Palandöken: “Enflasyonun Yüksek Olması Hem Vatandaşı Hem De Esnafı Zorluyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Palandöken: “Enflasyonun Yüksek Olması Hem Vatandaşı Hem De Esnafı Zorluyor”
Aksaray Esnaf Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan’ı ziyaret eden Türkiye Esnaf Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyonun yüksek seyretmesi hem vatandaşları hem de esnafı zorluyor.  Sermaye kaybına neden oluyor. Esnafa gene bir dokunulmasını arzu ettiğimiz daha önce can suyu deyip hareketlendirdiğimiz, şimdi de nefes kredisi ile esnafın uzun vadede sıfır faizle bir krediye ihtiyacı var” dedi.

 Esnaf Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Türkiye Esnaf Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken’e yaptıkları projeler hakkında bilgi verdi. Birliğe bağlı 18 oda olduğunu belirten Ceylan, oda ve birlik olarak en iyi hizmeti hükümetten aldıklarına inandıklarını belirtip, “Yapılan hizmet ve projelere değinerek, pandemi sürecinde esnaf ve sanatkârlarımız süreci daha kolay atlattı. Hükümetin dokunması bile esnafın yanında olması bizi memnun etmişti. Esnaf ve Sanatkârlar Birliği olarak yaptığımız 1620 dükkân 400 tanesi açık alan olmak üzere teslim edildi. Şimdi yeni 1000 dükkân daha projemiz var. İnşallah onu da başaracağız birde 300 konut yapma projemiz var onunda ihalesi yapıldı. Projelerimiz hayat bulduğunda esnaflarımız ev ve dükkân sahibi olacak inşallah” dedi.

“Para Merkezlerine Gidiyor”

Pandeminin dışında da ekonomik bir sıkıntı olduğunu söyleyen Türkiye Esnaf Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyonun yüksek seyretmesi hem vatandaşları hem de esnafı zorluyor.  Sermaye kaybına neden oluyor. Esnafa gene bir dokunulmasını arzu ettiğimiz daha önce can suyu deyip hareketlendirdiğimiz, şimdi de nefes kredisi ile esnafın uzun vadede sıfır faizle bir krediye ihtiyacı var. Tabi her memlekette olduğu gibi bildiğiniz üzere bu üç harfliler yani zincir marketler buranın sosyo ekonomik yapısını bozuyor. Buraya hiçbir getirisi yok, Aksaray’a hiçbir getirisi yok ancak belediyelere konteynırla çöp bırakıyorlar. Para merkezlerine gidiyor.”

“Bir Sınırlandırılma Getirilmesini Bekliyoruz”

“Fiyat birlikteliği sağlamaları da ekonominin en kılcal damarlarına kadar işliyor. Bir insanın 10 bin ve 12 bin tane dükkânı olunca burada rekabet olur mu?” diyen Palandöken sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi Aksaray’ın nüfusu Aksaray’ın ortalama geliri ile düşünün İstanbul’un, İzmir’in ve Ankara’nın gelirini aynı fiyatlara satma gayret ettikleri tek tuşla işleri idare ettikleri zaman enflasyonda bir düşme beklentisi biraz zayıflıyor. Bunun için yapılacak şey bir an önce hem perakende yasası hem de esnaf ve sanatkârların ayakta kalabilmesi için elektrik, doğalgaz ve bunun yanında iş yeri kiralarında da bir sınırlandırılma getirilmesini bekliyoruz.” Haber: Celil Acar

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Evden Cephanelik ÇıktıÖnceki Haber

Evden Cephanelik Çıktı

"Avrupa İle Kimya'mız Uyuşuyor" Projesiyle İtalya Stajı TamamlandıSonraki Haber

"Avrupa İle Kimya'mız Uyuşuyor" Projesiy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar