“Tarım Sigortası Konusunda Aksaray’da İstediğimiz Seviyede Değiliz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Tarım Sigortası Konusunda Aksaray’da İstediğimiz Seviyede Değiliz”
Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray’da etkili olan şiddetli sağanak ve dolu sonucunda yaşanan hasara değinerek, “Çiftçilerimiz aldıkları binek araçları başta olmak üzere traktörleri ve diğer tarım aletleri için sigortalarını yaptırıyorlar ama söz konusu tarım sigortası konusunda hala Aksaray'da istediğimiz seviyede değiliz” dedi.

 Hafta sonu Aksaray'da etkili olan şiddetli sağanak ve dolu, Aksaray genelinde bölgesel zararlara yol açmış ve yapılan tespitler sonucunda 40.000 dekarlık arazide ekili olan hasada zarar verdiği belirlenmişti.  Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak da yaşanan felaketin ardından çiftçilerin umutlarının da zarar gören hasatla birlikte yok olduğunu ifade ederken, tarım sigortasının önemine dikkat çekti.

“Çiftçilerimiz Tarım Sigortası Konusunda Anlamsızca Direniyorlar”

Başkan Koçak, “Çiftçilerimiz maalesef tarım sigortası konusunda anlamsızca direniyorlar” açıklamasında bulunarak, “1 yıl boyunca umut bağladığımız mahsulümüz, iklimin de değişmesi ile birlikte bölgesel yağışların etkisi altında kalıyor. Bu sene olmazsa önümüzdeki sene mutlaka oluyor. Her sene farklı bölgelerde yaşanan sağanak yağış ve dolu, 1 yıllık umudumuzu da beraberinde götürüyor” dedi.

“Tarım Sigortası Konusunda Hala Aksaray’da İstediğimiz Seviyede Değiliz”

Ziraat Odası olarak çiftçilerle defalarca tarım sigortası konusunda seminerler düzenlediklerini ve toplantılar yaptıklarını ifade eden Başkan Koçak, “Buna rağmen hala görüyoruz ki tarım sigortası konusunda direnen çiftçilerimiz var. Oysaki devletimiz, çiftçilerimize tarım sigortası konusunda büyük de destek sağlıyor. Yarısını devletin karşıladığı tarım sigortasının ne denli önemli olduğunu maalesef her felakette bir kez daha hatırlıyoruz. Oysaki çiftçilerimiz aldıkları binek araçları başta olmak üzere traktörleri ve diğer tarım aletleri için sigortalarını yaptırıyorlar ama söz konusu tarım sigortası konusunda hala Aksaray'da istediğimiz seviyede değiliz” açıklamasında bulundu.

“Tarım Sigortasının Ne Kadar Önemli Olduğunu Felaketler Sonunda Anlıyoruz”

Aksaray’ın tarım sigortası konusunda istenilen noktaya gelmesi için çabaladıklarını söyleyen Ziraat Odası Başkanı Koçak, “Hafta sonu yaşanan felakette Yenikent, Kutlu, Alacakent, Armutlu ve diğer noktalarda 40.000 dönümlük arazinin üzerindeki mahsullerin telef olduğunu üzüntüyle izledik. Devletimiz tabii ki tüm imkânları ile çiftçilerimizin yanında olacak. Yalnız her felaket sonunda tarım sigortasının ne kadar önemli olduğunu maalesef felaketler sonunda anlıyoruz. Normal şartlarda tarım sigortası olmayan çiftçiye devletimiz, felaket sonrasında sadece jest yapıyor ödeme konusunda. Tarım sigortasının istenilen seviye gelmesi için çiftçilerimize buradan çağrıda bulunuyoruz” sözlerini kullandı. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ampute Milli Takımı Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa ŞampiyonuÖnceki Haber

Ampute Milli Takımı Üst Üste Üçüncü Kez...

Engelsiz Üniversite ASÜ’ye 14 Bayrak Ödülü VerildiSonraki Haber

Engelsiz Üniversite ASÜ’ye 14 Bayrak Ödü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar