Saratlı Belediyesi Aksaray'da Bir İlke İmza Atarak Hasta Bakım Merkezi'ni Hizmete Açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saratlı Beldesi mevcut belediye başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Zeki Türker, Aksaray'da bir ilke imza atarak Aksaray'da hiçbir beldede bulunmayan Yaşlı Bakım Evi'ni görkemli bir açılışla hizmete sundu.

 Saratlı Yaşlı Bakım Merkezi'nin açılışına Kırşehir CHP Milletvekili Dr. Metin İlhan, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cansu Bülbül, PM Üyesi Ali Abbas Ertürk, CHP İl Başkanı Bilal Özdemir, partililer ile Saratlılılar yoğun katılım gösterdi.

"CHP'li Belediyeler Yapmış Oldukları Çalışmalarla Aksaray'a ve Ülkemize Örnek Olmuştur"

Açılış programında konuşan CHP İl Başkanı Bilal Özdemir, "Aksaray'daki CHP'li belediyelerin geçmiş 5 yıl içerisinde yapmış oldukları çalışmalar Aksaray'a ve ülkemize örnek olmuştur. Belediyelerimiz pandemiye ve tüm yaşanan ekonomik krizlere rağmen, iktidarın tüm kısıtlamalarına rağmen Cumhurbaşkanının meydanlarda açık açık söylediği gibi bizden olmayanlara hizmet etmeyiz demesine rağmen, CHP'li belediyelerimiz Aksaray'da yaptıkları hizmetlerle ışıl ışıl parlamakta. Aksaray'da hiçbir beldede, belediyeye ait bir düğün salonu, halk ekmek bulunmazken bizim belediyelerimizde halkımızın hizmetinde. Bugün de yine Aksaray'da bir örneği, eşi benzeri olmayan örnek bir proje olan yaşlı bakım hizmeti, yine CHP'li belediyeler tarafından hizmete sunuluyor. Zeki Başkanımız geçtiğimiz bu 5 yıl içerisinde hiç kimsenin ufkuna, vizyonuna sığmayan işler yaptı. Saratlı'nın sokakları pırıl pırıl suyu içilebilir halde. Bunlar yetmedi bir de yaşlı bakım evini hizmeti açtı, Aksaray'a örnek oldu" dedi.

"Buradaki Coşku İnanıyorum ki Önümüzdeki Hafta Yapılacak Seçimde Sandığa Yansıyacak"

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk de yaptığı konuşmada, "Mevcut belediye başkanlarımızın karnesini verecek olursak, Saratlı'da yaşamayan ama Saratlı'ya sık sık gelen bir kardeşiniz olarak ben öğretmen olsam Zeki Başkan'ımıza 10 üzerinden 10 puan veririm. İnanıyorum ki buradaki coşku da önümüzdeki hafta yapılacak seçimde sandığa yansıyacak. Sandıkta, siz de Zeki Başkan'ımın geçmiş olduğumuz 5 yıldaki hizmetlerini yaşayanlar olarak sandıkta ona 10 üzerinden 10 vereceksiniz. Her türlü zorlukla imkansızlıklarla pandemi ile ekonomik sorunlar ile mücadele ettiği halde Saratlı'ya bu kadar güzel hizmet eden Zeki Başkan'ımıza bir 5 yıl daha yetkilendireceğiz sizlerin oyu ve sizlerin desteğiyle" sözlerini kullandı. 

"Yoksuluna, İmkansızına, Çaresizine, İşsizine Derman Olan Kişi Zeki Başkan'dır"

AK Partili belediye başkanlarına tepki gösteren Ertürk, "AK Partili belediye başkanlarına soruyoruz, ne hizmet ettiniz? 'Kaldırım taşlarını söktük taktık ya' diyorlar. Bunlar zaten bir belediyenin yapması gereken asli görevlerdir. Zeki Başkan'ımız bunların fazlasını yaptı, kendi kilitli taşını üretecek tesisini kurdu. Belediye başkanları yol yapar, asfalt atar ama en önemli hizmeti insana dokunan projelere imza atmaktır. Yoksuluna, imkansızına, çaresizine, işsizine derman olan kişi Zeki Başkan'dır. Biz 2019'da onu derman belediyeciliği yapsın diye aday göstermiştik, siz de seçmişsiniz ve 5 yılda Saratlı'nın derdine derman oldu kutluyorum başkanımızı. Zeki Başkanımızın yapmış olduğu Yaşlı Bakım Merkezi, Aksaray'da hiçbir ilçede, beldede olmayan, hatta Türkiye'de eşine nadir rastlanan örnek bir proje oldu. Bizleri büyüten yetiştiren anne ve babalarımıza şifa olacak, derman olacak. Onların rahatça zaman geçirmesine yardımcı olacak. Böylesi büyük bir projeyi yaptığı için kendisini tebrik ediyorum" sözlerine yer verdi.

"Saratlı CHP'nin Kalesi Olmuş, Diğer İlçeleri de Kazanacağız"

CHP Kırşehir Milletvekili Dr. Metin İlhan da yaptığı konuşmada, "2019 yılında yine Saratlı'ya gelerek Zeki Başkan'a destek istemiştim. O zamanki coşkuyla şimdiki coşku arasında hiçbir değişiklik olmamış, hatta artarak devam ediyor. İnanıyorum ki Zeki Başkan bu coşkuyla 31 Mart akşamı yeniden sizin desteklerinizle seçilecek. Aksaray denince aklımıza sizin de dediğiniz gibi Ali Abbas Ertürk geliyor. Gerçekten de bizim Ali, milletvekilliğini sonuna kadar hak etmişti ama maalesef yapılan bir takım yanlışlıklar sonucu, daha fazlasını alalım, daha fazla milletvekili çıkaralım diye uğraştık ama olmadı. Biz biliyoruz ki bu coşkulu alan onu inşallah Meclis'e tekrar gönderecek. Kırşehir'de 25 yıl belediye ve 16 yıl milletvekili CHP olarak çıkartamamıştık. Ama çalıştık 25 yıl sonra Kırşehir Belediyesini kazandık. Arkasından Boztepe Belediyesini, Akpınar ilçesini kazandık. Bugün geldiğimiz noktada bu domino etkisi diğer ilçelerimize de sirayet etti. Ben görüyorum ki Saratlı zaten CHP'nin kalesi olmuş, Aksaray'ın diğer ilçelerini de hep birlikte kazanacağız" dedi.

Kendisinin de bir doktor olduğunu hatırlatan İlhan, "Burada açılan yaşlı bakım evine, bu tür tesislere gerçekten çok ihtiyacımız var. 2000 nüfusu olan Saratlı'da yaşlı bakım evi açılıyorsa ve illerde yoksa gerçekten de bu mevcut yönetimi sorgulamak lazım" ifadelerine yer verdi.

"Saratlı Halkının Hakkını Kimseye Yedirmedim Yedirmem de"

Saratlı Belediye Başkanı Zeki Türker'de yaptığı konuşmada, "Seçim sürecinde yeni adayımız olmak üzere bir takım arkadaşlarımız beni eleştiriyor, 'Zeki Türker, Saratlı'ya ne yaptı?' diye. Bakın biz 5 yıl içerisinde tüm ekonomik şartlara, sıkıntılara, hükümetin baskılarına, pandemiye rağmen sıka sıka ayda sadece 80 bin TL parayla ki bu paranın içerisinde çalışan personelimizin hakkı da maaşları da dahil Cumhuriyet Mahallemizin kilitli taşını döşeyerek hemşehrilerimizi çamurdan kurtardık, cemevini yaptık. Saratlı'ya geldiğimizden beri tamamının yollarını bitirdik, içme suyu sorunumuzu çözdük, yaşlı bakım evini bugün hizmete açıyoruz. 5 yıl boyunca çalıştığımız süreç içerisinde, tasarruf yaparak yeni kaynaklar yaratarak hizmetimizde hiçbir aksama olmaması için çalıştık. Yanımızdan iki kişi ayrıldı, bunların ayrılma nedeni de 'yiyemedik', yedirmedik diye gittiler. Ben Saratlı halkının hakkını kimseye yedirmedim yedirmem de. Hizmet için elimizden ne geldiyse yaptık" sözlerini kullandı.

"Önümüzdeki Süreçte Daha Güzel İşler Başaracağız"

Gurbetçilere teşekkür eden Türker, "Onların desteğiyle parke taş fabrikamızı kurduk. Su sorunumuzu çözdük. Eğitime sonsuz destek verdik. Saratlı halkı olarak 1 TL para ödediniz mi? Servisine öğrencisine her şeyi bize aitti. Birçoğunu kendi cebimizden yaptık helali hoş olsun. Ben Zeki Türker'im, Saratlı'da tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmem, bunu böyle bilsinler. Kanalizasyon ve içme suyu projemiz bitti. Projelerimizi eleştirenlere de buradan birkaç sözüm var. Biz sıkarak, alnımızın teriyle ancak bu kadarını gerçekleştirebildik. Bizi eleştirenler önce bir hayırlı olsun desinler. Önümüzdeki süreçte daha da güzel işler başaracağız. Sizler beni bir sefer başkanlığa layık gördünüz, yeni dönemde yine teveccüh gösterirseniz yapacağımız çok güzel işlerimiz var" diyerek, Saratlı halkından destek istedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, yaşlı bakım evi açılışı gerçekleştirildi. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dinçer: "Aksaray, Cumhurbaşkanımızı Bağrına Basmaya Hazır"Önceki Haber

Dinçer: "Aksaray, Cumhurbaşkanımızı Bağr...

Aksaray, Cumhurbaşkanı Erdoğan İçin HazırlanıyorSonraki Haber

Aksaray, Cumhurbaşkanı Erdoğan İçin Hazı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar