Özel Okullara Gelen Zam Velileri Zorluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrenciler yaz tatili öncesinde karne heyecanı yaşarken, veliler ise Aksaray'da 75-130 bin lira arasında değişiklik gösteren özel okul fiyatları nedeniyle şimdiden kara kara düşünmeye başladı.

Veliler ya bütçelerini zorlayacak, hatta aşacak bu ödemeyi gerçekleştirecek ya da çocuklarını özel okuldan almak zorunda kalacak. 

Tüm ülkede ve Aksaray'da karne heyecanı yaşanırken, öte yandan Aksaray'daki özel okullar başta olmak üzere yurt genelinde 2023-2024 eğitim öğretim yılında özel okul ücretleri velilerin cebini fena yakacak. 

Karne heyecanının yaşandığı 16 Mayıs ile birlikte öğrencilerini özel okula gönderen veliler, fahiş artış gösteren özel okul fiyatlarını kara kara düşünmeye başladı.  

Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Meslek Lisesi olmak üzere Aksaray'da toplamda 36 özel okul bulunurken, bu okulların fiyatları da 75-130 bin TL arasında değişiyor. 

 

"Özel Okullara Yüzde 65 Zam Planlanıyor" 

Bu fiyatlarla başa çıkmakta zorlanan öğrenci velileri, "Geçmiş olduğumuz yıl Milli Eğitim Bakanlığı özel okullara yüzde 65 oranında zam yapmıştı. Bu yıl yine Milli Eğitim Bakanlığı özel okullara yapılacak zam oranını yüzde 65 olarak planlamayı düşünüyor" ifadelerini kullandı. 

 

Bu Fiyatlar Karşısında Veliler Çocuklarını Özel Okuldan Almayı Düşünüyor 

Birden fazla çocuğu olan ve çocuklarını özel okulda okutan veliler, ödenen ücrete okul servis ücretlerinin dahil olmadığını da vurgularken, "Bu fiyatlar Aksaray ölçeği için uygun gibi görünebilir ama yıl içerisinde öğrencilere harcadığımız diğer giderlerle büyük bir maliyet tutmaktadır" açıklamasında bulundu. Hane bütçesinde büyük bir yük oluşturur duruma gelen ücretler nedeniyle anne ve babalar, artık çocuklarını özel okuldan almayı da düşünmeye başladıklarını dile getirdi.

 

"Devlet Okullarımız, Özel Okul Kalitesinde" 

Özel okullarla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, devlet okullarının özel okulların kalitesinde bir standarda sahip olduğunu ifade ederek, "Son yıllardaki eğitim öğretimdeki başarılarımızı sınavlarda genç kardeşlerimiz ispat etmektedir. Devlet okullarımızdaki çok kıymetli, kaliteli, mesleğinde başarılı öğretmenlerimiz ve eğitim kadromuz ile öğrencilerimiz Aksaray eğitim öğretimindeki başarı çıtasını her yıl yukarıya çekmektedir" açıklamasında bulundu.

 

“Aksaray'daki Özel Okulların Diğer İllere Bakarak Fiyatları Makul” 

2 çocuk babası olduğunu belirten Mustafa Teken, fiyat bakımından değerlendirmelerde bulunarak, "Bakanlığın belirlemiş olduğu yüzde 65’lik bir fark var, bu yansıtılıyor. Tabi fiyat bakımından farklı şehirleri düşündüğümüz zaman buradaki fiyatlar makul kalıyor. Dün İstanbul’daki bazı okullar 250 bin ile 600 bin TL arasında fiyat açıklaması yaptılar. Bunları göz önünde bulundurduğumuz zaman Aksaray’daki fiyatlar makul kalıyor. Şu anda burada eğitimde farklı farklı kalemler var. Sadece eğitim ödenmiyor yemek ve kırtasiye gibi kalemler de var" dedi. 

2 çocuğunun da özel okula gittiğini söyleyen Barış Keser ise "Ülkenin ekonomik durumuna göre okul yardımcı oluyor. Benim çocuklarım sporcu oldukları için okul takımında oynuyorlar. Bundan dolayı da indirimlerimiz oluyor. Ben fiyat artışlarının da okul yönetiminin elinde olduğunu düşünmüyorum" yorumunda bulundu. 

Özel anaokulunda çocuğunu okuttuğunu belirten Fatih Uslu ise "Devletin uyguladığı artış üzerinden devam ettiriyor. Velilerimiz arasında genel olarak artışa olumsuz olarak bakan olmadı. Ülkenin ekonomik alanındaki değişimler ve hayat pahalılığından dolayı yüzde 65’lik bir artış doğal olarak bakılıyor" değerlendirmesini yaptı. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaraylı genç Avukat Belen nesil Cosğun ( 25) Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti ayrıntılar birazdanÖnceki Haber

Aksaraylı genç Avukat Belen nesil Cosğun...

Avukat Coşğun’un Esrarengiz Ölümünde Sır Perdesi AralanıyorSonraki Haber

Avukat Coşğun’un Esrarengiz Ölümünde Sır...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar