"Patronculuk Oynayıp İkilik Çıkarıyorlar"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Patronculuk Oynayıp İkilik Çıkarıyorlar"
Aksaray FM’in 30. yıl kutlamalarına çağırılmayan Kral FM Genel Yayın Yönetmeni, yaptığı açıklama ile Aksaray FM’in sahibini “Patronculuk” oynamakla suçladı.

Aksaray Radyocular ve Televizyoncular Derneği Başkanı Talat Belge daha önce birlikte çalıştığı Aksaray FM’in sahibi Kadir Ay’ın geçen hafta içinde yaptığı radyonun 30. Kuruluş yıl dönümü etkinliklerine çağırılmaması üzerine yazılı bir açıklama yaparak sitem etti. Kendi emekleri ile radyoyu ayakta tuttuklarını ve 7 yıl boyunca radyoya her kademede emek verdiğini dile getiren Belge, eski mesai arkadaşı Ay’a yönelik olarak “Sözde kendi çalıp, kendi oynamakta” ifadeleriyle yüklendi.

Kendi radyoculuk geçmişini anımsatan Belge “1995 yılında başladığım yayın hayatımda birçok yayın kuruluşunda yayıncılık ve yöneticilik yaptım. Halen Kral FM’de genel yayın yönetmeni olarak görevime devam etmekteyim.  Aksaray’da layıkıyla yayın yapan birçok radyo var. Hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Çok fazla uzağa gitmeye gerek. Radyonun toplum hayatının olgunlaşmasına ve kültürel gelişmeye ne derece olumlu katkılar sunduğunu yakın geçmişte bizzat kendi gözlerimizle müşahede ettik. Ancak ne yazık ki birileri başarılı geçmişimizi ve halkımızın hafızalarından hala silinmemiş olan güzel hatıraları görmezden gelerek bizleri yok sayma gafletine düşerek 30. Yıl kutlaması yapmakta. Sözde kendi çalıp, kendi oynamakta… Elbette kimsenin başarılarında gözümüz yok. Biz olgun ve seviyeli basın mensupları olarak ancak takdir ederiz bu alemde verilmiş emekleri… Ancak basın camiasında baştan itibaren sürekli yer alan ve halen Kral Fm genel yayın yönetmeni olarak bu toplantıya çağrılmamış olmak gerçekten üzücü ve bir o kadar da düşündürücü” dedi.

“Zorluklara Aksaray Basın Ve Medyası İçin Katlandık”

“Sözde kutlamanın yapıldığı stüdyoda yedi yıl aktif olarak görev almış ve emeği geçmiş biri olarak radyo ile ilgili bir toplantıya çağrılmamış olmak Aksaray basın ve medyası adına ikiliğin ve parçalanmışlığın göstergesi olacaktır” diyen Belge “Sonuçta kar kış demeden, bütün zorluklara ve sıkıntılara göğüs germek suretiyle yayın yaparak, halkımızla baş başa olmak adına yorgun günlere ve uykusuz gecelere katlanarak o radyoyu ayakta tutmaya çalıştık. Yeri geldi yapımına ortak olduk, temizliğine katlandık. Neden? Aksaray basın ve medyası için…

Bugün kendisini radyo camiasının patronu sanan kişiyi de o seviyeye biz getirdik. Bizim emek ve çabalarımızla nasıl bir yerlere geldiğini bu camiayı yakından tanıyan herkes bilir. Ancak patronluğa soyunan beyefendinin kuyudan çıktıktan sonra ipi keserek arkadaşlarını geride bırakan ve menzile tek başına varmaya çalışan bir vefasızlıkla yol arkadaşlarına sırt çevirmesinin basın yayın camiasına yakışmayan bir durum olduğunu düşünüyorum. Son noktada takdir elbette siz kıymetli dinleyenlerimize ve dostlarımıza bırakıyorum.  Umarım çok da hak etmediği halde kendini radyo patronluğuna layık gören arkadaşımız da Aksaray basın ve medyası adına hatasını anlar ve en kısa zamanda hatasından döner. Çünkü Aksaray’ımız buna layık değil. Ve kimsenin Aksaray basın ve medyası üzerine gölge düşürmeye hakkı olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  Belge “Bütün bunlar radyoculuğu tamamen halkımızın aydınlanması ve hoşça vakit geçirmesi amacıyla yaptığımız, ticari faaliyetlerimize alet etmediğimiz için yapılıyorsa yazık. Bundan en çok zararı Aksaray radyoculuğu görecektir, emin olun. Basın yayın alemine benden olmayan uzak dursun fitnesini bulaştırmaktan kimseye hiçbir fayda gelmeyecektir. Tekrar söylüyorum, Aksaray buna layık değil. Bu fenalığı yapmak kimsenin hakkı ve haddi değildir. Nice güzel yıllara kıymetli emekçi radyocu dostlarım” diyerek açıklamasını sonlandırdı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eski Havaalanının Olduğu Yere Havacılık İnovasyon Ve Teknoloji Merkezi KuruluyorÖnceki Haber

Eski Havaalanının Olduğu Yere Havacılık...

Taraftar İhtar, Yönetici Ceza AldıSonraki Haber

Taraftar İhtar, Yönetici Ceza Aldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar