Pandemide evde bebek yaptık!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pandemide evde bebek yaptık!
Aksaray’da pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlamalarda hobi malzemeleri satan dükkanlar karlı çıktı.

Geçtiğimiz yıl mart ayından beri belirli sürelerde eve kapanan kadınların el işlerine olan ilgisi arttı.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle vatandaşları ve esnafı etkiledi. Kısıtlamalar sürecinde bazı sektörlerin satışlarında artış görülürken, bazı sektörlerde ise zararlar oluştu. Geçtiğimiz yıl mart ayından bugüne kadar belirli tarihlerde uygulanan kısıtlamalarda vatandaşlar eve adeta hapsoldu. Vatandaşlar evlerinde vakit geçirirken, örgü ve hobi malzemeleri satan esnaflar kazancı arttı. Aksaray’da hobi ve örgü malzemeleri dükkânı işleten Cengiz Barış, pandemi döneminde vatandaşların can sıkıntısını gidermek için örgü ördüğünü ifade etti. Kadınların ördüklerinden gelir elde ettiğini söyleyen esnaf Cengiz Barış, “Normalde bizim sezonumuz ekim ile kasım aylarında açılır vatandaşlar örgü için yün almaya başlar. Fakat son bir yıldır etkili olan pandemi nedeniyle insanlar evde kalınca, kadınlar da hobi malzemeleri ve el işlerine yöneldi. Bu da işlerimizde hareketlenmeye neden oldu. Bu yıl kış sezonu başlamadan yazın da yün satışı yaptık. Geçen yıllarla karşılaştırma yapacak olursak satışlarımız yüzde 50 yüzde 60 civarında arttı” dedi.

“Yaz Kış Yün Sattık”

Kısıtlamaların hafta sonlarını kapsaması nedeniyle satışlarının etkilendiğini ifade eden Barış “Hafta sonu yapılan kısıtlamalar etkiledi ama hafta içi toparlamaya çalıştık. Özellikle kısıtlamalardan önce çok fazla yoğunluk yaşıyoruz. Yaz mevsiminde bile hiç yünü bırakmayan müşterilerimiz oldu. Özellikle pandemi döneminde amigurumi bebek yapımı furyası başladı.

Evlerinde kaldıkları sürede ev bütçesine katkıda bulunmak isteyen ev hanımları amigurumi bebek yaparak onların satışını yapmaya başladı. Kadınlar ceket, patik ve çanta gibi çeşitli ürünler örüyorlar. Zengin hobi malzemelerimiz var onlardan satın alarak boş durmamak için kendilerine uğraş buluyorlar” diye konuştu. Haber: Gamzenur Eryılmaz

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MEDAŞ yatırımlarına hızla başladıÖnceki Haber

MEDAŞ yatırımlarına hızla başladı

Atanamayanlar bu kez kan bağışında bulunduSonraki Haber

Atanamayanlar bu kez kan bağışında bulun...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar