Oto Yıkamacılar Maliyetlerle Boğuşuyor: "Sürüm Olmasa Geçinemeyiz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Oto Yıkamacı Şehmus Özgel, araç yıkama fiyatlarında bir değişim yapmayı düşünmediklerini ifade ederek, günlük olarak 80-90 araç yıkadıklarını belirterek, “Asgari ücrete zam gelmezse zam yapmayı düşünmüyoruz” dedi.

 Oto Yıkamacı Özgel, araç yıkama fiyatlarına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Günlük olarak 80-90 araç yıkadıklarını ifade eden Özgel, 2024 yılında sabit 300 liradan devam edeceklerini belirterek, asgari ücrete zam gelmesi durumunda zam yapacaklarını söyledi. 

“İç Dış Yıkama Hizmetimiz 300 Liradan Başlıyor”

15 senedir esnaf olduğunu söyleyen Özgel, “Oto yıkama üzerine bütün hizmetleri veriyoruz. İç- dış yıkama, vip yıkama, kuaför hizmetleri, pasta, cila, boya, koruma ve seramik hizmetleri hepsini veriyoruz. Şu an standart iç dış yıkama hizmetimiz 300 liradan başlıyor, büyük araçlar 350, bir büyük araçlar 400, kuaför hizmetlerimiz 3000 liradan başlıyor, pasta cila ve boya hizmetleri de 5000 liradan başlıyor” dedi.

“Sürüm Olmasa Geçinemeyiz”

“Günlük ortalama 80-90 araç yıkıyoruz değişiyor” diyen Özgel, “Eleman maliyetleri çok, sabun maliyetleri, kâğıt koku, kira... Sürüm olmasa geçinemeyiz. Sürüm olduğu için geçinebiliyoruz. Bizim de her gün giderimiz var. Bir elemanın günlük maliyeti 1200-1300 lira, 10 tane elemanımız var sabun masrafımız var. Kâğıt koku her şey ateş pahası. Son zamanlarda şükür 2024 yılına fazla zamla karşılaşmadık. Bu yüzden fiyatlarımız sabit, 300 liradan devam edeceğiz.

En son yılbaşında asgari ücrete zam geldiğinde zam yapmıştık. Asgari ücrete zam gelmezse zam yapmayı düşünmüyoruz. Mecburiyetten bizde zam yaparız asgari ücrete zam gelirse. Toz bulutları olduğu zaman işimiz olmuyor ama toz bulutu bittikten sonra hava açtıktan sonra işimiz açılıyor. Bütün arabalar kirlenmiş oluyor bu da bize iyi olarak yansıyor” açıklamasında bulundu.

Özel Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İş Pozitif Aksaray’da TanıtıldıÖnceki Haber

İş Pozitif Aksaray’da Tanıtıldı

Geri Ödeme Listesine 47 İlaç Daha EklendiSonraki Haber

Geri Ödeme Listesine 47 İlaç Daha Eklend...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar