Şoför Nebahat’a Son Veda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şoför Nebahat’a Son Veda
Türk Sinemasının duayen ismi Fatma Girik, bu sabah Covid 19’a bağlı viral zatürre nedeni ile İstanbul’da özel bir hastanede,79 yaşında yaşamını yitirdi.

Yaşamının son dönemini Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Torba Mahallesi'nde kedileri ve annesiyle birlikte geçiren Usta Oyuncu Girik yaklaşık 6 ay önce İstanbul’a özel bir hastaneye tedavi olmak için gitmişti. Yoğun bakım ünitesinde bir süre tedavi gören Girik’in yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi.

Girik’in tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada, “Türk sinemasının çınarı ve değerli oyuncusu Sayın Fatma Girik, Covid 19'a bağlı viral zatürre tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti” denildi.

“Sessiz Sedasız Çekip Gitmek İstiyorum”

Ünlü oyuncu Girik, daha önce verdiği bir röportajda çok sevdiği eşi merhum yönetmen Memduh Ün’e kavuşacağını söylediği ölümüyle ilgili büyük bir tören istemediğini kaydetmişti. Girik “Neticede robot değilim bir canlıyım; bir gün elbet ölümü tadacağım. Memduh’a (Ün) kavuşacağım. Ölüm kötü bir şey değil. Kötü olsa Allah ölümü vermezdi. Biz gideceğiz ki ardımızdan yenileri gelsin. Öldüğümde de öyle büyük bir uğurlama ya da tören istemiyorum. Gülriz Sururi gibi sessiz sedasız çekip gitmek istiyorum” demişti.

Hayat Arkadaşının Yanına Defnedilecek

Girik’e yarın saat 10.00’da Şişli Belediyesi’nde belediye çalışanlarının katılacağı tören ile veda edecek olan dostları, saat 11.00’de Cemal Reşit Rey’de yapılacak ikinci tören ile son yolculuğuna uğurlayacak. Fatma Girik’in cenazesi, Teşvikiye Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Bodrum’a gönderilecek. Girik’in 2015 yılında vefat eden hayat arkadaşı yönetmen Memduh Ün’ün Torbalı Mezarlığı’ndaki kabrinin yanında defnedileceği öğrenildi.

Fatma Girik Kimdir?

İstanbul’da 12 Aralık 1942 tarihinde doğan Duayen Oyuncu Fatma Girik Cağaloğlu Kız Lisesi'ni bitirdi. 1957 yılında ilk baş rolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri'nin yaptığı Leke’de yer aldı. Girik'in performansıyla dikkat çektiği Memduh Ün yönetmenliğindeki çekilen 1960 yapımı Ölüm Peşimizde filmi yaşamının dönüm noktası oldu.  Yaşamı boyunca 180'den fazla filmde rol alan Girik ileriki yıllarında siyasete de atıldı. Fatma Girik, Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı yapan Girik siyaset ve oyunculuğun dışında kısa bir dönem televizyon ekranlarında Söz Fato'da adlı bir programın sunuculuğunu da gerçekleştirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlk 5 Biletine Kar EngeliÖnceki Haber

İlk 5 Biletine Kar Engeli

Aksaray Son 10 Yılın En Yoğun Kar Yağışını YaşıyorSonraki Haber

Aksaray Son 10 Yılın En Yoğun Kar Yağışı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar