Şehit Ve Gazi Yakınları İçin Fidanlar Toprakla Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit Ve Gazi Yakınları İçin Fidanlar Toprakla Buluştu
Aksaray Valiliği ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün katkılarıyla Aksaray Merkez’e bağlı Akin Köy Yolu üzerindeki kırsal alana şehit ve gazi yakınları için fidan dikimi gerçekleştirildi.

 Şehit ve Gaziler adına yapılan fidan dikim törenine Vali Hamza Aydoğdu’nun eşi Emine Aydoğdu, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kurum müdürleri ve Aksaray Belediye Başkanvekili Yakup Kadri Perek katıldı.

Fidan dikme alanına gelen şehit ve gazi yakınları ile Tarım Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortaklaşa şehit ve gazi yakınları ile gazilere üzerlerinde isimleri yazan fidanları teslim etti. Üzerlerinde isimleri yazılı olan fidanları özenle toprakla buluşturan şehit ve gazi yakınları ile gaziler fidanlara can suyu verdi.

“Şehitlerimiz Yaptıklarımızı Biliyorlar”

Aksaray Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, yapılan etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çok önceden planlanmış bir etkinlikti, ama pandemi dolayısıyla gerçekleştirememiştik. Şehit ve gazi yakınlarımız ve gazilerimiz için unutulmaz bir etkinlik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu fidanlar yeşerdikçe şehitlerimizin haberi olacaklardır. ‘Allah yolunda ölenlere öldü demeyin, onlar diridir ve siz farkında değilsiniz’ ayetinden de yola çıkarak bizim şehitlerimizin her şeyden haberi var. Biz de en ufak bir şey yapabiliyorsak onların adını yaşatabilmek adına, tüm şehit ve gazi yakınlarımız ve gazilerimiz kadına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyor, kahraman gazilerimize hayırlı, sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

“Vefa Örneği Mutlu Etti”

15 Temmuz Gazisi Kazım Yılmaz da etkinlikte yaptığı konuşmada “Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek böylesi vefa örneği gösterilmesi bizleri çok mutlu etmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Şehit Yavuz Çoban’ın Annesi Dürdane Çoban “Bu güzel ormanlık alanıyla şehitlerimizin ismini yaşatıyoruz. Çok duygulandım, bizimle de çok yakından ilgileniyorlar. Emeği geçen herkese tüm yetkililerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Turkeybuıld’e Aksaray’dan Yoğun İlgiÖnceki Haber

Turkeybuıld’e Aksaray’dan Yoğun İlgi

Çalıntı Malzemeyle YakalandılarSonraki Haber

Çalıntı Malzemeyle Yakalandılar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar