Ramazan Tatilinde Evdeyiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaklaşan 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini evlerinde geçireceğini söyleyen Aksaraylılar arasında, yaşanan ekonomik sıkıntılara işaret ederek uzun zamandır tatil yapamayan hatta hayatında hiç tatile çıkmayanlar da var.

 

Bu sene 9 gün sürecek olan Ramazan Bayramı tatilini nasıl değerlendireceklerini sorduğumuz Aksaraylı vatandaşlar, ekonomik nedenleri gerekçe göstererek uzun yıllardır tatile gidemediklerini ifade etti. 

"Hakkımı Çalanlara Zehir Zıkkım Olsun"

Emekli olduğunu söyleyen bir yurttaş, en son 2015'te tatiline gittiğini söyleyerek, "Emekliyim 16.000 TL maaş alıyorum. 30 yıllık memurdum, 10 bin 561 gün çalışmışlığım var ve bana bağladıkları aylık 16.000 TL. Hakkımı çalanlara zehir zıkkım olsun" ifadesine yer verdi.

9 günlük tatili ekonomik eksikliklerini nasıl telafi edeceğini düşünerek geçireceğini söyleyen başka bir vatandaş ise, "Enflasyon ortamında faiz ortamında ne yaparız diye düşünerek geçireceğim bayram tatilini" ifadelerine yer verirken, çok önceleri kredi faizleri düşükken taksit imkanları iyiyken en son tatile gittiğini söyleyen vatandaş, "Bundan 2-3 sene önce tatile gittim" açıklamasında bulundu.

"Neredeyse İş Yerimi Kapatacak Hale Geldim"

Esnaf bir vatandaş ise tatilini evde geçireceğini söyleyerek, "Ekonomik durumumuz belli. Ben bir iş yeri sahibiyim, neredeyse iş yerimi kapatacak hale geldim. Geçen yaz zor bela tatile gittim ama bu sene tatile gidemeyeceğim" sözlerine yer verdi.

Tatil Hayali Kurban Bayramına Kaldı

30 günlük orucunu tuttuktan sonra seçim süreci ile birlikte herkesin yoğun ve yorucu bir süreç geçirdiğine de dikkat çeken başka bir yurttaş da, "Bu sene tatile gidemeyeceğiz. Evde geçireceğiz. Her yıl düzenli olarak giderdik ama bu sene maddiyattan dolayı tatile gidemeyeceğiz. İnşallah tatil imkanını Kurban Bayramına saklıyoruz" dedi. 

Köyünü özlediğini ve köye gideceğini söyleyen başka bir yurttaş ise, "Bizim tatilde işimiz olmaz, bizim için en güzel tatil köy hayatı. Biz çalışmaya devam edeceğiz, eski bayramların tadı yok, yine aynen çalışmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Bayram dönemlerinde tatil yörelerinin fiyatlarının yükseldiğine dikkat çeken başka bir Aksaraylı vatandaş ise, "Bayramlarda tatiller daha pahalı oluyor. Aksaray'a en yakın Kapadokya bölgesine Nevşehir'e gidebiliriz. Tatil seçeneklerimiz az" ifadelerini kullandı.

9 günlük Ramazan Bayramı tatilini evde yatarak geçireceğini söyleyen başka bir vatandaş, "Para yok hiç. Tarlada çalışacağız çiftçiliğimize devam edeceğiz" dedi.

Bu Sene Vatandaş Tatili Evinde Geçirecek

En son tatil 2015 yılında gittiğini söyleyen başka bir yurttaş ise ekonomik nedenlerden dolayı bu Ramazan Bayramı tatilini evde geçireceğini belirterek, "Emekliyiz sağ olsun hükümetimizin verdiği maaş da belli. Onun için maalesef tatile gidemeyeceğiz, evimizdeyiz" ifadelerine yer verdi. "Çocuğumla tatilimi evde geçireceğim" diyen başka bir yurttaş ise "Yalnızız kimsemiz yok ama Tayyip Babaya selam olsun" ifadelerini kullandı. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Play-Off'ta Rüzgâr Bizden Yana Esiyor!Önceki Haber

Play-Off'ta Rüzgâr Bizden Yana Esiyor!

Aydoğdu'nun Cenaze Evi Yemeği Yasağına, Mahkeme "Dur" DediSonraki Haber

Aydoğdu'nun Cenaze Evi Yemeği Yasağına,...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar