Özel Halk Otobüslerinden Serbest Kart Sahiplerine Kötü Haber!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özel Halk Otobüslerinden Serbest Kart Sahiplerine Kötü Haber!
Akaryakıta üst üste gelen zamlar sonrasında TÖHOB, isyan bayrağını çekti. TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, esnafı rahatlatacak bir çözüm bulunmadığı takdirde 15 Ekim 2023 tarihinden itibaren ücretsiz seyahat hakkına sahip olanlar için taşıma yapmayacaklarını açıkladı.

Akaryakıta gelen ÖTV zammının ardından benzine ve motorin fiyatları 40 liraya doğru yol alıyor. Bu durum karşısında Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB), kazan kaldırarak, yetkililere 15 Ekim 2023'e kadar süre verdi. 

Bilindiği üzere Türkiye genelinde özel halk otobüsleri, tıpkı belediye otobüsleri gibi 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz taşıma yapıyor. Bunun yanında bazı meslek dallarıyla ilgili de vatandaşlara indirim ya da ücretsiz biniş hakkı tanınıyor. 

Son gelen akaryakıt zamları sonrasında özel halk otobüsleri adeta ayaklandı. Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, yetkililere çağrı yapan bir açıklama yaparak, acilen önlem alınmasının şart olduğunu söyledi. Özel halk otobüsü ile başkanları Ankara'ya çıkarma yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. 

 

"Sektörün Yok Olmasına Göz Yumulmamalı, Acil Tedbir Alınmalı"

20 bin 100 özel halk otobüsü olarak 85 kurum ve kuruluşu temsil ettiklerini belirten TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, "Salgın dönemi, artan maliyetler, son dönemde akaryakıta gelen zamlar ve bun zamların tüm gider kalemlerine yansıması toplu taşımayı özel sektör açısından sürdürülemez hale getirmiştir. Kamu kaynağı ile belediyelerin bile sürdürmekte zorlandığı toplu taşımada esnaflarımızın hali içler acısıdır ve acil tedbir alınmalıdır. Bu sektörün yok olmasına göz yumulmamalı, esnaflarımız kaderine terk edilmemelidir" dedi.

 

"Çözüm Bulunmadığı Takdirde Esnaflarımız Çalışamayacak"

Özel halk otobüsü başkanları olarak esnafın çaresizliğine çözüm bulmak için ses çıkardıklarını, bir an önce yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini belirten Soydaş, "Yolcularımızı sıkıntıya sokmadan, mağduriyete yol açmadan, on binlerce ailenin geçim kaynağı ve mesleği olan bu sektör yol olmadan yetkililerin bir çözüm bulacağı inancıyla buradayız. Çözüm bulunmadığı takdirde bırakın ücretsiz taşıma yapmayı yakıt dahi alamayacak olan esnaflarımız zaten çalışamayacaklar" ifadelerini kullandı. 

 

"Şehit Aileleri, Gaziler ve Emniyet Mensupları Dışında Ücretsiz Taşıma Sonlandırılmalı"

Toplu taşımada kullanılan akaryakıtta vergi muafiyeti talep eden Soydaş, "Ücretsiz taşıma şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve emniyet mensuplarımız dışında özel sektörde zaman kaybetmeden sonlandırılmalı ya da kamu araçlarında geçerli olmalıdır. Kamu aracı olmayan illerde ise biniş başına ödeme yapılmalıdır" çağrısında bulundu.

 

"Biniş Başına Ödeme Yapılmalıdır"

Hiç kimsenin yatırımıyla yaptığı bir işi ücretsiz olarak yapmak istemeyeceğini, ücretsiz seyahat hakkının çok fazla suistimal edildiğini belirten Soydaş, "Bakanlığın ücretsiz taşıma için aylık ödediği gelir desteği de iki günlük taşımayı bile karşılamamaktadır dolayısıyla biniş başına ödeme yapılmalıdır. Çok suistimal edilen ücretsiz binişlere biniş veya saat kotası konulmalıdır. Aslında taleplerimizin haklılığı 'Siz ücretsiz hizmet yapar mısınız?' sorusunun cevabındadır" açıklamasında bulundu.

 

"15 Ekim 2023 Tarihinden İtibaren Ücretsiz Taşıma Yapmayacağız"

Siyasilere süre veren Soydaş, "Çözüm üretmediği takdirde 'zaten battık ne olacaksa olsun' diyen esnaflarımız 15 Ekim 2023 tarihinden itibaren istemeyerek de olsa Türkiye genelinde ücretsiz taşıma yapamayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" sözleriyle açıklamalarına son verdi.  Haber :Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
ASÜ Ekibi Yazılım Yarışmasında Birinci OlduÖnceki Haber

ASÜ Ekibi Yazılım Yarışmasında Birinci O...

Dönercide Çıkan Yangın KorkuttuSonraki Haber

Dönercide Çıkan Yangın Korkuttu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar