda kullanılan mürekkebi şehidin kanından evla gören medeniyetin bir mensubu olarak, ömrünü ilim öğretmeye ve güzel ahlakla yetişmiş bir nesil inşa etmeye çakışan öğretmenlerimizi en kalbi duygularımla kutlarım. Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş, görevi uğruna şehit düşmüş tüm öğretmenlerimize de Allahtan rahmet dilerim” dedi.

“Dijital Dünyanın Çok İyi Anlaşılması Gerekiyor”

Vali Hamza Aydoğdu ise öğretmenin değerinin hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini kaydetti. Öğretmenin gücünü sevgiden aldığını ve öğretmenliğin en kutsal, en saygın mesleklerinden bir tanesi olduğunu anlatan Vali Aydoğdu, “Eğitimin en temel öğesi, geleceğin mimarıdır öğretmen. Öğretmen, kendisine emanet edilen öğrencilere bilgi ve davranışlarıyla rol model olur, onları etkiler. Öğrenme süreci orada başlar. İnsan sevmediği hiçbir kimseden öğrenemez. Bu yüzden öğretmen, kendisinden her an etkilenen öğrencilerle bir gönül köprüsü inşa etmek zorundadır” dedi. Öğretmenlerin hızla değişen ve gelişen dünyada yeniliklere adapte olmasının önemine de dikkat çeken Aydoğdu, “Teknoloji yaşamın her alanında olduğu gibi eğitimi de kaçınılmaz olarak etkiliyor. Öğrenciyle gönül bağı kurmak ve onu anlamak için artık dijital dünyayı da anlamamız gerekiyor. Bu nesli anlamak ve onlarla bir bağ kurmak istiyorsak onları dinlemek ve yaptıklarımıza ortak etmek zorundayız.” Dedi.

“Değişimin Farkında Olanlar Fark Oluşturabilirler”

Değişen ve dönüşen dünyanın nereye gittiğinin anbean takip edilmesinin önemine de vurgu yapan Hamza Aydoğdu, “Zamanın ruhunu hep beraber çok iyi kavramalıyız. Bu değişimin farkında olanların fark oluşturacağı bir dünya ile karşı karşıyayız. Artık eğitimde yapay zekâ, arttırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, kodlama, duvarsız eğitim denen birçok terim var. Bu kavramlara yabancı kalmamak için gelişen nesilleri ve dünyayı çok iyi takip etmemiz gerekiyor. Yunus Emre’nin de dediği gibi ‘Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik.’ Gönüller sevgi ikliminde yetişirse huzursuzluk, umutsuzluk, sevgisizlik olur mu? Huzurlu ve güvenli bir toplumun oluşması için en önemli vazife öğretmenlerimizin çocuklarımızın kalbine dokunması, sevgi ve merhametle onları geleceğe hazırlamasıdır. Vatan sevgisini, bayrak sevgisini onlara aşılamalıyız” dedi.

Etkinlik son kısmında öğretmen korosu, sevilen şarkı ve türkülerden oluşan mini bir müzik dinletisi sundu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ATSO’DA Koçaş Dönemi BaşladıÖnceki Haber

ATSO’DA Koçaş Dönemi Başladı

1 Milyon 392 Bin 629 Öğrencinin 27 Milyar Liralık Borcu KaldırıldıSonraki Haber

1 Milyon 392 Bin 629 Öğrencinin 27 Milya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar