Eski Havaalanının Olduğu Yere Havacılık İnovasyon Ve Teknoloji Merkezi Kuruluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eski Havaalanının Olduğu Yere Havacılık İnovasyon Ve Teknoloji Merkezi Kuruluyor
Basın mensuplarıyla bir araya gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildiği andan itibaren bakanlıklarda yeniden yapılanmanın başladığını belirterek yaklaşık olarak 2 yıldır devam eden yeniden yapılanma sonucunda Bakanlık, Genel Müdürlük, İl Müdürlüğü ve Taşra Müdürlüğü düzeyinde 5 Şube Müdürlüğü ile tüm birimleri tek çatı altında bileştirdiklerini belirterek “Bakanlık düzeyinden taşraya kurumlarımızda birleşme sürecinin ardından pandemi sürecinin de araya girmesiyle çok da verimli çalışmalar yapamasak da Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde 603 personelimiz ile faaliyetlerimizi en iyi şekilde yürütmeye gayret ediyoruz” dedi.

“Spor Merkezi Sayesinde Her Kesim Spor Yapma İmkânı Bulacak”
“Gençlik ve Spor Hizmetleri bünyesinde ilimizde 38 tesisimizde çeşitli spor branşlarında sporcularımıza hizmet vermekteyiz” diyen Yıldız “Yapımı bitmekte olan ve Aksaray’da birçok başarılı sporcu yetiştireceğine inandığımız Merkez Spor Salonu, engelli sporcularımızın da yararlanacağı bir spor merkezimiz. Önümüzdeki aylarda tam kapasite hizmete başlayacak. Spor Merkezimizin içinde tüm vatandaşlarımızın spor yapacağı, tüm sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağı güzel bir tesisimize de kavuşmuş olacağız” dedi. Gençlik Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Aksaray’ı ziyaretinde ilimize yapılması planlanan 22 spor tesisinin protokolünü imzaladığını söyleyen Yıldız “Dağılgan Stadı’mızın içindeki tartan pist başta olmak üzere BAL ligi için sentetik stad dâhil birçok proje onaylandı. Kısa sürede il ve ilçelerimizde gençlerimiz bu projelerin yapılmasından sonra sporunu daha kaliteli alanlarda yapma imkânı bulacaklar” diye konuştu.
“25 Bin Lisanslı Sporcumuz Var Ama Yetmez”
Aksaray genelinde 25 bin lisanslı sporcu olduğunu söyleyen Yıldız bunun 8 bin 916’sının kadın olduğunu söyleyerek “Tabii ki bu sayıyı Aksaray için yeterli bulmuyoruz. Sadece lisanslı değil, toplumun birçok kesiminin spor yapması ve sayının artması için bir çok projemizi hayata geçiriyoruz. İlimizde 69 tane spor kulübü ve. 11 spor kulübümüz Ulusal liglerde mücadele etmekte olup ilimizde çeşitli branşlarda 33 Milli sporcumuz var. Aksaray tarihinde bir ilk olarak 2020 Tokyo Paralimpik oyunlarında 4 sporcu ve 2 antrenörümüzle Ülkemizi ve Aksaray’ı temsil etmenin başarısını ve gururunu yaşadık” ifadelerini kullandı.
“Portatif Yüzme Havuzlarımız İlçelerde Yüzme Bilmeyen Kalmasın”
“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi ile Aksaray’da 8436 çocuğa yüzme dersi verdiklerini söyleyen Yıldız “Bu projeyi geliştirip köylerde yaşayan çocuklarımızı servislerle alıp yaz boyunca 300’ün üzerinde çocuğumuza yüzmeyi öğrettik. Köydeki çocuklarımız için bu çalışmalarımız devam edecek. Ayrıca Bakanlığımızın desteği ile portatif yüzme havuzlarıyla ilçelerdeki çocuklarımıza da yüzme kursu veriyoruz. Şimdilik 2 ilçemizde portatif havuzlarımız hizmet veriyor, portatif havuz sayımızı artırmayı planlıyoruz” dedi.
“Bu Projeye Çok Önem Veriyoruz”
Aksaray’da Türkiye Sportif Yetenek Taraması çalışmalarının da sürdürüldüğünü dile getiren Yıldız “Gençlik Spor Bakanlığımızın üzerinde durduğu en önemli projelerinden birisi olan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve spora yönlendirilmesi projesi ülkemizde 3 yıldır uygulanmakta” diyerek “Bu proje 211 okulda yapılan bir proje. Yetenekli çocuklar seçilerek hangi spor branşına yeteneği varsa tespit edilip o yönde eğitim alması konusunda destek oluyoruz. Bu projeyi çok önemsiyoruz” açıklamasında bulundu. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü olarak pandemiye rağmen Aksaray’da bir çok spor organizasyonuna ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Yıldız “İlimizde 2 gençlik merkezimiz var. Bu merkezlerin sayısını artırmayı planlıyoruz. Gençlik merkezinden yararlanan gençlerimiz yeteneklerini hayalleriyle birleştirme imkânı buluyor ve gençlerimiz bu merkezlerde gerçekten çok güzel projelere imza atıyorlar” ifadelerini kullandı.
“Havacılık Ve Teknoloji Kampı Kurulacak”
Aksaray Konya yolu üzerindeki havaalanına Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ve bakanlığın ortak bir proje yaptığını söyleyen İl Müdürü Yıldız Eski hava limanının arazisini aldıklarını ve bu alana Havacılık İnovasyon ve Teknoloji Gençlik Kampı kurulacağını söyledi. Yıldız “Bu proje sayesinde Türkiye’nin dört bir yanından gençlerin Aksaray’a gelerek havacılık ve teknoloji temelli gençlik kampları yapmalarını sağlayacağız. Hem Aksaray’ın tanıtımı hem de teknoloji anlamında yararlı işler yapacağına inanıyoruz” diyerek yaptıkları bir diğer projeden de söz etti. Yıldız “Merkezim her yerde projesi ile dezavantajlı, köylerde yaşayan gençlerimizi Aksaray’a getirip tarihi ve kültürel yerlerimizi gezdiriyoruz. Birçok projemizi gençlik merkezlerimiz sayesinde yapıyor ve binlerce öğrencimize bu şekilde ulaşıyoruz. Gençlik merkezimizdeki laboratuvarlarda projelerini geliştiren gençlerimizden 17 takım Tekno Fest’e katıldı, biri finale kaldı” ifadelerini kullandı.
“Aksaray’da Bu Potansiyel Var”
Yıldız “Pandemi süreci bizim adım atmamızı zorlaştırsa da bundan sonraki süreçte 7’den 70’e her kesime sporu sevdirmek için çalışacağız. Aksaray’ı bir spor merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Aksaray’da bu potansiyel var. Gençliğimiz için Aksaray’ı spor cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Gençleri sporla buluşturup, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için hep birlikte projelerimizi vatandaşlarımız ile paylaşacağız” diyerek sözlerini tamamladı. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siber Zanlılara Özel OperasyonÖnceki Haber

Siber Zanlılara Özel Operasyon

"Patronculuk Oynayıp İkilik Çıkarıyorlar"Sonraki Haber

"Patronculuk Oynayıp İkilik Çıkarıyorlar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar