"Oruç, Sadece Midemizi Aç Ve Susuz Bırakmak Değildir"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Oruç, Sadece Midemizi Aç Ve Susuz Bırakmak Değildir"
Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar, üniversite öğrencileri ile iftar programında bir araya geldi. Işıldar, "Oruç, sadece midemizi aç ve susuz bırakmak değildir. Oruç, aklımıza, ruhumuza ve bütün organlarımıza tutturulduğu zaman, gerçek anlamına kavuşur" dedi.

İl Müftülüğü manevi danışmanları Derviş Aykül ve Lütfullah Eroğlu ile cami görevlileri Tahsin Dilekçi ve Murat Konaç'ın organize ettiği ve Aksaray Erkek Öğrenci yurdunda kalan bir grup öğrencinin katıldığı iftar programı, Makas Caminde gerçekleştirildi.

"Oruç, Sadece Midemizi Aç ve Susuz Bırakmak Değildir"

İftar öncesinde öğrencilerle orucun önemine ilişkin konuşma yapan İl Müftüsü Veysel Işıldar, "Muhterem Müslümanlar! Okuduğum ayet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: 'Ey iman edenler! Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki Allah’a karşı gelmekten sakınırsınız.' Okuduğum hadis-i şerifte ise Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyuruyor: 'Kim gönülden inanarak ve karşılığını sadece Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır. Aziz Müminler! Oruç, İslam’ın beş esasından biridir. Oruç, imsak vaktinden iftar vaktine kadar Allah rızası için yeme-içmeden, şehevi arzulardan ve her türlü kötülükten uzak durmaktır. Akıllı, buluğ çağına ermiş, hastalık ve yolculuk gibi dinen geçerli bir mazereti olmayan her Müslümanın Ramazan orucu tutması farzdır. Oruç, sadece midemizi aç ve susuz bırakmak değildir. Oruç, aklımıza, ruhumuza ve bütün organlarımıza tutturulduğu zaman, gerçek anlamına kavuşur. İşte o zaman oruç, bedenimize sıhhat, gönlümüze sekinet verir. Aklın orucu, Rabbimizin kudretini ve rahmetini tefekkür etmektir. İnsanı değersizleştiren her türlü kötü düşünceden uzak durmaktır. Dünyevî kaygıların, hırs ve ihtirasların esiri olmamaktır. Kalbin orucu, Allah ve Resûlü’nün sevgisinin önüne hiçbir sevgiyi geçirmemektir. Kalbi karartan kin, nefret ve haset gibi tüm kötü duygulardan arınmaktır" dedi. Öğrencilerle birlikte yapılan iftar sonrası İl Müftüsü Veysel Işıldar, akşam namazını kıldırdı ve program tamamlandı. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık Tesisleri Ziyaret Ederek Talep Ve Önerileri Not EttiÖnceki Haber

Sağlık Tesisleri Ziyaret Ederek Talep Ve...

Çıtak: "Projelerimiz Kabul Gördü, Zerre Tereddüt Yok, Artık Sadece Gün Sayıyoruz"Sonraki Haber

Çıtak: "Projelerimiz Kabul Gördü, Zerre...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar